به گزارش ایرنا، موسسه مطالعاتی كره - آمریكا در دانشگاه جان هاپكینز»در گزارش خود مدعی شده است كه تصاویر ماهواره ای رصد شده از تاسیسات موشكی كره شمالی بیانگر این موضوع است كه پیونگ یانگ ساخت و ساز مربوط به ذخائر انباشت سوخت در یكی از پایگاه های موشكی خود را به پایان رسانده است.
موسسه یاد شده در گزارش خود آورده است: اطلاعات جمع آوری شده مربوط به مركز پرتاب موشك «سوهایی» است و اطلاعات جمع آوری شده از خاتمه برنامه های تحقیقاتی سه ساله پیونگ یانگ در این مركز حكایت دارد.
بر اساس اعلام این موسسه آمریكایی، دانشمندان كره شمالی در این مدت عملیات ساخت و ساز در حوزه پناهگاه های ذخایر سوختی را با سرعت انجام داده و اكنون این فعالیت ها به نقطه پایان رسیده است.
یونهاپ، خبرگزاری كره جنوبی گزارش داد: بر اساس اطلاعات موجود، كره شمالی در صورت تكمیل این سایت موشكی، برای انجام فعالیت های گسترده تر در این مركز آماده شده كه از آن جمله باید به مهیاسازی و عملیاتی سازی پرتاب موشك های فضایی تا سه ماهه نخست سال 2016 اشاره شود.
به باور كارشناسان نظامی و امنیتی كره ای تجهیزاتی كه پیونگ یانگ در این مركز به كار گرفته قابلیت استفاده از موشك های دوربرد و نسل بهینه شده موشك های 30 متری موسوم به «یونها - 3 »را برای پرتاب به دامنه ای دو برابر میزان سابق دارا خواهد بود.
انتشار گزارش این موسسه آمریكایی در حالی منتشر می شود كه «كیم جون اون» رهبر كره شمالی امروز در سخنانی كه خبرگزاری این كشور منتشر كرد، گفت كه كشورش به یك قدرت هسته ای تبدیل شده و با اعتماد به نفس آمادگی بكارگیری بمب های اتمی و هیدروژنی را برای دفاع از حاكمیت و عزت ملی خود دارد.
او همچنین تصریح كرد كه «ما می توانیم كشور را بیش از پیش قدرتمند سازیم تا هیچ دشمنی جرات حمله به ما را نداشته باشد.»
این در حالی است كه چندی پیش یك مقام نظامی كره جنوبی از شكست آزمایش موشك بالستیك كره شمالی خبر داده بود كه از یك زیردریایی شلیك شد.
پنتاگون شلیك آزمایشی موشك توسط كره شمالی را نقض آشكار قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد می داند.
كره شمالی به علت آزمایش های مكرر هسته ای و موشكی از سال 2006 با تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد، آمریكا و دیگر كشورها روبرو بوده است.
پیونگ یانگ در سال 2005 میلادی خود را به عنوان قدرت هسته ای معرفی كرد و سال 2006 میلادی نخستین آزمایش هسته ای خود را انجام داد.
این كشور همچنین در سال های 2009 و 2013 میلادی دو بار دیگر اقدام به انجام آزمایش هسته ای كرد.
كره شمالی براساس قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل از هر گونه پرتاب با استفاده از فناوری موشك های بالستیك منع شده اما منعی برای انجام آزمایش موشك های كوتاه برد برای این كشور وجود ندارد.
آساق*231*1597
پكن ایرنا - یك موسسه پژوهشی آمریكایی اعلام كرد به شواهدی دست یافته كه نشان می دهد كره شمالی در برنامه های هسته ای و موشكی خود روند رو به رشدی را طی كرده است.