به گزارش خبرنگار ايرنا نمايندگان معلولان در اين نشست بر اجراي قانون حمايت از معلولان، مناسب سازي معابر، حذف كمپين هاي حمايت از معلولان، توجه به ورزش افراد معلول و توجه ويژه آموزش و پرورش به تحصيل افراد ناشنوا تاكيد كردند.
سيروس رشيدي از انجمن ضايعات نخاعي با اذعان به اينكه معلولان درخواست حمايت مادي از مسوولان را ندارند از استاندار خواست مديران دستگاه هاي دولتي را مجاب به حمايت از معلولان كند.
او با بيان اينكه معلولان ضايعات نخاعي مشكلات بيشتري به نسبت ساير معلولان دارند افزود: اگرچه بهزيستي توجه لازم را دارد اما ميزان كمك ها و حمايت هاي اين نهاد كافي نيست.
او بر مناسب سازي معابر تاكيد جدي كرد و گفت: براي رفت و آمد در سطح شهر و اماكن عمومي و دولتي با مشكلات فراواني مواجه هستيم به طوري كه با ويلچر در خيابان ها و پياده رو ها نمي توان تردد كرد.
او از صدا و سيما به دليل پوشش ندادن مسايل و مشكلات جامعه معلولان كه در جلسات مختلف مطرح مي شود نيز گلايه كرد و گفت: معلولان براي رساندن صداي خود به مسوولان، تريبون و رسانه لازم دارند و صدا و سيما بايد اين تريبون را دراختيار ما بگذارد.
او اظهار كرد: از مسوولان توقع مالي نداريم تنها مي خواهيم راه را براي ما هموار كنند.
رييس هيات نابينايان و كم بينايان استان كردستان نيز در اين نشست ورزش براي معلولان را در حكم درمان دانست و گفت: معلولان براي ورزش كردن نياز به بودجه و امكانات و سالن دارند كه اكنون در اختيار ما نيست.
صلاح الدين محمدي با بيان اينكه كردستان در زمينه ورزش معلولان سابقه 30 ساله دارد و تاكنون مقام هاي بين المللي و ملي فراواني نيز توسط ورزشكاران معلول كردستاني كسب شده است افزود: اكنون سالني اختصاصي نداريم و در شهرك بهاران سنندج سالني را ماهانه با اجاره اي معادل 60ميليون ريال از اداره ورزش و جوانان اجاره گرفته ايم كه توان تامين هزينه هاي آن را نداريم.
او از استاندار خواست سالني اختصاصي براي ورزش معلولان اختصاص دهند و يا هزينه اجاره سالن ها را از هيات نابينايان اخذ نكنند.
او با بيان اينكه هشت رشته ورزشي را پوشش مي دهيم گفت: باتوجه به هزينه هاي بالاي امكانات و تجهيزات ورزشي و اجاره سالن ، ورزش معلولان در كردستان در حال تعطيل شدن است.
او به حضور تيم گلبال نابينايان كردستان در سوپر ليگ باشگاه هاي كشور نيز اشاره كرد و افزود: به شدت با مشكل مالي مواجه هستيم و تاكنون موفق با جذب اسپانسر براي تيم نشده ايم.
صادق حسين زاده از انجمن معلولين قروه نيز در ادامه اين نشست با اعلام اينكه معلولان جداي از جامعه نيستند خواستار مناسب سازي معابر در سطح استان شد و همچنين از صدا و سيما خواست مسايل و مشكلات معلولان را در جامعه بازتاب دهد و تريبون را در اختيار آنها جهت معرفي خود قرار دهد تا معلولان توانمندي هاي خود را به جامعه معرفي كنند.
او خواستار فراهم كردن بسترهاي لازم براي حضور فعال معلولان در جامعه شد و افزود: ما خواستار فرصت هاي برابر در جامعه هستيم و از مسوولان مي خواهيم فرهنگ حضور معلولان در جامعه را نهادينه كنند.
او از راه اندازي كمپين حمايت از معلولان نيز انتقاد كرد و گفت: معلولان نيازي به راه اندازي اين كمپين ها ندارند و دوست ندارند كسي برايشان ترحم و دلسوزي كند چرا كه ما نيازي به ويلچر نداريم و اجازه نمي دهيم برخي براي مطرح كردن خود، عزت و كرامت معلولان را زير سوال ببرند.
او بر تقويت سازمان هاي مردم نهاد در استان كردستان نيز تاكيد كرد.
مديرعامل انجمن نابينايان استان كردستان نيز در ادامه اين نشست خواستار برگزاري جلسات مناسب سازي معابر با حضور استاندار و فرمانداران شد و گفت: مناسب سازي معابر مهمترين دغدغه و نياز معلولان است و از مسوولان درخواست مي كنيم اين موضوع را جدي بگيرند.
شجاع شيخله از استاندار كردستان نيز خواست مشكل توقف ساخت مسكن معلولان در شهرك دگايران سنندج كه چند سال از آغاز آن مي گذرد را پيگيري نمايد.
سينا كريمي از انجمن معلولان جسمي حركتي نيز خواستار فراهم كردن بسترهاي لازم براي ورزش معلولان جسمي حركتي شد و گفت: اين معلولان نياز جدي به ورزش كردن براي تقويت جسم و روح خود دارند.
جمال اصلاني از انجمن ناشنوايان كردستان نيز در اين نشست بيشترين مشكل ناشنوايان را بعد از اشتغال، آموزش دانست و گفت: معلمان مدارس به زبان اشاره براي تدريس به ناشنوايان مسلط نيستند و از اين رو ناشنوايان براي تحصيل با مشكل جدي مواجه هستند.
او نبود رابط را منجر به بي سوادي ناشنوايان دانست و افزود: يك ناشنواي ديپلم به اندازه يك محصل كلاس اول ابتدايي سواد ندارد.
او از استاندار كردستان خواست در ادارات هم يك نفر رابط براي ناشنوايان بگذارند كه بتوانيم مشكلات خود را مطرح كنيم.
وي همچنين از صدا و سيماي كردستان نيز خواست براي بخش خبري خود از رابط ناشنوايان استفاده كند.
ابوذر سهيلي از ديگر معلولان حاضر در اين نشست افسردگي و بيكاري در ميان معلولان كردستاني را بالا دانست و گفت: فراهم كردن شرايط حضور معلولان در جامعه، دسترسي به فرصت هاي شغلي و اجراي قانون جامع حمايت از معلولان از مهمترين مطالبات معلولان است.
او با اشاره به اينكه در قانون جامع حمايت از معلولان صدا و سميا مكلف شده هفته اي دو ساعت برنامه به معلولان اختصاص دهد از مسوولان رسانه ملي در كردستان خواست اين بند از قانون را اجرا كنند.
مديركل بهزيستي كردستان نيز در ابتداي اين نشست آمار معلولان شناسايي شده استان را 34هزار نفر اعلام كرد و گفت: از اين تعداد 30هزار نفر زير پوشش بهزيستي و چهار هزار نفر نيز پشت نوبتي هستند.
3033/1904
سنندج- ايرنا- اعضاي برخي از تشكل هاي معلولان استان كردستان به مناسبت روز جهاني معلولان در نشستي با استاندار دغدغه هاي خود را با او در ميان گذاشتند، آنها تمام مسايل و مشكلات خود را در جمله 'دست ما را نگيريد راه ما را هموار كنيد' خلاصه كردند.