به گزارش ايرنا، محمد خدادادي عصر روز پنجشنبه در نشست مشترك شهرداران مناطق فرهنگي تاريخي كاشان با موضوع ديپلماسي شهري ابزار ايجاد درآمد پايدار در حوزه گردشگري اظهار داشت: با اين نوع ديپلماسي مي توان بخشي از منابع مالي مديريت شهري در كلان شهرها را توسعه و گسترش داد.
وي تامين درآمد از طريق جذابيت هاي گردشگري با حضور گردشگران داخلي و خارجي را يكي از ابزارها و راهكارهاي ديپلماسي شهري بيان كرد كه در توسعه شهرها و ايجاد درآمد پايدار نقش اساسي دارد.
خدادادي خاطرنشان كرد: جهاني شدن شهرها و شهري شدن جهان، ارتباط گسترده شهرها و رقابت پذيري آنها نقش اساسي در ايجاد درآمد پايدار دارد.
وي ديپلماسي شهري را جديدترين پديده در قرن جديد بيان كرد و گفت: كلان شهرها و جهان شهرها از طريق اين ديپلماسي براي رسيدن به اهداف اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي در راستاي تحقق اهداف ملي خود بهره مي برند.
دبيركل مجمع شهرداران آسيايي با اشاره به اينكه 70 درصد جمعيت دنيا شهرنشين هستند، افزود: اين درحالي است كه در سال 1900 تنها 30 درصد مردم جهان شهرنشين بودند.
وي افزودن سالانه 65 ميليون نفر به جمعيت شهرهاي جهان را فرصتي براي رقابت پذيري دانست و گفت: مجمع شهرداران آسيايي در سال 87 به ابتكار محمدباقر قاليباف شهردار تهران با هدف بهره گيري از توانمندي هاي موجود، تعامل و همگرايي بيشتر فعاليت هاي شهرهاي بزرگ آسيايي، توسعه شهري و تحقق استانداردهاي بالاي زندگي در سراسر آسيا تشكيل شد.
خدادادي همچنين تصريح كرد: هم اكنون 67 كشور آسيايي و 15 شهر از كلان شهرهاي ايران از جمله كاشان عضو اين مجمع هستند.
وي با تاكيد بر داشته هاي ارزشمند تاريخي كاشان به ويژه آثار و ابنيه اين شهرستان يادآور شد: داشتن فضا و كالبدي خانه هاي تاريخي با قدمت و پيشينه كهن مزيت بزرگي در جذب گردشگر و ديپلماسي شهري است كه مديريت و ساماندهي خوبي در حوزه تبليغات معرفي و ارائه مطالب را به دنيا مي طلبد.
وي همچنين با تاكيد بر ارتباط با مراكز تورگرداني در كشورهاي خارجي از طريق مجمع شهرداران آسيايي و سفارتخانه ها براي معرفي اماكن تاريخي اظهار داشت: در صورتي كه اين جاذبه ها بدرستي و زيبايي به سازمان هاي توريستي معرفي شوند، آنها راهنماي گردشگري اماكن، براي همشهريانشان مي شوند.
وي حساسيت تبليغات به ويژه از طريق شبكه هاي مجازي در معرفي جاذبه هاي گردشگري را هم يادآور شد و گفت: بسياري از شهرهاي تازه تاسيس خارجي هيچ داشته و توانمندي تاريخي ندارند، اما به علت تبليغات زياد و زيرساختهاي موجود از آمار گردشگر بالايي برخوردارند.
قائم مقام شهردار منطقه يك كاشان نيز در اين نشست با اشاره به تدبير تشكيل شهرداران مناطق فرهنگي تاريخي كاشان با حضور شهرداران بيش از 20 شهر گفت: اين منطقه داراي 7 نوع جاذبه گردشگري در حوزه هاي فرهنگي مذهبي، تاريخي، طبيعي كوير و كوهستان، گردشگري سلامت، كشاورزي و هنر و صنايع دستي است.
مرتضي والي زاده، آستان مقدس امامزاده سلطان علي بن امام محمد باقر(ع) در مشهد اردهال و آيين سنتي مذهبي قاليشويان كه به ثبت جهاني رسيده، آستان امامزاده آقا علي عباس (ع) در بادرود و امامزاده محمد هلال بن علي (ع) در آران و بيدگل را از جمله توانمندي هاي گردشگري فرهنگي مذهبي منطقه كاشان برشمرد و گفت: گردشگري مذهبي در اين منطقه قوي و پررنگ است.
وي، اكوتوريسم كوير در شهرهاي آران و بيدگل و نوش آباد و كوهستان در شهرهاي قمصر، نياسر و برزك را گردشگري طبيعي بيان كرد و افزود: آب گرم و مباحث درماني با گياهان معطر دارويي از جمله جلوه هاي گردشگري سلامت نيز در منطقه كاشان است.
وي خاطرنشان كرد: توليد گل محمدي و محصول متبرك آن گلاب كه در هر سال در شست و شوي خانه كعبه استفاده مي شود از مظاهر گردشگري منطقه كاشان در حوزه طبيعي و كشاورزي است.
والي زاده همچنين از تدوين اساسنامه شركت گردشگري منطقه فرهنگي كاشان با عضويت 15 شهردار خبر داد و گفت: به زودي نسبت به ثبت آن اقدام خواهد شد.
6136/6021
دبيركل مجمع شهرداران آسيايي: ديپلماسي شهري اهداف كلان ملي را محقق مي كند
۲۱ آبان ۱۳۹۴، ۲۰:۳۰
کد خبر:
81836244
كاشان– ايرنا- دبيركل مجمع شهرداران آسيايي، ديپلماسي شهري را ابزاري توانمند و كارآمد براي هم افزايي، تحقق اهداف كلان ملي، شناخت بيشتر، درك متقابل و انسجام فرهنگي اجتماعي دانست.