به گزارش ايرنا ، گردشگري سلامت به عنوان يكي از شاخه هاي صنعت گردشگري درسال هاي اخير مورد توجه بسياري از كشورها و مردم در سراسر جهان قرار گرفته است و دولت ها مي توانند با بهره مندي از اين ظرفيت ضمن كسب درآمد زايي در عرصه سلامت به رونق كشور در بخش هاي مختلف كمك كنند.
بهره مندي از اين شاخه در گردشگري علاوه بر كمك به تامين هزينه هاي بيمارستاني در اشتغالزايي و رونق ساير بخش ها سهم بسزايي دارد و اين موضوع سبب شده بسياري ازدولت ها بودجه هاي خوبي براي تجهيز مراكز درماني خود اختصاص دهند تا بتواند سهم خود از درآمد بازار گردشگري را افزايش دهند .
سود حاصل از گردشگري سلامت عاملي موثر در رشد اقتصادي كشورها به شمار مي رود و علاوه بر ورود ارز به كشور به توسعه بخش درمان نيز كمك مي كند .
آمارهاي جهاني ،صنعت گردشگري را دومين صنعت پردرآمد جهان مي دانند و حوزه سلامت نيز سومين بازار پردرآمد جهان است بگونه اي كه در كشورهاي پيشرفته بيش از 10 درصد توليد ناخالص ملي را تشكيل مي دهد .
بر اساس آمار منتشره ، در سال 2012 در جهان و از محل گردشگري سلامت 100 ميليارد دلار درآمدزايي ايجاد شده و سهم كشورهاي اسلامي از اين درآمدها سه ميليارد دلار و ايران 350 ميليون دلار بوده است كه به رغم ظرفيت هاي موجود در كشور و جاذبه هاي گردشگري اين سهم بايد افزايش يابد .
رئيس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري نيز چندي پيش در سخناني بخش گردشگري سلامت را به عنوان صنعت پردرآمد در اقتصاد عنوان كرد و گفت : بر اساس آمارها، گردش مالي گردشگري سلامت در جهان 150 تا 200 ميليارد دلار است كه ايران نيز با توجه به ظرفيت هاي موجود درزمينه داشتن نيروهاي متخصص و زيربناهاي بخش بهداشت و درمان مي تواند به مقصد گردشگران تخصصي بخش سلامت تبديل شود.
وي اعلام كرد : هزينه ها و تعرفه هاي درماني در ايران حدود 20 تا 30 درصد پايين تر از كشورهاي اروپايي و عربي است و تخصص پزشكان نيز در حد بالايي قرار دارد .
كشور ايران نيز با داشتن جاذبه هاي گردشگري و مواهب طبيعي و خدادادي در بخش گردشگري سلامت و ارائه خدمات پزشكي يكي از كشورهاي پيشرفته به شمار مي رود ، وجود پزشكان متخصص درشاخه هاي مختلف پزشكي ، تيم درماني مجرب ، مراكز پزشكي و درماني با تجهيزات پيشرفته و نوين ، هزينه پائين درمان نسبت به ساير كشورها زمينه مناسبي را براي توسعه گردشگري درماني و سلامت فراهم كرده است به گونه اي كه بسياري از گردشگران خارجي با حضور در ايران تمايل دارند از اين امكانات بهره مند شوند .
به گزارش ايرنا ، به عقيده برخي كارشناسان اگر چه گام هاي موثري در سال هاي اخير در راه توسعه گردشگري سلامت برداشته شده است اما براي رسيدن به جايگاه واقعي و پيشتاز شدن در عرصه رقابت با ساير كشورها نيازمند يك برنامه ريزي اصولي ، منسجم ، جامع و زير ساخت هاي لازم در اين زمينه هستيم .
