۱۷ آذر ۱۳۹۴، ۱۸:۰۱
کد خبر: 81871255
T T
۰ نفر
شمار قربانيان آنفلوآنزا در كرمان به 30 نفر رسيد/ ثابت بودن تعداد بستري شدگان

كرمان - ايرنا - معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمان گفت: با فوت دو بيمار مبتلا به آنفلوآنزا در امروز سه شنبه شمار قربانيان اين بيماري در استان كرمان به 30 تن رسيد.

دكتر نوذر نخعي در نشست خبري افزود: آزمايش آنفلوآنزاي يك نفر از افرادي كه فوت شده، مثبت اعلام نشده و نمي توان اين فرد را در شمار قربانيان آنفلوآنزا قرار دهيم.
وي بيان كرد: دو فردي كه بتازگي به دليل آنفلوآنزا در كرمان فوت كرده اند، مبتلا به ديابت حاد و بيماري ريوي بوده اند.
وي گفت: اغلب قريب به اتفاق فوت شدگان ناشي از آنفلوآنزا در استان كرمان بيماري زمينه اي داشته اند و آنفلوآنزا H1N1 بيشتر افراد ناتوان با سيستم ايمني پايين را از پاي در مي آورد.
وي با اشاره به شيوع آنفلوآنزا طي ماه گذشته در اين استان تصريح كرد: تاكنون هيچ كودكي در كرمان به دليل آنفلوآنزا فوت نكرده است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمان گفت: تاكنون 600 نفر در استان كرمان به دليل ابتلا به آنفلوآنزا بستري شده اند.
وي افزود: 100 نفر نيز در شهر كرمان بستري هستند كه اين آمار با توجه به مرخص شدن برخي بيماران و پذيرش تعدادي ديگر، ثابت گزارش شده است.
نخعي اظهار كرد: آمار بيماران بستري مبتلا به آنفلوآنزا در شهرستان هاي سيرجان، راور و زرند طي چند روز اخير كاهش داشته است.
آمار فوت شدگان آنفلوآنزا در استان كرمان تا روز گذشته (دوشنبه) 28 نفر اعلام شده بود.

*رعايت اصول بهداشتي از سرعت انتشار آنفلوآنزا مي كاهد

وي گفت: رعايت اصول بهداشتي از سرعت انتشار آنفلوآنزا مي كاهد و اين موضوعي بسيار مهم است.
وي افزود: باورهاي نادرستي در مورد ابتلا به آنفلوآنزا در جامعه وجود دارد كه بايد از طريق اطلاع رساني شفاف و صحيح رسانه ها اصلاح شود.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمان با اشاره به شايعات منتشر شده در مورد آنفلوآنزا در فضاي مجازي اظهار كرد: برخي به نيت سودجويي يا تفنن اقدام به شايعه سازي مي كنند.
وي در پاسخ به سئوال يكي از خبرنگاران مبني بر اينكه ويروس آنفلوآنزا از كجا به استان كرمان آمده گفت: اين موضوع هنوز براي ما نيز سئوال است.
وي تصريح كرد: 23 فروردين سال 1388 اين ويروس در كشور ما بروز پيدا كرد كه موجب تلفات انساني نيز شد.
نخعي گفت: آمار قربانيان ويروس آنفلوآنزا حال حاضر استان كرمان نسبت به سال 88 بسيار كمتر است.
وي افزود: ويروس آنفلوآنزاي موجود در كرمان زودتر از زمستان انتشار پيدا كرده و شديدتر شده است.
وي اظهار كرد: هر فرد بيمار در صورت رعايت نكردن مسايل بهداشتي مي تواند حدود يك و نيم نفر را بيمار كند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمان گفت: كنترل بيماري آنفلوآنزا به رفتارهاي بهداشتي افراد جامعه بستگي دارد.

*اپيدمي طولاني نخواهد بود
وي گفت: رفتار ويروس آنفلوآنزا غير قابل پيش بيني است و نمي توان گفت تا چه زماني اين بيماري اپيدمي خواهد بود اما آنچه مسلم است اين مدت، طولاني نخواهد بود.
وي افزود: بيشتر افرادي كه به دليل بيماري آنفلوآنزا فوت كرده اند بيماري زمينه داشته اند.

