۱۸ آبان ۱۳۹۴، ۹:۰۳
کد خبر: 81830669
T T
۰ نفر

گردشگری سلامت گامی درمسیر توسعه و تحول كیش

۱۸ آبان ۱۳۹۴، ۹:۰۳
کد خبر: 81830669
گردشگری سلامت گامی درمسیر توسعه و تحول كیش

كیش - ایرنا - تامین بخشی از زیرساخت های پزشكی و درمانی ، ایجاد امكانات مورد نیاز ، بهره مندی از پزشكان متخصص و ایجاد خطوط پروازی به كشورهای منطقه از گام های ارزشمندی است كه برای تبدیل شدن جزیره كیش به قطب گردشگری سلامت در سال های اخیربرداشته شده است .

به گزارش ایرنا ، گردشگری سلامت به عنوان یكی از شاخه های صنعت گردشگری درسال های اخیر مورد توجه بسیاری از كشورها و مردم در سراسر جهان قرار گرفته است و دولت ها می توانند با بهره مندی از این ظرفیت ضمن كسب درآمد زایی در عرصه سلامت به رونق كشور در بخش های مختلف كمك كنند.
بهره مندی از این شاخه در گردشگری علاوه بر كمك به تامین هزینه های بیمارستانی در اشتغالزایی و رونق سایر بخش ها سهم بسزایی دارد و این موضوع سبب شده بسیاری ازدولت ها بودجه های خوبی برای تجهیز مراكز درمانی خود اختصاص دهند تا بتواند سهم خود از درآمد بازار گردشگری را افزایش دهند .
سود حاصل از گردشگری سلامت عاملی موثر در رشد اقتصادی كشورها به شمار می رود و علاوه بر ورود ارز به كشور به توسعه بخش درمان نیز كمك می كند .
آمارهای جهانی ،صنعت گردشگری را دومین صنعت پردرآمد جهان می دانند و حوزه سلامت نیز سومین بازار پردرآمد جهان است بگونه ای كه در كشورهای پیشرفته بیش از 10 درصد تولید ناخالص ملی را تشكیل می دهد .
بر اساس آمار منتشره ، در سال 2012 در جهان و از محل گردشگری سلامت 100 میلیارد دلار درآمدزایی ایجاد شده و سهم كشورهای اسلامی از این درآمدها سه میلیارد دلار و ایران 350 میلیون دلار بوده است كه به رغم ظرفیت های موجود در كشور و جاذبه های گردشگری این سهم باید افزایش یابد .
رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری نیز چندی پیش در سخنانی بخش گردشگری سلامت را به عنوان صنعت پردرآمد در اقتصاد عنوان كرد و گفت : بر اساس آمارها، گردش مالی گردشگری سلامت در جهان 150 تا 200 میلیارد دلار است كه ایران نیز با توجه به ظرفیت های موجود درزمینه داشتن نیروهای متخصص و زیربناهای بخش بهداشت و درمان می تواند به مقصد گردشگران تخصصی بخش سلامت تبدیل شود.
وی اعلام كرد : هزینه ها و تعرفه های درمانی در ایران حدود 20 تا 30 درصد پایین تر از كشورهای اروپایی و عربی است و تخصص پزشكان نیز در حد بالایی قرار دارد .
كشور ایران نیز با داشتن جاذبه های گردشگری و مواهب طبیعی و خدادادی در بخش گردشگری سلامت و ارائه خدمات پزشكی یكی از كشورهای پیشرفته به شمار می رود ، وجود پزشكان متخصص درشاخه های مختلف پزشكی ، تیم درمانی مجرب ، مراكز پزشكی و درمانی با تجهیزات پیشرفته و نوین ، هزینه پائین درمان نسبت به سایر كشورها زمینه مناسبی را برای توسعه گردشگری درمانی و سلامت فراهم كرده است به گونه ای كه بسیاری از گردشگران خارجی با حضور در ایران تمایل دارند از این امكانات بهره مند شوند .