رفع موانع پيش رو در اين عرصه ، بهره مندي از پزشكان متخصص و بنام در شاخه هاي مختلف ، ارائه خدمات مناسب با قيمتي ارزان ترنسبت به ساير كشورها، پايين بودن نرخ ارز ،كادر درماني مجرب ، برخورد مناسب با گردشگران خارجي و آموزش لازم به كادر بيمارستاني در برقراري ارتباط مناسب با مراجعان و بيماران ، دانستن زبان خارجي و راهنمايي درست مراجعان ، نزديكي محل اقامت بيمار با مركز درماني ارائه خدمات مناسب هتلينگ ،ايمني در پرواز و افزايش خطوط پروازي و همچنين داشتن سيستم بانكداري آسان براي پرداخت هزينه هاي درماني از راه هاي موثر در جذب گردشگر سلامت است كه كارشناسان بر آن تاكيد دارند .
جزيره كيش به عنوان يك مركز گردشگري و تجاري از سال هاي دور مورد توجه بسياري از گردشگران داخلي و خارجي بوده است ، اين جزيره با دارا بودن ظرفيت هاي بالقوه و مواهب طبيعي خدادادي همچون دريا ، آفتاب ، ماسه و همچنين هواي مطبوع به ويژه در نيمه دوم سال پاي بسياري از گردشگران داخلي و خارجي را به اين جزيره باز كرده است .
در سال هاي اخير و با توجه رويكرد دولت يازدهم مبني بر گسترش تعاملات بين المللي و بهره مندي از ظرفيت هاي موجود در توسعه اين روابط ، مسئولان جزيره كيش بر آن شدند تا با برنامه اي منسجم و ايجاد زير ساخت هاي لازم از ظرفيت هاي مختلف گردشگري در حوزه سلامت بهره مند شوند كه تجهيز بيمارستان تخصصي و فوق تخصصي كيش به امكانات پيشرفته و پزشكان مجرب به منظور توسعه خدمات درماني و همچنين جذب گردشگر سلامت خارجي از آن جمله است .
تامين زيرساخت هاي پزشكي و درماني ، ايجاد امكانات مورد نياز و بهره مندي از پزشكان مطرح در شاخه هاي مختلف و ايجاد خطوط پروازي به كشورهاي منطقه از گام هاي ارزشمندي است كه براي تبديل شدن جزيره كيش به قطب گردشگري سلامت برداشته شده است .
مجهز كردن بيمارستان تخصصي و فوق تخصصي كيش به 64 تخت ، ايجاد بخشهاي تخصصي ، راه اندازي كلينيك كبدي و بهره مندي از دستگاه فيبرو اسكن براي تشخيص ضايعات كبدي و بهرمندي از دستگاه هاي پيشرفته براي ليزر درماني ، آندوسكوپي ، كولونوسكوپي ، سنجش تراكم استخوان ، آرتروسكوپي (درمان بيماري هاي مفاصل) و برونكوسكوپي ( درمان اختلالات ريوي ) از جمله تامين زير ساخت ها ي لازم براي توسعه گردشگري سلامت در كيش است .
راه اندازي خطوط پروازي كيش - مسقط به عنوان يكي از ضروري ترين زير ساخت ها و به منظور تردد گردشگران خارجي از اقدامات مهمي بود كه با همكاري شركت هواپيمايي كيش و عمان درراستاي توسعه گردشگري سلامت انجام شد كه هفته گذشته و در گام نخست 96 گردشگر عماني با پرواز خط كيش -عمان به منظور بهره مندي از خدمات درماني بيمارستان كيش وارد جزيره كيش شدند .
رئيس بيمارستان تخصصي و فوق تخصصي كيش به اهميت گردشگري سلامت به عنوان يك صنعت در آمد زا در جهان اشاره كرد و گفت : در سال 2010 سهم درآمد اين حوزه در جهان 75 ميليارد دلار كه حاصل 50 ميليلون نفر گردشگر سلامت بوده است .
محمد خلخالي افرود : در سال 2014 نيز سهم اين حوزه بيش از يكصد ميليارد دلاربوده است كه سهم كشور ما از اين حوزه رقم نزديك به 60 هزارنفر را به خود اختصاص داده است .
