۷ آذر ۱۳۹۴، ۸:۱۳
کد خبر: 81856417
T T
۰ نفر
تداوم فروش سلاح به تایوان و هشدار جدی چین به آمریكا

پكن - ایرنا - پكن بار دیگر به آمریكا هشدار داد كه فروش تسلیحات نظامی به تایوان و انعقاد قراردادهای نظامی با این منطقه، دخالت در امور داخلی چین محسوب می شود.

به گزارش ایرنا، سرهنگ «وو چیان» سخنگوی وزارت دفاع چین در سخنانی با اشاره به تداوم برنامه فروش جنگ افزارهای نظامی آمریكا به تایوان، آن را غیرقابل قبول دانست و گفت كه دولت پكن با این موضوع به شدت مخالف است.
موضوع تایوان از زمان پیروزی انقلاب چین در سال 1949 میلادی به دلیل حمایتهای آمریكا از حكومت این جزیره، همواره از چالش های جدی در روابط دو قدرت مهم جهانی یعنی چین و آمریكا بوده است.
سخنگوی وزارت دفاع چین همچنین در واكنش به انتشار گزارشی مبنی بر برنامه دولت آمریكا برای فروش بیش از یك میلیارد دلار سلاح به تایوان تا ماه آینده گفت: انجام این كار دخالت در امور داخلی كشورها محسوب می شود و با توجه به اینكه تایوان و مسائل مربوط به آن یك موضوع داخلی است، كشورهای دیگر حق دخالت در امور آن را ندارند.
تایوان و چین در پایان جنگ داخلی سال 1949 میلادی از یكدیگر جدا شدند، اما چین این جزیره را بخشی از خاك خود می داند و مایل است كه در تایوان بعد از پیوستن به سرزمین مادری، نیز الگوی یك كشور ودو نظام را همچون هنگ كنگ وجزیره ماكائو پیاده كند.
آمریكا در بیش از سه دهه گذشته بزرگترین فروشنده سلاح به جزیره تایوان بود و این مساله همواره اعتراضات شدید چین را در پی داشته است.
«وو چیان» همچنین با تاكید بر موضع پكن مبنی بر اینكه تایوان بخش غیرقابل تفكیك جمهوری خلق چین محسوب می شود، تاكید كرد: اراده چین در حفاظت و حراست از تمامیت ارضی و حاكمیت ملی خویش، خلل ناپذیر و قاطع بوده و این موضع در ارتباط با تایوان نیز صدق می كند.
مقامات جزیره تایوان به رغم مخالفت های دولت چین، چندی پیش اعلام كردند كه در چارچوب همكاریهای تسلیحاتی با آمریكا و در راستای افزایش توان نظامی دریایی خود در منطقه، قصد خرید بالگردهای ضد زیردریایی از این كشور را دارند.
ایالات متحده سال گذشته در اقدامی كه واكنش منفی چین را به دنبال داشت، قرارداد فروش چهار پاسناو (ناوچه محافظ) دست دوم به تایوان را نهایی كرده بود.
گرچه در سال 1972 آمریكا با برقراری روابط با چین و موافقت با چین واحد، عملا در مسیر بهبود روابط با این كشور پیش رفت، اما هیچگاه نخواست كه از بهره برداری از تایوان به عنوان یك ابزار فشار علیه دولت پكن دست بردارد.
این در حالیست كه رهبران چین و تایوان، اواسط آبان ماه سالجاری پس از 66 سال از زمان انقلاب كمونیستی چین و خروج ملی گرایان چینی و سكونتشان در طول نوار «تنگه تایوان»، نخستین دیدار خود را كه از آن به عنوان «دیداری تاریخی» نام برده شد، در سنگاپور برگزار كردند.
آمریكا علاوه بر تلاشهای جدید برای فروش تسلیحاتی نظامی به تایوان، پیشتر نیز به این كار مبادرت كرده كه از آن جمله می توان به فروش سری اول موشك های ضد كشتی «هارپون» برای تقویت قابلیت های زیردریایی و امضای قرارداد موشك های پیشرفته پاتریوت و بالگرد های آپاچی اشاره كرد.
تایوان همچنین 2 فروند هواپیمای هشدار زودهنگام ارتقاء یافته را در مارس 2013 از آمریكا تحویل گرفت. این هواپیماها مجهز به سامانه كنترل و هشدار زود هنگام در تمام شرایط آب و هوایی هستند كه به لحاظ سیستم رادار، نرم افزار، ارتباطات هوایی و ملخ هواپیما به روز رسانی شده اند.
آساق*231*1597