۳ آذر ۱۳۹۴، ۹:۰۲
کد خبر: 81851333
T T
۰ نفر
جذب 3 میلیارد و400 میلیون دلار سرمایه گذاری در منطقه ویژه خلیج فارس

بندرعباس- ایرنا- مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس گفت: با وجود تحریم های ظالمانه در دوسال فعالیت دولت تدبیر وامید سه میلیارد و 400 میلیون دلار سرمایه گذاری جدید دراین منطقه جذب شده است.

مسعود هندیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: بخشی زیادی از این مبلغ در زمینه تولید گندله، فولاد، نیروگاه تولید برق و ایجاد دستگاههای آب شیرینكن سرمایه گذاری می شود.
وی، از برنامه ریزی برای تولید 23میلیون تن گندله توسط بخش خصوصی بعنوان یكی از برنامه های این منطقه برای تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع فولادی مستقر در آن نام برد و افزود: تاكنون هفت میلیون و 500 هزارتن آن (دو و نیم میلیون تن مادكوش و 5 میلیون تن فولاد كاوه جنوب)به مورد اجرا گذاشته شده است.
هندیان، میزان تولید فولاد دراین منطقه را هم اكنون سالانه یك میلیون و 800 هزارتن عنوان و افزود: با بهره برداری از فاز دوم فولاد كاوه جنوب تا پایان امسال این رقم به سه میلیون تن و در میان مدت به 10میلیون تن در سال افزایش می یابد.
وی ، از انجام طراحی مهندسی ساخت و اجرای طرح ها و پروژه های زیربنایی مانند توسعه زیر ساختهای اسكله، نیروگاه، شبكه های آب، برق، گاز، مخابرات، خطوط ارتباطی، ریلی، جاده ای و دریایی از دیگر ماموریت های تعریف شده برای این منطقه نام برد.
این مقام مسوول ابراز داشت : تنها در دو سال فعالیت دولت تدبیر و امید حدود سه هزار میلیارد ریال در زمینه اجرای پروژه زیرساختی این منطقه شامل پست و خطوط انتقال برق، ساخت اسكله و تامین تجهیزات آن سرمایه گذاری شده كه تعدادی از آنها افتتاح شده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با بیان اینكه اعتبارات زیرساختها از محل درآمدهای این منطقه تامین می شود گفت: 750 میلیارد ریال آنرا سازمان ایمیدرو تامین كرده است.
وی اظهارداشت: منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در خصوص ماموریت های اصلی خود شامل فراهم آوردن شرایط جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی و هدایت آنها در جهت احداث واحدهای صنعتی، مواد معدنی، نفتی و ایجاد صنایع انرژی بر پتروشیمی، فولاد، آلومینیوم، روی و ذوب آهن دستاوردهای خوبی داشته كه تاكنون شاهد بهره برداری تعدادی ازآنها بوده ایم.
دسترسی به راههای هوایی، دریایی، ریلی، شوسه و مجاورت با پالایشگاههای بزرگ نفت ستاره خلیج فارس، و بندرعباس، بندرشهید رجایی و خلیج فارس، نیروگاه و دارا بودن هتل پنج ستاره، تجهیزات آب شیرین كن و تصفیه آب و اسكله های اختصاصی تخلیه و بارگیری مواد فله معدنی مجهز به 33 كیلومتر نوار نقاله وتجهیزات آن، اسكله اختصاصی تخلیه مواد نفتی از ویژگیهای منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس نسبت به دیگر مناطق ویژه درحال فعالیت در سراسر كشوراست.
تعداد مناطق ویژه اقتصادی فعال كشور16منطقه و مناطق آزاد نیز هفت منطقه ذكر شده كه در مجموع بالغ بر150 هزار نفر در آنها مشغول به كار هستند.
در استان هرمزگان شش منطقه ویژه اقتصادی قشم، صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، بندر شهید رجایی، كشتی سازی خلیج فارس، منطقه انرژی بر پارسیان (غرب استان) و منطقه ویژه اقتصادی لاوان ( نفتی) و همچنین دو منطقه آزاد تجاری كیش و قشم فعالیت دارند درحالیكه با مواقت هیات دولت منطقه آزاد صنعتی و نفتی جاسك نیز به آنها اضافه شده است.
منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در 13كیلومتری غرب شهر بندرعباس و در مجاورت مجتمع بندری شهید رجایی و پالایشگاههای ستاره خلیج فارس و بندرعباس قرار دارد.ك/3
6149 /6048
۰ نفر