به گزارش ايرنا از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، آرش كردي افزود : برنامه بخش برق، پرداخت مطالبات پيمانكاران و توليدكنندگان بخش خصوصي است و با استفاده از اسناد خزانه اسلامي بخشي از ديون برطرف مي شود.
به گفته اين مقام مسئول ، تلاش مي شود كه علاوه بر آن ، مجوز پرداخت يك هزار ميليارد تومان اسناد نيز از دولت اخذ شود.
كردي اظهار داشت: توسعه انرژيهاي نو سياستي است كه از سوي وزير نيرو با جديت پيگيري ميشود و به همين منظور اعتبارات مناسبي در كنار جذب سرمايه گذار در سال جاري به اين امر اختصاص يافته است .
وي اضافه كرد: سازمان انرژيهاي نو ايران (سانا) نيز به منظور جذب سرمايهگذار اقدامات گسترده اي را انجام داده و به تازگي نيز قراردادهاي قابل توجهي را با سرمايهگذاران داخلي و خارجي در دست اقدام دارد.
مديرعامل توانير گفت :صنعت برق كشور براي برنامه ششم توسعه ، افزايش سالانه حدود 500 تا يكهزار مگاوات نيروگاه تجديدپذير در سبد انرژي كشور را برنامه ريزي كرده است.
** ركورد استفاده 86 درصدي از گاز در نيروگاه ها
كردي ، وضعيت سوخت نيروگاهها در زمستان امسال نسبت به سال گذشته مطلوب دانست و خاطرنشان كرد: سياست توانير، مصرف حداكثري گاز و مصرف حداقلي سوخت مايع بخصوص مازوت است و استفاده بيش از 80 درصدي از گاز تا اين مقطع سال، ركوردي بينظير در زمينه مصرف سوخت گاز و كاهش سوخت مايع محسوب مي شود.
وي پيش بيني كرد : چنانچه وزارت نفت امسال به تعهدات خود عمل كند ، زمستان بدون مشكل سپري شود و در عين حال روزانه بطور ميانگين به 150 ميليون ليتر سوخت ، براي گذر از زمستان نياز است و پيش بيني شده ، روزانه حداقل 100 ميليون متر مكعب گاز دريافت شود .
مديرعامل شركت مادر تخصصي توانير تصريح كرد: مصرف سوخت گازوئيل 50 درصد و سوخت مازوت در نيروگاهها 30 درصد كاهش يافته و چنانچه گاز مصرفي نيروگاهها بطور كامل تأمين شود، سوخت مايع از چرخه سوخت نيروگاهي حذف خواهد شد.
به گفته كردي ، تحويل گاز از سوي وزارت نفت در سال 93 نسبت به سال 92 رشد 34 درصدي داشت و امسال نيز نسبت به سال گذشته ، گاز تحويلي به نيروگاهها 16 درصد رشد داشت و از سوخت مازوت و گازوئيل به عنوان سوخت دوم در شرايط عدم تحويل گاز و بحراني استفاده خواهد شد.
وي ميزان گاز تحويلي به نيروگاهها در سال گذشته را 70 درصد ذكركرد و گفت : امسال تا پايان مهرماه، 86 درصد مصرف نيروگاهها از سوخت گاز، هشت درصد مازوت و بقيه به وسيله گازوئيل تأمين شد.
** ايجاد پنج هزار مگاوات نيروگاه جديد
مديرعامل توانير ،مديريت در مصرف برق و احداث نيروگاههاي جديد را ضروري دانست و گفت: كاهش تلفات فني ميتواند منجر به ذخيره بخشي از انرژي توليدي شود كه خود موجب كاهش توليد برق در نيروگاهها خواهد شد.
اين مسئول اضافه كرد: كاهش مصرف و سرمايهگذاري براي احداث نيروگاههاي جديد، از شيوه هايي است كه امروز در جهان همسو بايكديگر پيش رفته اند.
به اعتقاد كردي ، افزايش بازدهي شبكه ، نيازمند ايجاد پنج هزار مگاوات نيروگاه جديد و از رده خارج سازي نيروگاههاي قديمي با بهره دهي 20 درصد است.
وي گفت: اينك 17 هزار مگاوات نيروگاه گازي قابل تبديل به سيكل تركيبي با بازدهي 31 الي 32 درصد موجود را ميتوان تا 47 درصد افزايش داد.
** افزايش بهرهوري نيروگاهها اجتنابناپذير است
مديرعامل توانير خاطرنشان كرد: نيروگاههايي با بهره دهي بين 58 تا 62 درصد در كشور وجود دارند كه ميتوان با سرمايهگذاري در آنها و نيروگاههاي قديمي بازدهي پايين را از شبكه خارج ساخت.
به گفته كردي ، چنانچه رشد اقتصادي پنج تا هفت درصدي به عنوان هدف در نظر گذفته شود، رشد مصرف برق رقمي حدود هشت درصد را تجربه خواهد كرد و اين موضوع با توجه به كاهش سرمايه گذاريها در صنعت برق ميتواند مولد چالشها و مشكلاتي براي تأمين انرژي برق شود.
پيشتر اعلام شده بود ، يكهزار و 500 پروژه نيمه تمام به ارزش 700 ميليارد تومان روي دست پيمانكاران برق مانده و كارفرمايان با قراردادهاي يك جانبهاي كه با اين پيمانكاران بستهاند، كار به صورت مسكوت باقي مانده و كاري از دست كارفرمايان و پيمانكاران برنميآيد .
اقتصام (1) 3065 ** 1559
مديرعامل توانير :
صدور مجوز پرداخت دو هزار ميليارد تومان اسناد خزانه اسلامي به پيمانكاران برق
۱۴ آذر ۱۳۹۴، ۱۸:۲۱
کد خبر:
81866169
تهران- ايرنا - مديرعامل شركت مادر تخصصي توانير گفت: براساس برنامه برطرف سازي مطالبات بخش خصوصي ، مجوز پرداخت دو هزار ميليارد تومان اسناد خزانه اسلامي به پيمانكاران بخش برق اخذ شده است.