۲ آذر ۱۳۹۴، ۱۷:۵۲
کد خبر: 81850803
T T
۰ نفر
سهم ایران از بازار 200 میلیارد دلاری تایلند كمتر از نیم درصد است

تهران -ایرنا - رئیس اتاق ایران گفت: جمهوری اسلامی اكنون از بازار 200 میلیارد دلاری تایلند سهمی به میزان 99 میلیون دلار دارد كه كمتر از نیم درصد است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محسن جلال پور در نشست تجاری بازرگانان ایرانی و تایلندی در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران افزود: سهم تایلند از مجموع 87 میلیارد دلار واردات كشورمان 115 میلیون دلار است.
وی، حجم مبادلات دو كشور با توجه به بزرگی اقتصاد ایران و تایلند را نامناسب دانست و گفت: با وجود مناسبات سیاسی خوب تهران و بانكوك، روابط تجاری و اقتصادی دو كشور در سطح شایسته نیست.
جلال پور اضافه كرد: انتظار می رود دو كشور برای یك دوره سه ساله، دستیابی به رقم یك میلیارد دلار مبادلات تجاری را هدف گذاری كنند و این میزان تا سطح سه میلیارد دلار قابل افزایش است.
وی با یادآوری اینكه تایلند برای واردات قیر، مشتقات نفتی، كود شیمیایی و مواد نفتی سالانه بیش از 60 میلیارد دلار هزینه می كند، افزود: ایران می تواند سهمی از این بازار را به خود اختصاص دهد؛ در مقابل كشورمان می تواند بخشی از نیاز خود در زمینه نرم افزار، سخت افزار، رایانه و قطعات خودرو را از تایلند تامین كند.
رئیس اتاق ایران ضمن استقبال از حضور گردشگران تایلندی در ایران، گفت: دو كشور می توانند در بخش جهانگردی سرمایه گذاری مشترك داشته باشند و در عین حال در این بخش قادرند در دیگر كشورهای منطقه نیز سرمایه گذاری كنند.
وی، بازار 400 میلیون نفری در منطقه را یادآورشد و افزود: همكاری در بخش حمل و نقل با توجه به وجود ظرفیت های فراوان این بخش می تواند از دیگر زمینه های مناسب برای همكاری دو كشور باشد.
جلال پور اضافه كرد: اتاق ایران آمادگی دارد تا زمینه لازم برای ارتقای سطح همكاری های بخش خصوصی دو كشور را فراهم سازد؛ انتظار می رود پس از اجرایی شدن برجام و رفع تحریمها، مسئولان برای تامین زیرساختها و توسعه روابط با كشورهای مختلف، گام های جدی بردارند.
به گفته وی، امروز فعالیت های مشترك میان تهران - بانكوك در واقع خواسته دو طرف است تا علاوه بر پوشش نیازمندی های دو كشور، در بازارهای منطقه حضور فعالی داشته باشند.
براساس گزارش خبرنگار ایرنا، «سوویت ماسین سی» معاون وزیر بازرگانی تایلند نیز در این نشست گفت: تایلند مصمم است تا روابط و مناسبات خود را با ایران در بالاترین سطح ارتقا بخشد و دو كشور بزودی شصتمین سال همكاریها را پشت سرخواهند گذاشت.
وی خاطرنشان ساخت: بانكوك آمادگی دارد نسبت به سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز، گردشگری و شیلات ایران اقدام كند؛ البته تایلند پیش از این در بخش شیلات سرمایه گذاری داشته اما اكنون برای توسعه آن آمادگی دارد.
معاون وزیر بازرگانی تایلند اضافه كرد: بانكوك برای انجام كارهای زیربنایی در مناطق روستایی آماده است و در عین حال از مشاركت با ایران در زمینه تولید كائوچو، تولیدات كشاورزی و حمل ونقل ریلی استقبال می كند.
وی با یادآوری جایگاه تایلند برای اتصال به بازار 600 میلیون نفری آ سه آن ( آسیای جنوب شرقی ) گفت: اتاق های بازرگانی دو كشور باید برای تسهیل فعالیت های تجاری تهران و بانكوك تلاش كنند.
اقتصام (3) ** 1559 ** 2023
۰ نفر