به گزارش ایرنا ، به عقیده برخی كارشناسان اگر چه گام های موثری در سال های اخیر در راه توسعه گردشگری سلامت برداشته شده است اما برای رسیدن به جایگاه واقعی و پیشتاز شدن در عرصه رقابت با سایر كشورها نیازمند یك برنامه ریزی اصولی ، منسجم ، جامع و زیر ساخت های لازم در این زمینه هستیم .
رفع موانع پیش رو در این عرصه ، بهره مندی از پزشكان متخصص و بنام در شاخه های مختلف ، ارائه خدمات مناسب با قیمتی ارزان ترنسبت به سایر كشورها، پایین بودن نرخ ارز ،كادر درمانی مجرب ، برخورد مناسب با گردشگران خارجی و آموزش لازم به كادر بیمارستانی در برقراری ارتباط مناسب با مراجعان و بیماران ، دانستن زبان خارجی و راهنمایی درست مراجعان ، نزدیكی محل اقامت بیمار با مركز درمانی ارائه خدمات مناسب هتلینگ ،ایمنی در پرواز و افزایش خطوط پروازی و همچنین داشتن سیستم بانكداری آسان برای پرداخت هزینه های درمانی از راه های موثر در جذب گردشگر سلامت است كه كارشناسان بر آن تاكید دارند .
جزیره كیش به عنوان یك مركز گردشگری و تجاری از سال های دور مورد توجه بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی بوده است ، این جزیره با دارا بودن ظرفیت های بالقوه و مواهب طبیعی خدادادی همچون دریا ، آفتاب ، ماسه و همچنین هوای مطبوع به ویژه در نیمه دوم سال پای بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی را به این جزیره باز كرده است .
در سال های اخیر و با توجه رویكرد دولت یازدهم مبنی بر گسترش تعاملات بین المللی و بهره مندی از ظرفیت های موجود در توسعه این روابط ، مسئولان جزیره كیش بر آن شدند تا با برنامه ای منسجم و ایجاد زیر ساخت های لازم از ظرفیت های مختلف گردشگری در حوزه سلامت بهره مند شوند كه تجهیز بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی كیش به امكانات پیشرفته و پزشكان مجرب به منظور توسعه خدمات درمانی و همچنین جذب گردشگر سلامت خارجی از آن جمله است .
تامین زیرساخت های پزشكی و درمانی ، ایجاد امكانات مورد نیاز و بهره مندی از پزشكان مطرح در شاخه های مختلف و ایجاد خطوط پروازی به كشورهای منطقه از گام های ارزشمندی است كه برای تبدیل شدن جزیره كیش به قطب گردشگری سلامت برداشته شده است .
مجهز كردن بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی كیش به 64 تخت ، ایجاد بخشهای تخصصی ، راه اندازی كلینیك كبدی و بهره مندی از دستگاه فیبرو اسكن برای تشخیص ضایعات كبدی و بهرمندی از دستگاه های پیشرفته برای لیزر درمانی ، آندوسكوپی ، كولونوسكوپی ، سنجش تراكم استخوان ، آرتروسكوپی (درمان بیماری های مفاصل) و برونكوسكوپی ( درمان اختلالات ریوی ) از جمله تامین زیر ساخت ها ی لازم برای توسعه گردشگری سلامت در كیش است .
راه اندازی خطوط پروازی كیش - مسقط به عنوان یكی از ضروری ترین زیر ساخت ها و به منظور تردد گردشگران خارجی از اقدامات مهمی بود كه با همكاری شركت هواپیمایی كیش و عمان درراستای توسعه گردشگری سلامت انجام شد كه هفته گذشته و در گام نخست 96 گردشگر عمانی با پرواز خط كیش -عمان به منظور بهره مندی از خدمات درمانی بیمارستان كیش وارد جزیره كیش شدند .