وي يكي از دلايلي كه كشور ما سهم خوبي از اين حوزه را به خود اختصاص نداده است را انجام نگرفتن فعاليت گروهي و منجسم عنوان كرد و افزود : در اين زمينه فرصت سوزي كرده ايم .
اين پزشك متخصص با اشاره به علاقمندي كشورهاي آسياي ميانه و حوزه خليج فارس براي استفاده از خدمات پزشكي ايران گفت : وجود پزشكان متخصص و با تجربه در شاخه هاي مختلف ، هزينه پايين درمان و رعايت طرح انطباق و شئونات اسلامي از دلايلي است كه كشورهاي اسلامي علاقه مند به درمان در ايران هستند .
خلخالي اظهار داشت : در سال هاي اخير كشورهايي همچون تركيه ، تايلند ، كره ، هند ، يونان حجم زيادي از گردشگران سلامت را به خود جذب كرده اند و اين درحالي است كه ما به رغم داشتن ظرفيت هاي مثبت در اين حوزه نتوانستيم بخوبي از آن بهره بگيريم .
وي به تلاش هاي صورت گرفته در دو سال اخير در منطقه ازاد كيش براي ارتقا حوزه بهداشت و سلامت اشاره كرد و گفت : تامين تجهيزات پيشرفته بيمارستاني و كادر درماني متخصص از جمله اقداماتي است كه در اين راستا انجام شده است .
رئيس بيمارستان تخصصي كيش درآمد حاصل از گردشگري سلامت را از در آمدهاي پاك دنيا دانست و گفت : ايران با داشتن آب هاي گرم و معدني ، آب و هواي خوب چهار فصل و هزينه پايين درمان مي تواند از اين ظرفيت ها براي جذب گردشگربهره مند شود .
وي اضافه كرد : جزيره كيش نيز با بهره مندي از آب و هواي پاك ، دريا و ماسه ، آفتاب وهمچنين بيمارستاني با تجهيزات لازم مي تواند خدمات خوبي در حوزه جراحي هاي زيبايي ، كبد ، چشم و.. به گردشگران داخلي و خارجي ارائه دهد .
به گفته اين پزشك متخصص ، از سال گذشته تا كنون بيش از 50 گردشگر خارجي از كشورهاي عراق ، عربستان و عمان براي استفاده از خدمات پزشكي بيمارستان كيش و بدون نياز داشتن به ويزا به جزيره كيش سفر كرده اند و ورود نخستين پرواز مستقيم مسقط به كيش در هفته گذشته با 96 گردشگر خارجي اين رقم را افزايش داده است ، علاوه بر اين بسياري از 'ويزا چنج ها ' نيز از خدمات درماني بيمارستان بهره مند مي شوند.
وي با تاكيد براينكه حضور گردشگران سلامت به رونق بخش هاي ديگر گردشگري كمك زيادي مي كند افزود : سهم گردشگري سلامت از حضور گردشگران 10 درصد است و 90 درصد ياقيمانده به ساير حوزه ها همچون بازار ، هتل ها ، مراكز پذيرايي و... اختصاص پيدا مي كند .
جزيره كيش سالانه پذيراي بيش از يك ميليون و 600 هزار گردشگر داخلي و خارجي است .
پروازهاي كيش - مسقط هر هفته شنبه ها به صورت رفت و برگشت برقرار است.
گزارش از : مريم زباندان
1630**1641 /6048
كيش - ايرنا - تامين بخشي از زيرساخت هاي پزشكي و درماني ، ايجاد امكانات مورد نياز ، بهره مندي از پزشكان متخصص و ايجاد خطوط پروازي به كشورهاي منطقه از گام هاي ارزشمندي است كه براي تبديل شدن جزيره كيش به قطب گردشگري سلامت در سال هاي اخيربرداشته شده است .