به گزارش ایرنا، خرید جنگ افزارهای نظامی پیشرفته از سوی ژاپن بیشتر در چارچوب برنامه توكیو برای بازسازی و مدرنیزه كردن ارتش پس از تصویب قانون حضور نیروهای نظامی این كشور در خارج از مرزها صورت می گیرد.
این قانون كه اواخر شهریور ماه سالجاری به تصویب رسید فرصت خوبی برای نظامیان ژاپنی برای این مهم ایجاد كرد و آمریكا نیز به عنوان متحد دیرینه توكیو، سهم بسزایی در این زمینه داشته است.
هر چند در ابتدا عنوان می شد كه این طرح برای بالا بردن سطح امنیتی مردم، حفظ صلح در منطقه و مقابله با تهدیدی بزرگ به نام «چین» است، اما پس از تصویب مشخص شد كه هدف اصلی این قانون تامین خواسته نظامی آمریكا در منطقه و همراهی ژاپن با سیاست های جنگ طلبانه آمریكا است.
حال در چارچوب اجرای همین سیاستها، آژانس همكاری امنیت دفاعی آمریكا در گزارشی از فروش سه فروند پهپاد مدل «گلوبال هاوك» به ژاپن خبر داده كه به طور گسترده از سوی ارتش و نظامیان آمریكایی در عملیات های برون مرزی به كار گرفته می شود.
روزنامه «گلوبال تایمز» چین در گزارشی نوشت: پهپادهای فوق كه به «آر كیو - 4» نیز شهرت دارد، ساخت شركت «نورثروپ گرومن» است كه توسط نیروی هوایی و دریایی آمریكا به عنوان یك وسیله شناسایی و تهاجمی با كاربرد بالا بكار گرفته می شود.
همچنین گزارش شده، «آر كیو - 4» به طور قابل توجهی قابلیت اطلاعاتی، شناسایی و جاسوسی ژاپن را ارتقا می دهد و به توكیو كمك می كند تا ضمن رصد تهدیدات منطقه ای، از وقوع تهدیدات احتمالی نیز جلوگیری كند.
آژانس همكاری امنیت دفاعی آمریكا با اعلام اینكه فروش این وسیله جنگی به ژاپن تغییری در توازن قوای در منطقه شرق و جنوب شرق آسیا ایجاد نمی كند، ارزش این قرارداد را 1.2 میلیارد دلار اعلام كرده است.
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن در ملاقات چند هفته قبل خود با «باراك اوباما» رئیس جمهور آمریكا گفت كه كشورش از این پس همكاری های بیشتری با آمریكا خواهد داشت كه همكاری در حوزه نظامی مهمترین بخش آن است.
آمریكا اواخر تیر ماه سالجاری نیز قرارداد فروش پنج فروند هواپیمای پیشرفته نظامی «وی-22 اوسپری» به ژاپن را به مبلغ 333 میلیون دلار امضا كرده بود.
خرید هواپیمای نظامی «اوسپری» از آمریكا ظاهرا اولین اقدام دولت ژاپن در خرید اقلام نظامی از آمریكا برای مدرنیزه كردن ارتش خود نبوده است، بلكه این كشور طی سالهای اخیر تلاش های گسترده ای برای در اختیار داشتن تجهیزات پیشرفته از آمریكا داشت كه خرید جنگنده های پنهان كار «اف 35» از آن جمله است.
ضمن آنكه وزارت دفاع ژاپن پیشتر اعلام كرده بود كه برنامه هایی برای خرید «هواپیمای V-22» و پرنده هشدار زودهنگام هوابرد« E -2D» را برای ارتش این كشور مد نظر دارد.
این در حالی است كه مردم ژاپن بارها نسبت به طرح بازنگری دولت ژاپن در زمینه از سرگیری روابط نظامی با آمریكا و خریدهای تسلیحاتی جدید از واشنگتن، تجمع اعتراض آمیز برگزار و رویكرد آمریكا برای فروش جنگ افزارهای خود به كشورهای منطقه از جمله ژاپن و كره جنوبی را مغایر با صلح و ثبات منطقه دانسته و آن را محكوم كردند.
روند رو به گسترش مبادلات نظامی - تسلیحاتی آمریكا با ژاپن در حالی گزارش می شود كه وزیر دفاع ژاپن نیز به تازگی گفته است: این كشور استقرار سامانه پیشرفته دفاع موشكی ضد بالستیك توسط آمریكا را بررسی می كند.
از زمان پایان جنگ جهانی دوم، آمریكا در ژاپن حضور نظامی گسترده دارد و حدود نیمی از 50 هزار نیروی نظامی آمریكایی در ژاپن و در استان «اوكیناوا» مستقر هستند.
آمریكا 124 پایگاه نظامی كوچك و بزرگ در ژاپن دارد.
آساق*231*1597
پكن - ایرنا - ژاپن در راستای همكاریهای نظامی خود با آمریكا قصد دارد سه فروند پهپاد پیشرفته جاسوسی مدل «گلوبال هاوك» را از این كشور خریداری نماید.