در اين يادداشت مي خوانيم: اما نتايج اوليه از شمارش آراي اين انتخابات منطقهاي حاكي است كه جبهه راست افراطي فرانسه كنترل دستكم يك منطقه را براي اولين بار در دست خواهد گرفت. انتظار ميرود در اين انتخابات جبهه ملي با كسب 30 درصد از آرا پيروز شود. برخي نظرسنجيها نشان ميدهد كه حزب سوسياليست فرانسوا اولاند، تنها 22 درصد از آرا را ميتواند به خود اختصاص دهد. نظرسنجي انجامشده در موسسه ايپسوس هم نشان ميدهد كه حزب مارين لوپن در اولين دور از رايگيريها در شش منطقه از 13 منطقه رايگيري پيشتاز باشد.
با گذشت تقريبا سه هفته پس از جمعه خونين 13 نوامبر در پاريس، تحولات سياسي در اين كشور در دو مسير متضاد پيش ميرود؛ از يك سو برگزاري انتخابات حكايت از ميل جامعه فرانسه به آرامش دارد؛ اما از سوي ديگر رقابتهاي انتخاباتي نشان ميدهد كه جناح راست افراطي سوار بر موج اسلام هراسي شده و دست برتر نسبت به ساير رقبا دارد. با برگزاري انتخابات منطقهاي در پاريس گمانهزنيها حاكي است كه جبهه راست افراطي فرانسه (FN) كنترل دست كم يك منطقه را براي اولين بار در دست خواهد گرفت. به گزارش الجزيره، مردم فرانسه ديروز پاي صندوقهاي راي رفتند. گفته ميشود اين رايگيري، اولين چالش انتخاباتي فرانسه پس از حملات مرگبار پاريس در ماه گذشته است.
الجزيره مينويسد: انتظار ميرود مارين لوپن و برادرزاده اش در اولين دور از انتخابات عملكرد خوبي داشته باشند و آراي زيادي به دست آورند. اين باور مطرح شده كه برخي گروههاي افراطي در اروپا از فضاي به وجود آمده به وجد آمده و زمينه را براي پيروزي انتخاباتي خود آماده ميبينند. با اين حال، انتظار ميرود در انتخابات پارلمانهاي منطقهاي، حزب راست افراطي جبهه ملي با كسب 30 درصد از آرا پيروز شود. برخي نظرسنجيهاي انجام شده نشان ميدهد حزب سوسياليست فرانسوا اولاند، تنها 22 درصد از آرا را ميتواند به خود اختصاص دهد. فضاي انتخابات آكنده از ترس بود و انتخابات پارلمانهاي منطقهاي تحت تدابير شديد امنيتي برگزار شد.
به گزارش الجزيره، 44 ميليون نفر واجد شرايط راي دادن بودند. نظرسنجي انجام شده در موسسه ايپسوس نشان ميدهد مارين لوپن با سرمايهگذاري روي ديدگاههاي ضدمهاجرت و بعضا اسلام هراسي بنا دارد جامعه هراسناك فرانسه را به سوي خود جذب كند. احتمال ميرود در اولين دور از رايگيريها در 6 منطقه از 13 منطقه رايگيري جبهه لوپن پيشتاز باشد.
الجزيره ميافزايد: لوپنها در منطقه «نورد پد كله پيكاردي» كه به لحاظ اقتصادي منطقهاي نسبتا محروم است در صدر قرار دارد و اين در حالي است كه اين منطقه پيشتر پايگاه چپها در فرانسه بود اما اكنون به سوي لوپن تمايل يافتهاند. «ماريون ماراشل لوپن» برادرزاده مارين لوپن هم در استان جنوب شرقي و در منطقه «آلپ كوته دازور» كه منطقهاي ساحلي است، پيشتاز است. الجزيره ميافزايد: نظرسنجيها نشان ميدهد جبهه ملي 27 تا 30 درصد در اولين دور راي خواهد آورد و جمهوريخواهان راست ميانه به رهبري نيكولا ساركوزي، رئيسجمهور سابق، هم آرايي نزديك به لوپنها به دست خواهد آورد.
**اولاند نگران است
اگرچه اولاند، رئيسجمهوري فرانسه، به دليل اتخاذ رويكرد قاطع محبوبيتش پس از 13 نوامبر افزايش يافته اما حزب سوسياليست او نتوانسته به جايگاه بالايي دست يابد و آراي خود را حدود 22 درصد حفظ كرده است. نظرسنجي موسسه «ايپسوس و اودوكسا» نشان ميدهد جبهه راست افراطي لوپن در منطقه آلزاس- لورن كه هم مرز بلژيك و آلمان است، انتظار پيروزي را ميكشد.
تحليلگران پيشبيني ميكنند لوپنها در 13 دسامبر در اين سه منطقه پيروز خواهند شد؛ در صورتي كه احزاب سنتي نيرويي متحد عليه اين گروه تشكيل ندهد. تحليلگران معتقدند پيروزي جبهه ملي نه تنها ميتواند اين حزب را در رأس دولت منطقهاي قرار دهد بلكه ميتواند سكويي براي لوپن باشد تا در انتخابات رياستجمهوري 2017 وارد ميدان شود.
مارين لوپن اردوگاه آوارگان در «كله» را همچون «جنگل» تشبيه كرده بود. در اين منطقه، هزاران نفر ماه هاست براي رسيدن به بريتانيا و شمال اروپا در كمپ به سر ميبرند. ترس از پيروزي راست افراطي باعث شده رهبران ساير احزاب از جمله چپها و سوسياليستها از حاميان خود بخواهند به پاي صندوقهاي راي رفته تا مانع پيروزي FN در انتخابات شوند. مانوئل والس، نخستوزير فرانسه از كنشگران خواسته تا كنج خانه را رها كرده و وارد فعاليت شوند.
والس با توسل به شعارهاي ميهني و وطن پرستانه به دنبال اين است تا تضمين كند كه لوپن پيروز ميدان انتخابات نخواهد بود. چنين بود كه مارين لوپن او را متهم كرده كه «جنگي تمامعيار» عليه وي راه انداخته است. مارين لوپن در حالي مدعي رهبري «جبهه ملي» است كه چندي پيش پدر خود را كه پايه گذار جبهه ملي بود، به دليل اختلاف عقيده بيرون كرد.
برخي كارشناسان ميگويند بخت با مارين لوپن يار نيست چرا كه با بيرون كردن پدر از حزب در عمل بسياري از چهرههاي استخواندار «جبهه ملي» را به دور پدر جمع كرده است. با اين حال، الجزيره مينويسد برگزاري انتخابات در فرانسه نشانهاي خوب است از اينكه فضاي سياسي- اگرچه تحت تاثير جمعه خونين در پاريس بود اما به سوي آرامش پيش ميرود. با اين حال، اسلامهراسي و ديدگاههاي ضدمهاجرت هنوز مولفههايي هستند كه احزاب افراطي در اروپا ميتوانند از آن به سود خود بهره برده و فضايي تبليغي براي خود فراهم آورند.
*منبع: روزنامه دنياي اقتصاد، 16 آذر 1394
**گروه اطلاع رساني**2002**9131
تهران- ايرنا- روزنامه دنياي اقتصاد در شماره دوشنبه 16 آذر در يادداشتي، مي نويسد: اولين انتخابات پس از تراژدي 13 نوامبر در فرانسه در فضايي آكنده از ترس و تحت تدابير شديد امنيتي برگزار شد. روز گذشته شهروندان پاريس به پاي صندوقهاي راي رفتند تا نمايندگان خود را براي پارلمانهاي منطقهاي انتخاب كنند.