عزت كمال زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود: طرح توسعه اين جنگل ها مي تواند ظرفيت ها و مزيت هاي گردشگري جزيره را افزايش بدهد و از قبل اجراي اين طرح اقتصاد جامعه محلي و روستايي را تقويت كند.
وي حمايت هاي جامعه محلي از طرح توسعه جنگل هاي حرا را نمونه بارز مشاركت مردمي در پيشبرد طرح هاي دولتي ارزيابي و اضافه كرد: اين فرايند به شتاب گيري روند اجراي طرح و افزايش مسئوليت پذيري جامعه در نگهداري از منابع طبيعي منجر مي شود.
فرماندار قشم با بيان اينكه در مدت بيش از يك دهه گذشته دو هزار و 500 هكتار جنگل حرا دست كاشت در جزيره قشم ايجاد شده است، گفت: امسال نيز حدود 50 هكتار از زمين هاي ساحلي جزيره در مناطق «هفت رنگو» و «باسعيدو» به سمت «دوستكو» زير كشت نهال حرا مي رود.
كمال زاده اضافه كرد: امسال در طرح توسعه جنگل هاي حرا، 60هزار اصله نهال حرا در خط ساحلي جزيره كاشته مي شود و براي اين منظور 900 ميليون ريال اعتبار اختصاصي يافته است.
فرماندار قشم ادامه داد: در اين طرح 40هزار اصله نهال حرا در حد فاصل روستاي باسعيدو به سمت دستكو و 10 هزار اصله نهال در خط ساحلي روستاي هفت رنگو كاشته مي شود.
جنگل هاي حرا (مانگرو) را مي توان در خورها و مصب رودخانه هاي فصلي و دائمي هرمزگان به طور مجتمع و يا پراكنده مشاهده كرد و رويشگاه هاي توده هاي طبيعي اين نوع جنگل در شهرستان قشم شامل خورهاي شمال غربي جزيره واقع در خورخوران، جزاير ماسه اي مقابل روستاهاي طبل و لافت تا گوران اعلام شده است.
زمان بذردهي درختان حرا خرداد است و بذردهي اين گونه از شرق به غرب هرمزگان با تاخير زماني آغاز مي شود به طوريكه در شرق استان و در شهرستان جاسك در نيمه دوم تيرماه و در قشم مرداد و شهريور ماه بذر اين درخت آماده كشت و توليد نهال مي شود.
زيبايي خيره كننده، دلنواز و چشم نواز جنگل هاي حرا در غرب جزيره قشم موجب شده تا همه ساله هزاران نفر از گردشگران داخل و خارجي بازديد از آنها را در برنامه سفر خود لحاظ كنند.
گردشگراني كه براي نخستين بار و در هنگام مد كامل دريا از اين مناطق بازديد مي كنند با جنگل هاي سرسبزي مواجه مي شوند كه گويي روي آب هاي خليج فارس شناور هستند؛ درحاليكه هنگام پايين رفتن آب (جزر) تپه هايي را با درختان كوچك، متوسط و حتي تنومند كه ريشه هاي انبوه آنها از خاك بيرون آمده، مشاهده مي كنند.
بومي هاي ساكن حاشيه اين جنگل ها از سرشاخه هاي حرا به عنوان علوفه و خوراك دام هاي خود استفاده مي كنند و در هنگام گلدهي نيز زنبورداران محلي كندوهاي خود را به مناطق ساحلي مي آورند زيرا عسل حرا در كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس خريداران زيادي دارد.
وجود ده ها گونه پرنده مهاجر و بومي منطقه و همچنين انواع آبزياني كه تعدادي از آنها براي زادآوري وارد اين حوزه شده اند به زيبايي هاي بي شمار جنگل هاي حرا در مناطق ساحلي جزيره قشم افزوده است.
2090/
فرماندار: توسعه جنگل هاي حرا نقش كليدي در اقتصاد جامعه محلي قشم دارد
۲۰ آبان ۱۳۹۴، ۱۱:۳۱
کد خبر:
81834061
قشم - ايرنا - فرماندار قشم با اشاره به طرح كاشت 60 هزار نهال حرا در ساحل اين جزيره، گفت: جنگل هاي حرا به عنوان ظرفيتي مهم، تاثير بسزايي در جذب گردشگران داخلي و خارجي به اين منطقه دارد و مي تواند نقش كليدي در اقتصاد جامعه محلي قشم ايفا كند.