به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، معمولا از زمان وقوع سكته مغزی تا تشخیص آن توسط پزشك حداقل سه ساعت طول می كشد كه معمولا سبب از دست رفتن زمان طلایی می شود.
محققان دانشگاه كورنل آمریكا با استفاده از یك روش جدید، زمان تشخیص را به 10 دقیقه كاهش داده اند. در این روش، محققان یك آنزیم را به نانوذرات متصل كرده و وارد جریان خون می كنند. زمانی كه آنزیم وارد جریان خون می شود، روشن شده و محققان با استفاده از آن می توانند نشانگر زیستی ایجاد شده بر اثر آسیب های مغزی را مشاهده كنند. شناسایی این آسیب ها با استفاده از نانوذرات در مدت زمان كوتاهتری و با دقت بیشتری قابل شناسایی است.تشخیص سكته مغزی در این حالت حدود 10 دقیقه طول می كشد و پزشك زمان طلایی را از دست نمی دهد.
سه چهارم از بیماران سكته مغزی، به سكته ایسكمیك مبتلا می شوند كه به دلیل مسدود شدن یك رگ خونی در مغز بوجود می آید. درمان این حالت با یك دارو امكان پذیر است؛ ولی باید دارو ظرف سه تا چهار ساعت پس از سكته استفاده شود تا كارساز باشد، بنابراین تشخیص سریع سكته مغزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
معمولا پزشكان برای تشخیص سكته مغزی پس از مشاهده علایم و معاینه فیزیكی، از بیمار سی تی اسكن، ام آر آی یا سونوگرافی به عمل می آورند كه زمانگیر است و سبب آزار بیمار می شود.
به گزارش سازمان جهانی بهداشت، در آمریكا در هر 40 ثانیه، یك نفر سكته می كند و در هر چهار دقیقه، یكی از 80 هزار بیماری كه از سكته رنج می برند، جان خود را از دست می دهند.
محققان بر این باورند كه این روش علاوه بر تشخیص زودهنگام سكته مغزی، در تشخیص سرطان، زوال عقل و حتی بیماری های قلبی نیز موثر است.نتایج این تحقیقات در نشریه PloS منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
تهران - ایرنا - محققان با اتصال یك آنزیم به نانوذرات، موفق به تشخیص سكته مغزی در 10 دقیقه شدند.