روزنامه ژاپن تایمز روز سه شنبه در مطلبی زیر عنوان شكل گیری هیاتی مشورتی برای توسعه گردشگری ژاپن نوشت: هدف فعلی ژاپن رسیدن به 20 میلیون گردشگر خارجی در سال تا 2020 میلادی است با این حال یكی از مقامات عالی رتبه دولت ژاپن كه خواست نامش فاش نشود، با اشاره به تشكیل هیات جدید می گوید كه این هدف می تواند به 30 میلیون گردشگر سالانه یا حتی بیشتر ارتقاء یابد.
نخست وزیر ژاپن، 10 وزیر كابینه دولت و نیز هفت مشاور خارج از دستگاه دولتی، اعضای هیات مذكور را تشكیل می دهند.
این هیات وظیفه دارد كه تا پایان ماه مارس سال آینده (10 فروردین 95)، سیاست جدید ارتقای صنعت گردشگری ژاپن را تدوین كند.
با توجه به كاهش ارزش جهانی واحد پول ژاپن (ین)، روند افزایش تعداد گردشگران خارجی بیش از انتظار دولت ژاپن بوده است.
در فاصله ژانویه تا سپتامبر سال جاری میلادی، حضور 14.5 میلیون گردشگر خارجی در ژاپن گزارش شده كه این میزان 48.8 درصد نسبت به مدت مشابه در سال 2014 رشد دارد.
این در حالی است كه در سال 2014 در مجموع 13.4 میلیون گردشگر خارجی از ژاپن بازدید كرده اند.
«یوشیهیده سوگا» دبیر ارشد كابینه دولت ژاپن پس از تشكیل اولین جلسه این هیات در دفتر شخص نخست وزیر، در جریان كنفرانس خبری روزانه خود اظهار كرد: هدف ما رسیدن به رقم 20 میلیون گردشگر خارجی در سال بود، اما این هدف در حال حاضر محقق شده و باید به دنبال یك هدف جدید برای شروع دورانی جدید باشیم.
سیاست اقتصادی دولت « شینزو آبه » نخست وزیر بر مبنای رسیدن به هدف 600 تریلیون ینی (4 هزار و 400 میلیارد دلاری) در تولید ناخالص داخلی تا سال 2020 شكل گرفته است كه گفته می شود هدفی سخت و دور از انتظار برای اقتصاد ژاپن است.
حال دبیر ارشد كابینه دولت این كشور می گوید كه افزایش تعداد گردشگران خارجی ژاپن «نقش بسیاری مهمی» در دست یابی به این هدف ایفا می كند.
بر اساس گزارش آژانس گردشگری ژاپن، ، در سال 2014 گردشگران خارجی حدود 2.3 تریلیون ین (18 میلیارد و 400 میلیون دلار) در این كشور خرج كردند كه این رقم نسبت به سال قبل رشد 40 درصدی داشته است.
از كل این مبلغ، 27.5 درصد آن متعلق به گردشگران چینی است و گردشگران تایوانی با 17.5 درصد، كره جنوبی با 10.3 درصد، آمریكا با 7.3 درصد، هنگ كنگ با 6.8 درصد و تایلند با 4.7 درصد به ترتیب در رتبه های بعدی جای می گیرند.
مقامات دولت ژاپن بر این باورند كه همچنان امكان افزایش تعداد گردشگران خارجی وجود دارد و بر اساس اعلام آژانس گردشگری ژاپن، این كشور هم اكنون مقام بیست و دوم جهان را در جذب گردشگر خارجی در اختیار دارد.
فرانسه با آمار 83.7 میلیون گردشگر در سال بزرگترین پایگاه گردشگری جهان به شمار می رود و پس از آن آمریكا با 74.8 میلیون گردشگر و اسپانیا با 65 میلیون گردشگر در سال به ترتیب در رتبه های دوم و سوم جهان جای می گیرند. چین نیز با 55.6 میلیون گردشگر در سال رتبه اول را در میان كشور های آسیایی از آن خود كرده است.
بر خلاف كشورهای اروپایی، ژاپن به دلیل احاطه شدن توسط آب در زمینه جذب گردشگر خارجی تعداد كمتری را به خود اختصاص داده است.
آساق**3077 **1446
تهران - ایرنا - نخست وزیر ژاپن در مسیر دستیابی به رقم 600 تریلیون ینی ( 4 هزار و 400 میلیارد دلاری) تولید ناخالص داخلی این كشور تا سال 2020، هیاتی مشورتی را تشكیل داده تا با جذب بیشتر گردشگران خارجی، درآمد بیشتری از این طریق عاید كشورش كند.