رئیس بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی كیش به اهمیت گردشگری سلامت به عنوان یك صنعت در آمد زا در جهان اشاره كرد و گفت : در سال 2010 سهم درآمد این حوزه در جهان 75 میلیارد دلار كه حاصل 50 میلیلون نفر گردشگر سلامت بوده است .
محمد خلخالی افرود : در سال 2014 نیز سهم این حوزه بیش از یكصد میلیارد دلاربوده است كه سهم كشور ما از این حوزه رقم نزدیك به 60 هزارنفر را به خود اختصاص داده است .
وی یكی از دلایلی كه كشور ما سهم خوبی از این حوزه را به خود اختصاص نداده است را انجام نگرفتن فعالیت گروهی و منجسم عنوان كرد و افزود : در این زمینه فرصت سوزی كرده ایم .
این پزشك متخصص با اشاره به علاقمندی كشورهای آسیای میانه و حوزه خلیج فارس برای استفاده از خدمات پزشكی ایران گفت : وجود پزشكان متخصص و با تجربه در شاخه های مختلف ، هزینه پایین درمان و رعایت طرح انطباق و شئونات اسلامی از دلایلی است كه كشورهای اسلامی علاقه مند به درمان در ایران هستند .
خلخالی اظهار داشت : در سال های اخیر كشورهایی همچون تركیه ، تایلند ، كره ، هند ، یونان حجم زیادی از گردشگران سلامت را به خود جذب كرده اند و این درحالی است كه ما به رغم داشتن ظرفیت های مثبت در این حوزه نتوانستیم بخوبی از آن بهره بگیریم .
وی به تلاش های صورت گرفته در دو سال اخیر در منطقه ازاد كیش برای ارتقا حوزه بهداشت و سلامت اشاره كرد و گفت : تامین تجهیزات پیشرفته بیمارستانی و كادر درمانی متخصص از جمله اقداماتی است كه در این راستا انجام شده است .
رئیس بیمارستان تخصصی كیش درآمد حاصل از گردشگری سلامت را از در آمدهای پاك دنیا دانست و گفت : ایران با داشتن آب های گرم و معدنی ، آب و هوای خوب چهار فصل و هزینه پایین درمان می تواند از این ظرفیت ها برای جذب گردشگربهره مند شود .
وی اضافه كرد : جزیره كیش نیز با بهره مندی از آب و هوای پاك ، دریا و ماسه ، آفتاب وهمچنین بیمارستانی با تجهیزات لازم می تواند خدمات خوبی در حوزه جراحی های زیبایی ، كبد ، چشم و.. به گردشگران داخلی و خارجی ارائه دهد .
به گفته این پزشك متخصص ، از سال گذشته تا كنون بیش از 50 گردشگر خارجی از كشورهای عراق ، عربستان و عمان برای استفاده از خدمات پزشكی بیمارستان كیش و بدون نیاز داشتن به ویزا به جزیره كیش سفر كرده اند و ورود نخستین پرواز مستقیم مسقط به كیش در هفته گذشته با 96 گردشگر خارجی این رقم را افزایش داده است ، علاوه بر این بسیاری از 'ویزا چنج ها ' نیز از خدمات درمانی بیمارستان بهره مند می شوند.
وی با تاكید براینكه حضور گردشگران سلامت به رونق بخش های دیگر گردشگری كمك زیادی می كند افزود : سهم گردشگری سلامت از حضور گردشگران 10 درصد است و 90 درصد یاقیمانده به سایر حوزه ها همچون بازار ، هتل ها ، مراكز پذیرایی و... اختصاص پیدا می كند .
جزیره كیش سالانه پذیرای بیش از یك میلیون و 600 هزار گردشگر داخلی و خارجی است .
پروازهای كیش - مسقط هر هفته شنبه ها به صورت رفت و برگشت برقرار است.
گزارش از : مریم زباندان
1630**1641 /6048
۰ نفر