به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، سورنا ستاری روز دوشنبه در آیین رونمایی از نخستین ربات انساننمای ملی سورنای 3 در دانشكده فنی دانشگاه تهران افزود: این ربات یك پروژه ملی است و برندی برای تیم طراحی و ساخت این ربات است و اگر ما بودجهای برای توسعه تكنولوژی در زمینههای مختلف قرار میدهیم باید تبلیغ برند شود و وظیفه دولت نیز كمك به پیشرفت چنین پروژههایی است.
وی افزود: در دو سال گذشته تمام تلاش معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری این بوده كه بتوانیم این فرهنگ را كه سرمایه مملكت و فرزندان آن است نه چاههای نفت تبیین كنیم.
ستاری اظهار كرد: اگر به نیروی انسانی متخصص كشور خود نگاه نكنیم، این افراد را از دست میدهیم و آنچه باعث شده كه اكنون در دنیا به ایران نگاه ویژهای شود، همین نیروهای متخصص است.
ستاری افزود: تعداد فارغالتحصیلان مهندسی در ایران معادل كشور آمریكا است و ما در زمینه مهندسی پنجمین پرورشدهنده مهندس در دنیا هستیم.
وی یادآور شد: پژوهش نیز بخشی از توجه معاونت علمی را به خود جذب كرده و پژوهشهایی كه با این چنین هدفهایی مشخص میشوند نیز مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار میگیرند.
ستاری یادآور شد: اگر ما مكانیزم درستی را برای انگیزش دانش به سمت تجاری سازی داشته باشیم و با آن نگاه كنیم، هر بخشی از این پروژه (ربات سورنای 3) میتواند در حوزههای مختلف با خود سرمایههای بسیاری به همراه آورد.
ستاری افزود: اكنون در دانشگاههای كشور تغییر نگرشی ایجاد شده كه دانشگاه تنها محل تدریس و درس خواندن نیست بلكه پژوهش و فناوری و تولید شغل نیز در دانشگاهها باید ایجاد شود.
ستاری با اشاره به این كه وظیفه دولت حمایت از پژوهش است، گفت: اما باید حركت تبدیل پژوهش به ثروت باید در دانشگاهها شكل گیرد، یكی از ضعفهای بزرگی كه اكنون در دانشگاههای ما وجود دارد و در حال اصلاح آن هستیم این است كه بر روی تیمهای تخصصی و اساتید خاص سرمایهگذاری نمیكنیم، در صورتی كه ما باید به مراكز نخبهپرور نگاه ویژه داشته باشیم.
ستاری یادآور شد: دانشجویان و متخصصان خارج از كشور نیز یك پتانسیل قوی برای توسعه كشور هستند.
وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: پروژه ربات انساننمای ملی سورنای 3 جزو پروژههایی است كه دهها سرمایهگذاری از آن شكل گرفته و ما باید در حوزه پژوهش این چنین رفتار كنیم.
وی گفت: سرمایهگذاری در حوزه پژوهش ارزشمند است و باید توسعه چنین نمادهای فناوری در كشور صورت گیرد.
ستاری افزود: اكنون در زمینه آموزش فناوری این ربات و همچنین خرید نمونه ساده ربات انساننمای سورنای 3 برای استفاده در پژوهش سراهای دانشآموزی مذاكراتی با تیم طراحی و تولید این ربات انجام شده است.
در پایان این مراسم، شناسنامه ربات انساننمای سورنای 3 توسط ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، نیلی احمدآبادی رییس دانشگاه تهران، دكتر كمرهای رییس پردیس دانشكدههای فنی دانشگاه تهران و دكتر یوسفی كما مجری طرح به امضا رسید.
همچنین دراین مراسم ازدانشجویان و اساتید همكاری در این پروژه با اهدای لوح تقدیر و تندیس ربات ملی انساننمای سورنای 3 تقدیر شد.
علمی ** 9340 ** 3053**1440
اعلام آمادگی معاونت علمی ریاست جمهوری در حمایت از ساخت ربات انساننمای سورنای 4
۲۵ آبان ۱۳۹۴، ۱۲:۵۷
کد خبر:
81840620
تهران - ایرنا - معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت از پروژه ربات انساننمای ملی سورنای 3 در تمام بخشهای تجاری سازی و مرز دانشی و نیز در ساخت سورنای 4 را اعلام كرد.