۲۳ آبان ۱۳۹۴، ۹:۴۱
کد خبر: 81837285
T T
۰ نفر
سالانه صد ميليون تن مواد اوليه غذايي در ايران توليد مي شود

تهران- ايرنا- مديركل نظارت بر فرآورده هاي غذايي و آشاميدني سازمان غذا و داروي ايران، شرايط كشور به لحاظ توليد مواد اوليه غذايي در حوزه هاي دريايي، كشاورزي و دامي را مطلوب خواند و آمار سالانه توليد مواد اوليه غذايي كشور را بيش از 100 ميليون تن اعلام كرد.

به گزارش گروه علمي ايرنا از واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي، دكتر هدايت حسيني در همايش صنايع غذايي - بررسي ارتباط بين صنعت و غذا و روز جهاني علم در خدمت صلح و توسعه كه به ميزباني اين واحد دانشگاهي برگزار شد، از غذا به عنوان يكي از مهمترين و اساسي ترين نيازهاي انسان در طول زندگي ياد كرد.
وي افزود: بر اساس آمار حدود 800 ميليون نفر در جهان از گرسنگي ظاهري و بيش از 2 ميليارد نفر از گرسنگي پنهان رنج مي برند كه اين امر خود دليلي بر توجه ويژه به بحث غذا و افزايش كيفيت مواد غذايي دارد.
حسيني ادامه داد: در ايران حدود 50 ميليون هكتار زمين زراعي مناسب وجود دارد كه 20 ميليون هكتار از آن زيركشت است.
عضو هيأت علمي واحد علوم و تحقيقات، فرآوري مواد اوليه غذايي را يكي از نواقص اصلي صنايع غذايي كشور معرفي كرد و گفت: فرآوري درست و مناسب موجب افزايش ارزش ماده غذايي و كاهش ضايعات آن و در نهايت بالارفتن ارزش افزوده مي شود.
وي با بيان اينكه فرآوري مواد غذايي و سالم سازي آن از مهمترين وظايف متخصصان صنايع غذايي است، اضافه كرد: امروز مردم به سلامت ماده غذايي اهميت ويژه اي مي دهند و اين فرصت خوبي را براي توليد غذاي سالم و با كيفيت ايجاد كرده است.
حسيني ادامه داد: توليد مواد غذايي با كيفيت و سودمند تنها توسط يك حوزه صورت نخواهد گرفت بلكه زنجيره اي از مرحله توليد، حمل و نقل، شرايط نگهداري، افزايش كيفيت و فرآوري را شامل مي شود و لازمه اصلي آن تأمين اصول فني و بهداشتي است.
مديركل نظارت بر فرآورده هاي غذايي و آشاميدني سازمان غذا و داروي ايران خاطرنشان كرد: با توجه به تغيير الگوي زندگي مردم و كم تحرك شدن آنها، توليد غذاهاي فراسودمند در دستوركار بيشتر كشورها قرار گرفته است؛ غذاهايي كه در عين حفظ طعم، رنگ و بوي قابل قبول از ارزش غذايي بالا و سلامت كامل برخوردار باشند و همچنين باعث ارتقاي سلامت مصرف كننده شوند.
وي با بيان اينكه در كشور حدود 12 هزار واحد توليدكننده مواد غذايي وجود دارد، تصريح كرد: در حوزه توليد مواد غذايي و صنايع غذايي نيازمند حضور فعال متخصصان اين عرصه در محورهاي گوناگون مانند نگاه سلامت محور به مواد غذايي، نوآوري در توليد و علم محور شدن در حوزه صنايع غذايي هستيم.

** اختصاص حدود 40 درصد اقتصاد هر خانواده به سبد غذايي
دبير انجمن متخصصان صنايع غذايي ايران نيز در اين همايش با بيان اينكه بحث خوراك مردم موضوعي اساسي و مهم است، گفت: توليد مواد و محصولات غذايي نيازمند زنجيره توليد از ابتداي فرايند توليد مواد اوليه تا توليد محصول غذايي است و بايد همخواني مناسبي در اين زنجيره وجود داشته باشد چراكه نبود اين زنجيره باعث كاهش كيفيت محصولات خواهد شد.
مهندس محمدرضا شافعي نيا افزود: فرآوري مواد غذايي از مهمترين بخش هاي توليد محصولات غذايي است كه اگر به خوبي صورت گيرد به افزايش ارزش افزوده، سلامت و كيفيت و كاهش قيمت تمام شده منجر خواهد شد.
وي با استناد به آمارهاي بانك مركزي گفت: بين 38 تا 40 درصد اقتصاد هر خانواده به سبد غذايي خانوار اختصاص دارد كه اين آمار نشان دهنده اهميت غذا در هر خانواده است، بنابراين تهيه و توليد غذاي سالم و با كيفيت وظيفه مهمي است كه برعهده دست اندركاران اين صنعت قرار دارد.

** مصرف روزانه 320 گرم نان در هر خانواده ايراني
عضو هيات علمي دانشكده صنايع غذايي واحد علوم و تحقيقات نيز در اين همايش گفت: نان، يكي از مهمترين و كامل ترين مواد غذايي مصرفي است و بر اساس آمار منتشره از سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو) حدود 70 درصد انرژي غذايي در كشورهاي خاورميانه را نان تشكيل مي دهد.
دكتر سيدمهدي سيدين با بيان اينكه در ايران روزانه به طور ميانگين 320 گرم نان توسط هر خانواده ايراني مصرف مي شود، افزود: توليد نان به روش صنعتي مزايايي نظير رعايت بيشتر موازين بهداشتي، ارزش غذايي بالاتر به دليل زمان پخت بيشتر و قرار نگرفتن در برابر حرارت مستقيم، مدت زمان نگهداري بيشتر، اتلاف انرژي كمتر است در مقابل نان سنتي به دليل لقمه پذير بودن و ذائقه آن است كه مردم تمايل به استفاده از آن دارند.
رييس واحد علوم و تحقيقات نيز در اين همايش اظهار كرد: واحد علوم و تحقيقات تنها واحدي است كه دانشكده اي تخصصي در زمينه صنايع غذايي دارد و علاوه بر افزايش كيفيت آموزش و رويكرد تحقيقاتي به بحث كارآفريني و ارتباط موثر آن با صنعت و ساير بخش ها اهميت ويژه اي قائل است.
دكتر علي عباسپور به تاكيدات رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد دانش بنيان و مقاومتي اشاره كرد و گفت: علم همراه با عمل از مهمترين علل پيشرفت و ترقي در هر كشور محسوب مي شود و دانشگاه ها و صنايع بدون همكاري با هم پيشرفت چشمگيري نخواهند داشت.
وي تاثيرات مستقيم غذا و مواد غذايي بر اقتصاد و اقتدار كشورها را يادآور شد و تصريح كرد: توليدات مواد غذايي حتي به مراتب بيش از نفت مي تواند در اقتصاد و اقتدار يك كشور سهم داشته باشد، زيرا دغدغه اصلي مردم در هر جامعه بحث سبد مواد غذايي است و با توجه به اينكه ايران كشوري چهارفصل است مي توان از اين قابليت ها به بهترين شكل براي رشد هرچه بيشتر اقتصادي كشور كمك گرفت.
علمي**1055**1834
۰ نفر