حجت الله تنهايي روز چهارشنبه در جلسه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر شهرضا افزود: به همين دليل هم، اعتياد در زنان و دختران پنهان مي ماند.
وي اضافه كرد: زنان به عنوان همسر، پايه و اساس اخلاق جامعه به حساب مي آيند با اين حال نگاه مردسالارانه در جامعه كه اعتياد زنان را منفي تر از مردان مي داند و ساير نگرش هاي اجتماعي در باره ناپسندتر بودن اعتياد زن، مانع عمده درمان آنها محسوب مي شود.
وي گفت: رشد نيافتن مهارت لازم براي كسب توفيق در زندگي، نداشتن شناخت از عوارض مصرف مواد، پايين تر بودن سطح تحمل زنان نسبت به مردان، احساس تنهايي، دردهاي جسمي، درگيري و ستيز در خانواده، پارتي هاي خانوادگي، فقر و رفاه بيش از حد برخي از علل اعتياد در جامعه بخصوص در بين زنان است.
تنهايي افزود: بر اساس بررسي انجام شده، بيشترين ماده سوء مصرف زنان در شهرضا، ترياك و مشتقات آن است .
وي اظهار داشت: زنان معتاد در مقايسه با ديگر زنان، مسائل رواني بيشتري دارند و افسردگي و اضطراب، شايعترين بيماري در زنان معتاد به مواد مخدر است.
رئيس شبكه بهداشت و درمان شهرضا گفت: مطالعات نشان مي دهد رفتارهاي پرخطر مثل خودكشي، آسيب پذيري بالا و عزت نفس پايين در زنان معتاد بسيار بيشتر از مردان است.
تنهايي گفت: وي افزود: بر اساس آمار جهاني، اعتياد در زنان، عوارض خطرناكتري نسبت به مردان ايجاد مي كند و فاصله زماني اولين تجربه مصرف مواد، تا تزريق در زنان بطور متوسط دو سال طول مي كشد در حالي كه اين زمان در مردان حدود هشت سال است.
رئيس شبكه بهداشت و درمان شهرضا با اشاره به اينكه مرگ در اثر مصرف مواد در زنان و دختران سريعتر رخ مي دهد، تصريح كرد: مصرف بيش از حد، خودكشي و تصادفات ناشي از آثار مصرف برخي مواد، دليل اصلي مرگ و مير در زنان معتاد است.
تنهايي هشدار داد: ناديده گرفتن يا توجه اندك به اعتياد زنان در آينده نه چندان دور عواقب ناگواري را بر شهرستان تحميل مي كند كه مسوولان بايد براي رفع اين معضل اجتماعي، تدابير اساسي بينديشيد.
مسوول دفتر امور اجتماعي و بانوان فرمانداري شهرضا نيز در اين جلسه گفت:
باشگاه هاي ورزشي بانوان در اين شهرستان از نظر بهداشتي در سلامت كامل است.
آرزو قوامي افزود: با توجه به افزايش آمار اعتياد زنان و عنايت به اين كه باشگاه ها به عنوان يكي از محل هاي هدف براي ترويج اعتياد محسوب مي شوند، كارشناسان به صورت دوره اي از باشگاه هاي ورزشي بانوان بازرسي مي كنند.
قوامي تصريح كرد: تاكنون مشكلي در باره مواد مخدر و مسائل بهداشتي در اين باشگاه ها مشاهده نشده است .
شهرضا در 80 كيلومتري جنوب اصفهان واقع است.
پ/6027/.7144
رئيس شبكه بهداشت شهرضا: زنان معتاد، كمتر به مراكز درماني مراجعه مي كنند
۲۷ آبان ۱۳۹۴، ۲۰:۰۳
کد خبر:
81844556
شهرضا، اصفهان-ايرنا- رئيس شبكه بهداشت و درمان شهرضا گفت: در شهرهاي فرهنگي و مذهبي نظير شهرضا،زنان و دختران گرفتار در دام اعتياد از ترس برچسب هايي كه به زن معتاد زده مي شود، كمتر به مراكز درماني مراجعه مي كنند.