به گزارش روز شنبه ايرنا از فرابورس ايران، امير هاموني اين مطلب را در در دومين همايش «ازاريابي خدمات و ابزارهاي مالي با رويكرد بازار سرمايه و بانك» بيان كرد.
وي در ابتدا با تاكيد بر اهميت معرفي بازار سرمايه ايران به سرمايهگذاران خارجي گفت: در ديدارهايي كه طي ماههاي اخير با هياتهاي تجاري كشورهاي مختلف داشتيم بيشترين تاكيد آنها بر رتبهبندي ابزارهاي مالي ما بود.
مديرعامل فرابورس ايران افزود: با توجه به اينكه سرمايهگذاران خارجي قبل از ورود به بازار ايران تمايل به رتبهبندي اوراق و ابزارهاي مالي ما دارند، اكنون براي معرفي اوراق با درآمد ثابتي كه داراي ضمانت بانكي هستند يا اوراقي كه همانند اسناد خزانه اسلامي دولت پشتوانه آن است، بايد تلاش مضاعفي انجام شودزيرا اين اوراق با داشتن ضمانت كافي و جذابيت زياد قابل ارائه به سرمايهگذاران خارجي هستند.
** افزايش 14 برابري سهم فرابورس از بازار اوراق با درآمد ثابت
وي در ادامه از افزايش 14 برابري سهم فرابورس از بازار اوراق با درآمد ثابت خبر داد و گفت: سهم فرابورس ايران از بازار اوراق با درآمد ثابت كشور از 2 درصد به 28 درصد رسيده است.
هاموني افزود: نرخ بازده تا سرسيد و نرخ بازده تا بازخريد همه اين اوراق در سايت فرابورس ايران به صورت لحظهاي و آنلاين قابل محاسبه و مشاهده است.
وي با اشاره به متنوع سازي ابزارهاي مالي به دليل طيف وسيع مخاطبان بازار و مردم گفت: از پرريسكترين تا كمريسكترين ابزار در فرابورس ايران بر اساس ميزان ريسكپذيري مشتريان عرضه شده است.
مديرعامل فرابورس ايران با بيان اينكه بر خلاف نظر اقتصاددانان كلاسيك، مطالعات اخير نشان ميدهد كه توسعه بازارهاي مالي در رشد اقتصادي كشورها موثر بوده و اين تأثير از طريق جذب سرمايه و تسريع در توزيع و تخصيص آن، صورت گرفته است، افزود: صنعت مالي در سالهاي اخير با متنوع سازي بازارها و ابزارها، طيف وسيعي از نيازهاي سازمانها و افراد را مرتفع كرده اما تغيير سازمانها، توسعه تكنولوژي و ظهور كسب و كارهاي جديد، نيازهاي جديدي را در محيط كسب و كار ايجاد كردند بنابراين لازم است به راهكارهاي جديد و منعطفي براي پاسخ به اين نيازها انديشيده شود.
وي، جذب و به جريان درآوردن سرمايه را يكي از مهمترين كاركردهاي بازارهاي مالي دانست و گفت: بايد توجه كرد كه سرمايه راكد منجر به خلق ارزش نخواهد شد بنابراين نقش بازاريابي در جذب و توزيع سرمايه حائز اهميت است.
** لزوم كمك به بازاريابي ايدههاي خلاقانه
هاموني در ادامه با اشاره به فعاليت رو به رشد استارت آپها گفت: در جريان راهاندازي بازار دارايي فكري با ايدهپردازان زيادي آشنا شدم كه در پي راهاندازي كسب و كار جديدي در صنايع مختلف از جمله حمل و نقل، خودروسازي، دارو و درمان و ساختمان بودند و در آن زمان، ذهن ما به اين نكته معطوف بود كه چطور جذب سرمايه و تجهيز يك تيم خوب ميتواند آينده متفاوتي را با استفاده از ايدهها خلق كند.
وي در توضيح اين مطلب به برقراري ارتباط بين ايدههاي ناب و سرمايههاي مادي و معنوي به عنوان نقطه تحول در محيط كسب و كار اشاره و تاكيد كرد: با توجه به ظرفيت بسيار بالايي كه در سرمايههاي انساني ما وجود دارد، بايد اذعان كرد محيط كسب و كار ايران ميتواند در سالهاي آتي، مسير توسعه و بالندگي را طي كند.
** نقش صندوقهاي سرمايهگذاري نوآورانه در تامين مالي
هاموني، صندوقهاي سرمايهگذاري نوآورانه را يكي از اصليترين مكانيزمها براي تشكيل، جذب و هدايت سرمايه در بازاريابي براي به ثمر نشستن ايدهها معرفي و اضافه كرد: اين صندوقها از مهمترين ابزارهاي تأمين مالي طرحهاي دانش بنيان به حساب ميآيند.
