سید عادل عربی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شاخص آلودگی هوا در شهر همدان به ۱۱۱ رسیده و وضعیت کیفی هوا را برای گروه های حساس ناسالم کرد.
وی تاکید کرد: گروه های حساس نظیر کودکان، بانوان باردار، سالمندان، بیماران آسمی و افرادی که سابقه بیماریهای قلبی و تنفسی دارند در این شرایط باید از حضور و تردد در سطح شهر و هوای آزاد خودداری کنند.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: همچنین وضعیت کیفی هوا بر اساس شاخص ها در شهرستان نهاوند ناسالم برای گروه های حساس است بنابراین توصیه می شود شهروندان از ترددهای غیرضرور پرهیز کنند.
عربی ادامه داد: هوای فامنین نیز بر اساس داده های ایستگاه پایش کیفی هوا، ناسالم برای همه گروه ها است.
وی گفت: منبع انتشار ذرات ۲.۵ میکرون در فصل سرد سال، احتراق ناقص موتور وسایل نقلیه و تردد منابع آلاینده متحرک است و کاهش تردد غیرضروری و استفاده از وسایل نقلیه عمومی برای تردد مهمترین راهکار کاهش آلودگی است.
عربی بیان کرد: با توجه به پایداری هوای سرد، آلودگی هوا نیز همچنان پایدار است و در صورت وزش باد و ریزش باران آلودگی هوا رفع می شود.
به گزارش ایرنا، ذرات معلق آلاینده به ۲ دسته تقسیم می شود که شامل ذرات درشت قابل استنشاق (PM ۱۰) مانند ذرات معلقی که در مجاورت جادهها یا صنایع مولد غبار یافت میشوند و قطرشان بزرگتر از ۲.۵ میکرون و کوچکتر از ۱۰ میکرون است.
همچنین ذرات ریز (PM ۲.۵) مانند ذرات معلقی که در دود و مهدود یافت می شود و قطرشان ۲.۵ میکرون یا کمتر است. این ذرات یا به طور مستقیم از منابعی مانند آتشسوزیهای جنگلی وارد هوا میشود یا در نتیجه واکنش گازهای خروجی از نیروگاهها، صنایع و خودروها در هوا شکل میگیرد.
شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه آلاینده های جوی و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.
استان همدان دارای ۱۰ ایستگاه پایش کیفی هوا است.
نظر شما