*شيوه استفاده نادرست از ماسك/ ويروس آنفلوآنزا در هوا وجود ندارد
نخعي گفت: آنفلوآنزا از طريق هوا منتقل نمي شود بلكه اين ويروس بايد در ريز قطره هاي آب دهان و بيني افراد وجود داشته باشد تا بتواند زنده بماند و انتقال پيدا كند.
وي اظهار كرد: استفاده از ماسك با توجه به اينكه ويروس در هوا وجود ندارد امري نادرست است و استفاده از ماسك نمي تواند تاثير چنداني در پيشگيري از ابتلا به اين بيماري داشته باشد.
وي افزود: پرهيز از دست دادن و روبوسي، شستن صحيح و مكرر دست ها با آب و صابون و گرفتن جلوي دهان با گودي آرنج هنگام سرفه و عطسه سه اقدام كليدي در اين زمينه است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمان با تاكيد بر اينكه استفاده از ماسك براي مردم عادي، ضرورت ندارد گفت: استفاده از ماسك توسط مردم و در جامعه هيچ تاثيري در پيشگيري از بيماري آنفلوآنزا ندارد و حتي مي تواند به علت ايجاد اطمينان كاذب، تاثير معكوس نيز داشته باشد.
وي گفت: توصيه مي شود دو گروه شامل افرادي كه از بيمار مبتلا به آنفلوآنزا، مراقبت مي كنند مانند پرستاران و پزشكان و افرادي كه دچار علايم بيماري هستند از ماسك هاي موجود در بازار استفاده كنند.
وي بيان كرد: مرطوب شدن ماسك، كارايي آن را از بين مي برد و همچنين تماس دست آلوده با ماسك، سبب انتقال آلودگي به ماسك مي شود كه به سهولت مي تواند فرد را دچار اين بيماري كند.
نخعي در پاسخ به سئوال مكرر مردم در زمينه تجويز واكسن آنفلوانزا گفت: اثر بخشي اين واكسن در حدي نيست كه اطمينان كامل در زمينه پيشگيري از ابتلا ايجاد كند و اثر بخشي واكسن در بهترين شرايط در حد 34 تا 58 درصد است.
وي اظهار كرد: واكسن آنفلوانزا بعد از تزريق براي اثرگذاري به دو تا سه هفته زمان نياز دارد كه در حال حاضر و با توجه به گسترده شدن آنفلوانزا در جامعه، استفاده از اين واكسن تاثير چنداني ندارد زيرا اگر قرار باشد كسي مبتلا به اين بيماري شود طي اين دو سه هفته با احتمال زيادي دچار خواهد شد.
وي گفت: با توجه به شيوع اين بيماري در استان كرمان زمان تزريق اين واكسن گذشته است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمان تصريح كرد: در حال حاضر واكسن به مقدار زياد به استان وارد شده است و همه مي توانند دريافت كنند در حالي كه اين امر توصيه نمي شود.
وي اظهار كرد: حتي در صورت تزريق واكسن نيز ممكن است به بيماري آنفلوآنزا دچار شويم.
وي افزود: استفاده نادرست از واكسن آب به آسياب شركت هاي دارويي خارجي ريختن است.
نخعي گفت: افراد تب دار و افرادي كه به تخم مرغ حساسيت دارند واكسن آنفلوآنزا استفاده نكنند.
وي بيان كرد: ويروس آنفلوآنزا تا هفت روز مي تواند از بدن فرد بيمار به فرد سالم از طريق دست دادن، بوسيدن و عطسه و سرفه انتقال پيدا كند.
وي افزود: چند روز بعد از آغاز نخستين علائم ابتلا به آنفلوآنزا اين بيماري مي تواند سرايت كند و روز دوم، ويروس مي تواند بيشترين سرايت را داشته باشد.
3029/3028/ 1257
۰ نفر