دكتر بهروز رفيعي روز سه شنبه در آيين تجليل از معلولان شهرستان اراك افزود: اگرچه معلوليت موجب مي شود كه فرد با محدوديت هايي در حوزه جسمي و روحي مواجه باشد،اما اين محدوديت، نبايد به سدي براي پيشرفت ساير استعدادها و محروميت جامعه از توانمندي هاي او تبديل شود.
وي خاطرنشان كرد: يكي از برنامه هاي جدي بهزيسيتي در دولت يازدهم پيشگيرياز بروز معلوليت ها و آگاه سازي خانواده ها براي مشاركت در جلوگيري از تولد نوزاد معلول است كه در قالب مشاوره هاي ژنتيك، بعد و قبل از ازدواج دنبال مي شود.
مديركل بهزيستي استان مركزي توضيح داد: افزايش جمعيت معلول در جهان يك چالش اجتماعي و بهداشتي است و نياز است كه با گسترش دايره فرهنگي و مشاركت مردمي سير افسارگسيخته معلوليت مهار شود.
دكتر رفيعي عنوان كرد: نگاه ترحم آميز به معلول هرگز او را به فردي مفيد و توانمند تبديل نمي كند و آنچه بايد خواست قلبي اين قشر باشد اين است كه مسئولان احقاق حقوق آنان را سرلوحه كار خود قرار دهند.
وي افزود: براساس وظايفي كه قانون براي بهزيستي تعريف كرده اين نهاد موظف است از مددجويان حمايت كند.
مديركل بهزيستي استان مركزي خاطرنشان كرد: اگر در نيم قرن پيش بخهزيستي نگاه حمايتي و نگهداري به معلولان داشت امروز با پذيرش واقعيت محدوديت جسمي و ذهني اين قشر مي كوشد براي آن ها كارسازي كند و مطالبات اجتماعي كه منجر به رفاه و توانمندي بيشتر انان مي شود را برجسته سازي كند.
دكتر رفيعي گفت: با تغيير ساختار بهزيستي اين نهاد حمايتي نمي خواهد نگاه كميته امدادي به مددجو داشته باشد بلكه با شناسايي توانايي مددجو به دنبال توانمندي سازي براي ايجاد استقلال آنان است.
وي افزود: نگاه توانمندي و بازتواني به معلول باور مسئولان و كارشناسان بهزيستي است و در ابعاد جسمي، روحي و اجتماعي مي كوشند توانايي معلولان را در اين بخش ها شناسايي و به كارگيري كنند.
دكتر رفيعي با بيان اينكه، 65 درصد اعتبار بهزيستي صرف نگهداري معلولان مي شود، گفت: هزينه نگهداري هر معلول در طول يك ماه 15 ميليون ريال است كه نيمي از آن را بهزيستي و نيمي ديگر را خيران تامين مي كنند.
وي افزود: مناسب سازي مبلمان شهري براي تردد معلولان يكي از دغدغه هاي مهم مسئولان بهزيستي است و در اين راستا مسير عبور و مرور معلولان در خيابان امام خميني (ره) اراك تا پايان امسال مناسب سازي خواهد شد.
معاون پيشگري بهزيستي استان مركزي نيز گفت: از مجموع 157 وظيفه بهزيستي 102 وظيفه در حوزه پر كار توانبخشي مديريت مي شود.
غلامرضا ونايي افزود: 600 معلول در جهان به دلايل مختلف به اين عارضه مبتلا شده اند و اين آمار هشداري براي مسئولان است تا براي پيشگيري از بروز آن چاره انديشي داشته باشند.
وي اظهار كرد: 140 هزار معلول در استان مركزي به معلوليت شديد، خفيف و ضعيف مبتلا هستند كه نگهداري و درمان هريك هزينه اي بالايي را براي خانواده ها و بهزيستي به وجود آورده است.
وي حضور معلولان در جامعه را منوط به فراهم بودن فضاي مناسب شهري دانست و گفت: براي فعاليت معلولان در عرصه هاي مختلف اجتماعي فراهم شدن راه دسترسي و مناسب سازي در اولويت است و در استان مركزي 44 درصد فضاي عبور و مرور معلولان مناسب سازي شده است.
در اين آيين از 27 معلول فعال استان مركزي در حوزه هاي هنري، ورزشي، فرهنگي و اجتماعي تجليل شد.
بهزيستي استان مركزي 65 هزار توانجو را به طور مستمر و غير مستمر تحت پوشش خدمات حمايتي خود دارد.ك/2
6991/6013/
اراك - ايرنا - مديركل بهزيستي استان مركزي گفت: رويكرد اين نهاد حمايتي به معلوليت ترحمي نيست بلكه مي كوشد با توانمندسازي و حمايت هدفمند ، حضور مفيد و اثرگذار معلولان را در جامعه تثبيت كند.