به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگي ايرنا، محمد عليزاده سولا اظهار كرد: علاوه بر شناسايي گورهاي مربوط به دوران پيش از تاريخ، ابزارهايي از جنس ابسيدين نيز در اين منطقه به دست آمده است.
بشر در دوران سنگ از ابسيدين تراش داده شده به عنوان ابزار استفاده ميكرده است و امروزه از آن به عنوان ماده خام صنايع استفاده ميكند.
وي افزود: بررسي هاي باستان شناختي نمين در شرق استان اردبيل با هدف تهيه و تكميل نقشه باستان شناسي اين شهرستان از 14 آبان ماه آغاز شد.
به گفته عليزاده، فصل اول بررسي هاي باستان شناختي نمين به مدت يك ماه و در نيمه شمالي اين شهرستان به وسعت حدودي 5 هزار هكتار شامل بيش از 40روستا در بخش هاي عنبران و مركزي نمين صورت مي گيرد.
سابقه انجام فعاليت هاي باستان شناختي در منطقه به بررسي هاي دمورگان فرانسوي در اواخر قرن 19ميلادي بر مي گردد.
در اين بررسي ها چند قبر كلان سنگي در منطقه سوليدرق نمين كاوش شد.
براساس گزارش روابط عمومي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري، مجوز بررسي و شناسايي باستان شناسي شمال شهرستان نمين كه تا نيمه آذر ادامه دارد توسط رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري صادر شده است.
نمين يكي از شهرهاي استان اردبيل واقع در شمال غربي ايران است.
نمين در منطقهاي كوهستاني و در حاشيه درياي خزر، با ارتفاع يك هزار و 700 متر از سطح دريا قرار دارد؛ فاصله نمين از اردبيل 25 كيلومتر ميباشد و از سويي ديگر پس از عبور از گردنه حيران به شهر ساحلي آستارا ميرسد.
فراهنگ**9187**1027
تهران-ايرنا- سرپرست هيات باستان شناختي شهرستان نمين گفت: اين هيات تاكنون موفق به شناسايي مجموعه گورهاي كلان سنگي متعلق به دوران پيش از تاريخ در منطقه مرزي پيله چاي در شمال اين شهرستان شده است.