علیرضا پورحسن فلاحیه محقق، پژوهشگر و مولف این دانشنامه روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا در خصوص روند نگارش و تكمیل این اثر، گفت:پیش از این قرار بود كه این كتاب با حمایت معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند با موضوع تاریخ آبادان، تاریخ خرمشهر و جزیره مینو، گویش و خرده فرهنگ های مردم تهیه و چاپ شود كه حمایتی از این كار فرهنگی نشد.
وی افزو:با توجه به اهمیت موضوع، جمع آوری اطلاعات و تدوین و تالیف دانشنامه جامع آبادان با حمایت اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان و فرمانداری ویژه آبادان ادامه یافت.
پورحسن فلاحیه در خصوص اطلاعات جمع آوری شده در این كتاب، افزود:این مطالب با استفاده از روش تحقیق میدانی و كتابخانه ای در 600 صفحه تهیه و ویرایش شده و آماده چاپ است.
این پژوهشگر با تشریح مطالب گردآوری شده در تهیه این دانشنامه، افزود:این مجموعه شامل گویش بومی مردم، فرهنگ و تاریخ عشایر، بازی های بومی و محلی مردم شهر، آداب و رسوم و سنت ها، زندگینامه روحانیان مبارز شهر، مساجد و اماكن مذهبی- تاریخی، تاریخ ورزش و نخبگان ورزشی، غذاها و خوراكی های بومی، آیین های شادی و عزا، ضرب المثل ها و اصطلاحات و تكیه كلام های مردم آبادان می باشد.
وی ادامه داد:محلات قدیمی و وجه تسمیه آنها، عكس های تاریخی و جاذبه های شهر و اطلاعات جامع شهر آبادان نیز در این دانشنامه گنجانده شده است.
این پژوهشگر با بیان اینكه برای چاپ و حق تالیف این كتاب به حمایت های مسئولان فرهنگی نیاز دارد، افزود:امید است با حمایت دلسوزان شهرستان، این كتاب به عنوان تبیین كننده افتخارات شهر و سند فرهنگی آبادان، منتشر شده و در اختیار داشنجویان قرار گیرد.
وی تاكید كرد:این دانشنامه بر اساس اصول علمی و آكادمیك تهیه شده است.
پورحسن فلاحیه همچنین در ادامه سخنانش، تأسیس نهادی با عنوان «بنیاد آبادان شناسی» با حضور نخبگان، اصحاب فرهنگ و هنر و كارشناسان اجتماعی و ورزشی آبادان را برای معرفی فرهنگ این شهر ضروری خواند و افزود:در صورت تأسیس این بنیاد با حمایت معنوی و مادی مسئولان فرهنگی نظیر سازمان منطقه آزاد اروند، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و شهرداری آبادان، تولید آثاری با این محتوا و موضوع، نظام مند شده و گامی موثری در راستای توسعه فرهنگی و اجتماعی شهرستان برداشته می شود.
6125
آبادان-ایرنا-جمع آوری مطالب و ویرایش دانشنامه جامع آبادان شامل اطلاع مفصلی از فرهنگ بومی و محلی و تاریخی و آداب و رسوم مردم این خطه پایان یافته و به مرحله چاپ رسید.