وي تصريح كرد: سرمايهگذاري نوآورانه به عنوان مهمترين منبع تأمين مالي شركت هاي نوپا و دانش بنيان در دنيا مطرح شده و اخيرا نقش اين نوع سرمايه گذاري در كشورهاي نوظهور همچون چين، كره، مكزيك و برزيل جهت تأمين مالي شركت هاي فعال در زنجيره عرضه صنايع مختلف از جمله فناوري هاي زيستي، صنايع دفاعي، خودرو، پزشكي و كشاورزي مورد توجه قرار گرفته است.
هاموني ادامه داد: فعاليت اين ساختارها در بازار سرمايه و اقتصاد كشور ميتواند به توسعه تجاريسازي داراييهاي فكري، بهبود تأمين مالي شركتهاي كوچك و متوسط صنعتي و دانشبنيان، بهبود ساختار مديريت و حاكميت شركتي بنگاههاي كوچك و متوسط تحت مديريت نهاد سرمايهگذاري نوآورانه، هدايت منابع مالي خصوصي و عمومي به اين ساختارها و افزايش ارزش افزوده توليد داخلي از طريق حمايت از شركتهاي كوچك و متوسط و صنايع دانش بنيان كشور منجر شود.
مديرعامل فرابورس ايران با بيان اينكه هنوز جايگاه VCها در كشور ما به ثبات نرسيده است، عواملي مثل ضعف زيرساختهاي قانوني را بر اين موضوع تأثيرگذار دانست و گفت: در متون قانوني، كمتر به سرمايهگذاري نوآورانه اشاره شده و روندهاي اجرايي اين نهاد در جهت بهبود فضاي فعاليت آن كمتر مورد اهميت قرار گرفته است.
وي اضافه كرد: مطالعه قوانين و مقررات فعاليت هاي سرمايه گذاري نوآورانه در كشورهاي مختلف دنيا حاكي از آن است كه بازار سرمايه نقش فعالي در نظارت و تأمين مالي شركت هاي دانش بنيان در دنيا ايفا مي كند و خوشبختانه در بازار سرمايه ايران نيز اين جريان آغاز شده و در آينده نزديك حضور پررنگتري از اين صندوقها را شاهد خواهيم بود.
هاموني در تشريح اين مطلب گفت: خدمات صندوقهاي سرمايهگذاري نوآورانه با مشاركت آگاهانه سرمايهگذاران حقوقي و حقيقي معتبر انجام ميشود و حضور سرمايهگذار خرد در اين نهاد منتفي است ضمن آنكه گزينههاي مورد نظر اين صندوقها، شركتهايي هستند كه در مراحل اوليه رشد و توسعه قرار دارند و به دليل درجه ريسك بالا نميتوانند از كانالهاي سنتي تأمين مالي كنند.
مديرعامل فرابورس ايران به مشاركت VCها در مالكيت شركتها اشاره و تاكيد كرد: وام دادن با مفهوم سرمايهگذاري خطرپذير همخواني ندارد و خلأ موجود در تأمين مالي پروژههاي نوآورانه مبتني بر تكنولوژيهاي پيشرفته را پر نميكند و زماني كه صندوقهاي سرمايهگذاري نوآورانه در مالكيت شركتها سهيم ميشوند، از هر ابزاري براي كمك به موفقيت اين شركتها استفاده ميكنند.
وي افق سودآوري اين طرح ها را بين پنج تا هفت سال بيان و به كساني كه سرمايه خود را در طرحهاي نوآورانه در معرض خطر قرار ميدهند، توصيه كرد كه برنامه بلند مدت براي كسب سود بيشتر داشته باشند چون سود مورد نظر صندوقهاي سرمايهگذاري نوآورانه، از محل افزايش ارزش سهم مالكيت آنها در زمان فروش حاصل ميشود نه از درآمد جاري شركتها.
اقتصام(1) 9141 ** 2023
براي تشويق شدن به سرمايه گذاري؛
مديرعامل فرابورس: سرمايه گذاران خارجي خواستار رتبه بندي ابزارهاي مالي در ايران هستند
۱۶ آبان ۱۳۹۴، ۱۰:۴۵
کد خبر:
81828043
تهران- ايرنا- مديرعامل فرابورس ايران گفت: سرمايهگذاران خارجي پيش از ورود به بازار ايران تمايل به رتبهبندي اوراق و ابزارهاي مالي ما دارند، زيرا در بخش هاي سرمايه گذاري مي كنند كه داراي جذابيت باشد.