به گزارش ايرنا حجت الاسلام ابوالقاسم يعقوبي روز دوشنبه در جلسه ستاد ساماندهي شئون فرهنگي در مناسبت هاي مذهبي خراسان شمالي اظهار كرد: متاسفانه آرام آرام و به تدريج آسيب هايي وارد مناسبت هاي عزاداري شده است كه برخي از آنان نيز حتي به فرهنگ تبديل شده اند.
وي افزود: آسيب هاي عزاداري ها بايد به تدريج با تبليغ و عمل از جامعه كنار زده شود.
به گفته وي ، هر ساله در ايام محرم و صفر، عاشقان حضرت اباعبدالله الحسين(ع) سعي مي كنند به شايسته ترين شكل ممكن براي اين امام مظلوم عزاداري مي كنند ولي آسيب هايي نيز وارد برخي از آيين ها شده است.
يعقوبي با بيان اينكه مردم ما حسيني هستند و افزايش روز به روز حسينيه ها و مساجد و مراسم روضه هاي خانگي نشان دهنده عشق و ارادت قلبي و وفاداري مردم به سيد الشهدا (ع) است گفت: در اين زمينه هيچ توصيه اي نياز نيست.
وي افزود: اما آسيب هايي در عزاداري ها نفوذ كرده كه آيين درست عزاداري را تحت تاثير قرار داده است.
وي گفت: اگر اين آسيب ها تبديل به فرهنگ شوند نمي توان به اين راحتي و سرعت به فرهنگ صحيح آن برگرداند پس بايد مواظب باشيم.
وي از مسئولان فرهنگي خواست تا در جلسه هاي تخصصي به آسيب ها بپردازند و هر سال براي يك آسيب برنامه ريزي كنند و در راستاي رفع آن راهكار عملي ارائه دهند.
يعقوبي وجود طبل هاي متعدد در آيين هاي عزاداري، برداشتن علامت هاي بزرگ، وجود سر و صداي زيادي و بيان برخي از مطالب نادرست در نوحه ها را از جمله آسيب هاي عزاداري عنوان كرد.
يعقوبي در بخش ديگري از سخنانش به پياده روي به سمت حرم علي بن موسي الرضا (ع) نيز اشاره كرد و گفت: يكي از مشكلات در اين برنامه حضور بانوان و مشكلاتي در رفت و آمد و اسكان آنها است.
وي بر ساماندهي برنامه هاي براي بانوان تاكيد كرد و افزود: بايد با برنامه ريزي تجمعي در سطح استان براي بانوان تهميدهاي ويژه مد نظر قرار دهيم.
مديركل تبليغات اسلامي خراسان شمالي نيز در اين جلسه آسيب هاي عزاداري ها را به دو دسته شكلي و محتوايي تقسيم بندي كرد و گفت: براي رفع آسيب محتوايي كتابچه نوحه براي نوحه خوان ها به سبك بومي تهيه شده است.
حجت الاسلام علي خادمي افزود: اين كتابچه هر سال قبل از محرم با تهيه نوحه هاي مناسب از حيث محتوا و سبك و شيوه تهيه شده و در اختيار نوحه خوان ها قرار مي گيرد.
وي به آسيب ها در حوزه شكلي نيز اشاره كرد و گفت: وجود طبل هاي بسيار سنگين كه حتي در برخي هيات هاي عزاداري به 30 مورد مي رسد از جمله اين آسيب ها است كه همانند مارش نظامي شده اند.
مديركل تبليغات اسلامي خراسان شمالي به رشد علامت در هيات ها اشاره كرد و افزود: بايد با برگزاري كلاس هاي آموزشي اين باور ها را تغيير داد.
خادمي، تعداد افراد شركت كننده در پياده روي به سمت حرم رضوي در سال گذشته را بيش از 42 هزار نفر برشمرد و گفت: اين در حالي است كه به صورت متفرقه نيز جمعيت زيادي رهسپار شدند.
اين نشست با حضور مسئولان فرهنگي در دفتر امام جمعه بجنورد برگزار شد.ك/2
3007/
بجنورد- ايرنا- امام جمعه بجنورد با اشاره به آسيب هاي آيين عزاداري ها گفت: مواظب باشيم آسيب ها تبديل به فرهنگ نشوند.