50 درصد جمعيت بانوان روستايي و عشايري توانايي فعاليت در عرصه هاي اقتصادي را دارند

تهران - ايرنا - مشاوروزير و مدير كل دفتر امور زنان روستايي و عشايري وزارت جهاد كشاورزي گفت : امروز 10 ميليون نفر از بانوان كشور در مناطق روستايي و عشايري اسكان يافته اند كه از اين عده 50 درصد آنها توانايي فعاليت در عرصه هاي اقتصادي ، اجتماعي و كشاورزي را دارند.

به گزارش ايرنا از وزارت جهاد كشاورزي، فروغ السادات بني‌هاشم افزود: زنان روستايي و عشايري به عنوان يك گروه خاص در هيچ يك از قوانين و برنامه‌ها مطرح نشده‌اند به اين دليل سهم آنان در بهره‌مندي از منابع آموزشي – ترويجي و مالي مشخص نيست.
وي اظهارداشت: وزارت جهاد كشاورزي ، بخشي از خدمات مالي، آموزشي و ترويجي به زنان روستايي و عشايري را انجام مي دهد ، اما در ساير دستگاه‌هاي اجرايي به دليل نامشخص بودن سهم زنان، ارائه خدمات در مناطق روستايي به طور اعم و در حوزه زنان به طور اخص بسيار ضعيف است.
بني‌هاشم، افزود : اكنون هيچ الزامي براي ارائه خدمات آموزشي، كارآفريني و مالي به زنان روستايي وجود ندارد و با درج الزام مربوطه در برنامه توسعه ششم ، كليه دستگاه‌هاي اجرايي موظف مي‌شوند تا بخشي از فعاليت‌هاي خود را به سمت زنان روستايي و عشايري سوق دهند.
وي اظهار اميدواري كرد: برطرف شدن مشكل قانوني در اين بخش ، در قالب برنامه ششم توسعه، سهمي براي زنان روستايي و عشايري براي برخورداري از امكانات مادي، آموزشي، كارآفريني، آموزش هاي فني و حرفه اي در نظر گرفته شود.
مشاور وزير جهاد كشاورزي در امور زنان اظهار داشت: توانمندسازي، نهادسازي و توسعه اشتغال و كارآفريني زنان روستايي و عشايري از مهمترين وظايف دفتر امور زنان وزارت جهاد كشاورزي است و برنامه‌ها و پروژه‌هاي اين دفتر در جهت تحقق اين اهداف وسياست‌ها صورت مي گيرد.
وي افزود: صندوق‌هاي اعتباري خرد محلي و شبكه‌سازي اين صندوق‌ها در قالب تشكيل صندوق‌هاي غيردولتي شهرستاني، مي‌توان در حوزه نهادسازي و با فراهم ساختن زمينه‌هاي اشتغال پايدار زنان روستايي و عشايري در حوزه آموزش و اشتغال و كارآفريني آنان كوشا بود.
بني هاشم اضافه كرد : امسال، طي موافقت‌نامه‌اي بين وزارت جهاد كشاورزي و معاونت امور زنان و خانواده، آموزش و ترويج كارآفريني و توسعه كسب و كارهاي پايدار زنان روستايي و عشايري انجام مي‌شود.
به گفته وي، براساس اين موافقت‌نامه، بيش از 30 هزار نفر از زنان روستايي و عشايري كه در تشكل‌هاي محلي عضويت دارند، تحت پوشش برنامه‌هاي آموزشي ترويجي، كارآفريني، فرآوري و بسته بندي قرار مي‌گيرند كه پيش‌بيني مي‌شود با ارائه اين آموزش‌ها، براي حدود يك سوم اين افراد، اشتغال پايدار ايجاد شود.
بني هاشم يادآور شد : سال گذشته با همكاري معاونت امور زنان و خانواده در جهت تشكيل صندوق اعتبارات خرد، 64 صندوق روستايي و 12 صندوق عشايري تشكيل شد و در سال جاري توسعه اشتغال و كارآفريني زنان روستايي و عشايري در دستور كار است .
براساس سرشماري 1390 مركز آمار ايران از جمعيت 74 ميليون و 387 هزار و 570 نفري كشور 72.6 درصد در نقاط شهري و 27.4 درصد در نقاط روستايي سكونت دارند .
شمار جمعيت در سن كار كشور 85.3 درصد اعلام شده كه از 10 سال و بيشتر سن دارند .
اقتصام(1)9186 ** 1559