رویكرد گزارش شورای حكام بسته شدن پرونده گذشته باشد/جلسه ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی فردا در وین

تهران- ایرنا- سخنگوی سازمان انرژی اتمی فرصت اعضای شورای حكام آژانس بین المللی انرژی اتمی را برای ارائه گزارش10تا 15 روز دیگر اعلام كرد و گفت: رویكرد گزارش شورای حكام باید بسته شدن پرونده گذشته ایران باشد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، بهروز كمالوندی روز دوشنبه در گفت و گویی افزود: بر اساس نقشه راه و توافقی كه با آژانس داشتیم ،قبل از اینكه گزارش مدیر كل به اعضای شورای حكام ارائه شود، ایران با آژانس جلسه جمع بندی داشته باشند كه فردا قرار است این جلسه در وین تشكیل شود.
وی افزود:بر اساس نقشه راه، هفته بعد این گزارش به اعضای شورای حكام ارائه می شود و اعضا هم طبق روال 10 روز تا دو هفته برای بررسی این گزارشات وقت دارند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی اضافه كرد: شورای حكام 15 دسامبر برای بررسی گزارش مدیر كل تشكیل جلسه می دهد و این گزارش و این بررسی باید بر اساس رویكرد بسته شدن پرونده گذشته جمهوری اسلامی ایران صورت بگیرد.
كمالوندی ادامه داد: اتهامات بی اساسی در سالهای گذشته به ایران وارد كردند و این روند می توانست سالها ادامه داشته باشد كه این نه به نفع آژانس و نه به نفع ایران و كشورهایی است كه وضعیت مبهمی را ایجاد می كردند.
وی با بیان اینكه بعد از 24 آذر باید به سرعت اقدامات را انجام داده و از مزایای این توافق استفاده كنیم، تصریح كرد: برداشته شدن تحریم ها و فراهم شدن فضا برای صنعت هسته ای از مزایای این توافق است.
معاون سازمان انرژی اتمی عنوان كرد: برای اینكه این مدت را كوتاه كنیم قدمهای قابل برگشت را بدون اینكه خسارتی وارد شود، برداشتیم.
كمالوندی خاطرنشان كرد: برای مثال حدود بیش از 10 هزار سانتریفیوژ غیرفعال داریم كه گاز به آنها تزریق نشده و جمع آوری آنها زمانبر است و اگر جمع آوری اینها به دقت نباشد نیز خسارت وارد می شود.
به گفته عضو تیم مذاكره كننده هسته ای، جمع آوری این سانتریفیوژها از زمان ابلاغ قانون برجام شروع شده و با این رویكرد كه اگر هم به احتمال بسیار ضعیف در 24 آذر نتیجه دلخواه نداشته باشیم به عقب برمی گردیم و متخصصان ما این سانتریفیوژها را در جای خود قرار می دهند .
سخنگوی سازمان انرژی اتمی اضافه كرد:ان شاء الله از 24 آذر به بعد باید روی ماشین های فعال تمركز كنیم و تعداد آنها را به 6 هزار برسانیم.
كمالوندی همچنین گفت: برداشتمان این بود تا قبل از اینكه تكلیف موضوعات گذشته توسط آژانس مشخص نشود، ما دست به ظرفیت غنی سازی خود نزنیم و همان ظرفیت را حفظ كنیم و وضعیت را طوری حفظ كنیم كه بعد از 24 آذر به سرعت اگر لازم باشد، اقدامات خودمان را انجام دهیم.
وی افزود: برای بیرون آوردن كلندری اراك دو تا سه هفته وقت نیاز داریم، در این مدت همزمان می توانیم هم بر روی سانتریفیوژهای فعال متمركز شویم و هم در رابطه با دو موضوع دیگر فعال شویم.
سیام(3)**2021**1429