۲۱ آبان ۱۳۹۴، ۱۳:۵۲
کد خبر: 81835780
T T
۰ نفر
فوق تخصص غدد: توجهي به آموزش بيماران ديابتي در كشور نمي شود

همدان- ايرنا- فوق تخصص غدد بزرگسالان گفت: آموزش اساس درمان ديابت است اما در كشور ما به آموزش اين بيماران بسيار بي توجهي مي شود.

دكتر حسين مير توكلي روز پنجشنبه در همايش روز جهاني ديابت در همدان افزود: هر بيمار مبتلا به ديابت حداقل 15 ساعت در سال بايد آموزش هاي لازم درباره بيماري خود دريافت كند اما اين موارد آموزش هايي نيست كه در حد چند دقيقه صحبت با پزشك به اين افراد منتقل مي شود.
وي با بيان اينكه ديابت يا بيماري قند، يك اختلال متابوليك (سوخت و سازي) در بدن است افزود: در اين بيماري توانايي توليد انسولين در بدن از بين مي‌رود و يا بدن در برابر انسولين مقاوم شده و بنابراين انسولين توليدي نمي‌تواند عملكرد طبيعي خود را انجام دهد.
مير توكلي ادامه داد: نقش اصلي انسولين پايين آوردن قند خون توسط مكانيزم‌هاي مختلفي است.
وي با بيان اينكه ديابت دو نوع اصلي دارد اضافه كرد: در ديابت نوع يك تخريب سلول هاي بتا در پانكراس منجر به نقص توليد انسولين مي‌شود و در نوع دو مقاومت پيشرونده بدن به انسولين وجود دارد كه در نهايت ممكن است به تخريب سلول‌هاي بتاي پانكراس و نقص كامل توليد انسولين منجر شود.
اين فوق تخصص غدد اضافه كرد: در ديابت نوع دو مشخص است كه عوامل ژنتيكي، چاقي و كم‌تحركي نقش مهمي در ابتلاي فرد دارند.
وي ادامه داد: اگر افزايش قند در دراز مدت در بدن وجود داشته باشد عوارض ميكروواسكولار ديابت يا تخريب رگ‌هاي بسيار ريز در بدن ايجاد مي‌شوند كه مي‌توانند اعضاي مختلف بدن همچون كليه، چشم و اعصاب را درگير كنند.
اين پزشك افزود: همچنين ديابت با افزايش ريسك بيماري‌هاي قلبي عروقي ارتباط مستقيمي دارد، لذا غربالگري و تشخيص زودرس اين بيماري در افراد با ريسك بالا مي‌تواند در پيشگيري از اين عوارض موثر باشد.
وي با بيان اينكه تشخيص و همچنين غربالگري ديابت با انجام آزمايش قند خون ميسر است ادامه داد: ديابت يك بيماري خاموش و مادام العمر است اما مي توان آن را كنترل كرد.
از هر 100 نفر در استان همدان پنج نفر به ديابت مبتلا هستند.
24 آبان ماه روز جهاني ديابت نامگذاري شده است.
7530/6993