به گزارش ایرنا، حسین كلانتری روز سه شنبه در نشست شورای سلامت استان با محوریت پیشگیری و مقابله با بیماری آنفلوآنزا تاكید كرد: باید با اطلاع رسانی دقیق، شفاف و به موقع از سوی مسئولان و از طریق شبكه های خبری رسمی، مردم را از تشویش و اضطراب رها كرد.
وی افزود: بروز بیماری آنفلوآنزا در برخی استان ها، تنش و نگرانی را در بین اقشار مختلف جامعه ایجاد كرده كه وظیفه مسئولان مرتبط اطلاع رسانی، رفع ابهام و زدودن نگرانی های بی مورد است.
كلانتری با تاكید بر لزوم آگاه سازی مردم در خصوص پیشگیری از این بیماری گفت: با ارائه اطلاعات صحیح خبری و پیشگیرانه می توان جامعه را هم از نگرانی شایعه و هم از ابتلا به بیماری رهانید.
معاون استاندار ایلام از دانشگاه علوم پزشكی و همه دستگاه ها همچون آموزش و پرورش، زندان ها، پادگان ها كه با تجمع های زیاد انسانی مواجه هستند، خواست تدابیر و برنامه های لازم برای مقابله با ابن بیماری را اتخاذ كنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی ایلام نیز در این جلسه گفت: سلامت مردم خط قرمز وزارت بهداشت و به تبع آن دانشگاه های علوم پزشكی كشور است و اگر سلامت مردم به خطر بیفتد این موضوع را به صراحت و بدون كتمان اعلام می كنیم.
دكتر علی دل پیشه ادامه داد: در هنگام ورود زائران به كشور از پایانه مرزی مهران، از تعداد زیادی از آنها نمونه گیری شد و نمونه های مشكوك به آزمایشگاه های مرجع ارسال شد و البته به علت ازدحام جمعیت از جمع زیادی نیز نمونه گیری به عمل نیامد.
وی از مسئولان استان خواست مبلغ یك میلیارد ریال اعتبار از محل اربعین یا پدافند غیر عامل برای احداث واحدهای ایزوله و قرنطینه ای مجهز در بیمارستان های استان و پایانه مرزی مهران در اختیار دانشگاه علوم پزشكی قرار دهد.
دل پیشه از آمادگی كامل و لازم همه مراكز درمانی و بیمارستانی برای پیشگیری، مقابله و كنترل بیماری آنفلوآنزا خبر داد و گفت: در استان ایلام تنها 2 بیمارستان ایوان و مهران دارای مراكز قرنطینه هستند كه البته این دو مركز نیز باید تجهیز شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی ایلام هم در این نشست اظهار كرد: بیماری آنفلوآنزای حاد به علت سرعت انتشار و انتقال بالا، غیر قابل پیش بینی بودن، مرگ و میر بالای مبتلایان، زنده و فعال بودن ویروس در فرد تا 12 ساعت پس از ورود ویروس به بدن فرد، قابلیت واگیربودن از انسان به انسان و ... بسیار حایز اهمیت است.
راضی ناصری فر افزود: اطلاع رسانی شفاف، آموزش های همگانی در خصوص رعایت نكات بهداشتی فردی و اجتماعی و تجهیز اتاق های ایزوله قرنطینه در مراكز درمانی از راه های مهم پیشگیری از این بیماری است.
وی افزود: مدارس، مراكز آموزش عالی، دانشگاه ها، پادگان ها، زندان، مهدهای كودك، حمعیت سالمندان، نوزادان، افراد دارای معلولیت و همچنین دام های اهلی و وحوش از مهمترین جوامع هدف برای پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا و انتشار آن در سطح جامعه هستند.
وی از دستگاه های متولی بویژه آموزش و پرورش خواست اقدام های پیشگیرانه و آموزشی را در خصوص این گروه ها انجام دهند و دانش آموزان، كودكان و والدین آنها را در این خصوص آگاه كنند.
ناصری فر نیز خواستار تخصیص اعتبار برای ایجاد و تجهیز مراكز ایزوله و قرنطینه ای فشار منفی در بیمارستان های استان و پایانه مرزی مهران شد كه حداقل برای ایجاد هر یك از این مراكز 300 میلیون ریال اعتبار مورد نیاز است.
این نشست در محل استانداری و با حضور مدیران و نمایندگان تعدادی از دستگاه های مختلف استان مرتبط با موضوع آنفلوآنزا و با بیان دیدگاه ها، اقدامات و پیشنهادات تعدادی از افراد حاضر پایان یافت.
طرح مطالب و انتشار خبرهایی دال بر ابتلا و مرگ چند نفر از اهالی ایلام به علت ابتلای به بیماری آنفلوآنزا در برخی رسانه های خبری و شبكه های اجتماعی فضای مجازی در چند روز گذشته اهالی این استان را نگران كرده است.
مسئولان دانشگاه علوم پزشكی ایلام امروز انتشار خبری مبنی بر فوت سه نفر از اهالی استان ایلام به علت ابتلای به بیماری آنفلوانزا را تكذیب و تصریح كردند تاكنون هیچ موردی از ابتلا و مرگ اهالی ایلام به علت بیماری آنفلوآنزا مشاهده و دریافت نشده است.
آنفلوانزا H1N1 بیماری حاد تنفسی است كه به صورت واگیر از فردی به فرد دیگر انتقال می یابد و شروع آن بطور ناگهانی اتفاق می افتد و جزو آنفلوانزاهای فصلی و معمولی در كشور است.
6034/7172
معاون استاندار ایلام:
اطلاع رسانی شفاف درباره آنفلوآنزا باعث كاهش نگرانی می شود
۱۷ آذر ۱۳۹۴، ۱۸:۲۸
کد خبر:
81871290
ایلام - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی استاندار ایلام با بیان اینكه ابهام و اهمیت هر مساله ایی موجب شكل گیری شایعه در مورد آن می شود، خواستار اقدام نهادهای مرتبط برای اطلاع رسانی شفاف و مناسب در خصوص بیماری آنفلوآنزا شد.