۲۱ آبان ۱۳۹۴، ۱۴:۳۲
کد خبر: 81835835
T T
۰ نفر
عده اي دنبال حذف صادرات همدان هستند/ نيترات سيب زميني همدان استاندارد است

همدان - ايرنا- رئيس سازمان جهاد كشاورزي همدان گفت: ميزان نيترات سيب زميني هر ساله در ميادين ميوه و تره بار اندازه گيري مي شود كه نيترات سيب زميني همدان امسال همانند ساير استانها كمتر از 125 و يا سه درصد است و در حد طبيعي مي باشد.

عليرضا رنجبر ضرابي روز پنجشنبه در ديدار با اعضاي اتاق بازرگاني، صنعت معدن و تجارت همدان افزود: برخي از استانها به دنبال خارج كردن استان همدان از صحنه صادارات سيب زميني هستند به اين دليل بالا بودن نيترات موجود در سيب زميني همدان را مطرح مي كنند.
وي با اشاره به اينكه به ازاي هر مترمكعب آب 2.4 كيلوگرم محصول در همدان توليد مي‌شود، گفت: افزايش راندمان مصرف آب جزء اولويت‌هاي بخش كشاورزي است.
وي اظهار كرد: به ازاي يك مترمكعب آب 1.4 كيلو گرم محصول در كشور توليد مي‌شود و اين در حالي است كه در استان همدان به ازاي هر متر مكعب آب، 2.4 كيلو گرم محصول توليد مي‌شود.
وي افزود: هم اكنون سالانه يكصد و 10 ميليون تن محصول كشاورزي در كشور توليد مي‌شود كه به ازاي آن 80 ميليارد متر مكعب مصرف آب مصرف مي‌شود .
وي همچنين با بيان اينكه طي سالهاي گذشته كمبود فضاي سردخانه از مشكلات استان همدان بود تصريح كرد: امروز استان همدان با 380 هزار تن فضاي سردخانه اي جايگاه مناسبي دارد.
وي ادامه داد: امروز فضاي صنايع تبديلي در دام و طيور در استان پيشرفت هاي مناسبي داشته است .
رئيس جهاد كشاورزي همدان افزود: امنيت غذايي مهمترين موضوع در اقتصاد است و رسيدن به اين مهم افزايش فعاليت هاي اقتصادي در همه بخش ها است.
رنجبر ضرابي با بيان اينكه بخش كشاورزي در استان همدان از مهمترين بخش هاي توليدي در كشور محسوب مي شود افزود: اين موضوع موجب وارد آمدن فشار بر زمين و آب مي شود.
وي تصريح كرد: تا زماني كه فشار بر آب و زمين باشد روند كاري نمي تواند خود را مثبت نشان دهد و در استان همدان فشار به آب و زمين بالا است كه بايد اين فشار را كم كنيم.
وي ادامه داد: بعد از استان اردبيل ، استان همدان با 36 درصد كاربري اراضي كشاورزي دومين استان در كشور محسوب مي شود.
وي با بيان اينكه رشد اقتصادي در كشور وابسته به رشد بخش هاي كشاورزي بوده است افزود: اگر رونق اين بخش نبود رشد اقتصادي كشور منفي مي شد.
وي با بيان اينكه استان همدان با توليد سالانه پنج ميليون تن انواع محصولات رتبه 10 توليد محصولات كشاورزي در كشور را دارد، گفت: سيب زمين از جمله محصولات استراتژيك و مهم توليدي اين استان است.
سطح كشت بهاره سيب زميني استان همدان 11 هزار و 500 هكتار است و ارقام مختلف سيب زميني در اين استان كشت مي شود.
مدير زراعت سازمان جهاد كشاورزي استان همدان پيش از اين اعلام كرده بود كه برنامه كشت سيب زميني اين استان 25 هزار هكتار است كه يازده هزار و 500 هكتار آن كشت بهاره و 13 هزار و 500 هكتار آن كشت پاييزه است و توليد 950 هزار تن سيب زميني برآورد توليد است.
پرورش اضافه كرد: صد در صد مزارع سيب زميني استان مكانيزه است و 95 درصد سطح اين مزارع مجهز به سامانه آبياري تحت فشار است.
6993