به گزارش ایرنا، 'تین سین' رئیس جمهور میانمار و 'آنگ سان سوچی' رهبر مخالفان و رئیس حزب 'جبهه ملی برای دموكراسی' هفته گذشته به منظور بحث در مورد برنامه ریزی برای انتقال آرام قدرت نشستی برگزار كردند.
خبرگزاری میانمار روز جمعه اعلام كرد وزیر اتحادیه میانمار رئیس این كمیته هشت نفره برای انتقال آرام قدرت است.
وزیر اطلاعات، مدیر كل دفتر رئیس جمهور، مائونگ مائونگ اوهن' معاون وزارت عمران و توسعه و 'زاوو هتای' رییس دفتر رئیس جمهور اعضای دیگر این كمیته هستند.
اعضای كمیته مركزی و اجرایی مركزی'جبهه ملی برای دموكراسی' میانمار و رئیس سابق دانشگاه یانگون نیز در این كمیته عضویت دارند.
'آنگ سان سوچی' رهبر مخالفان میانمار كه حزبش (جبهه ملی برای دمكراسی) در انتخابات پارلمانی اخیر این كشور به پیروزی دست یافت هفته جاری برای تشكیل دولت، حمایت رئیس نظامی دولت كنونی را كسب كرد.
'سان سوچی' پیش از آن نیز با 'تان شیو' فرمانده ارتش در منزلش در 'نایپیداو' پایتخت میانمار دیدار و مذاكره كرده بود.
قانون اساسی فعلی میانمار مانع از ریاست جمهوری آنگ سان سوچی است.
رهبر جبهه ملی برای دمكراسی میانمار طبق قانون اساسی این كشور به خاطر داشتن همسری انگلیسی و دو پسر با تابعیت انگلیس نمی تواند سكان هدایت اجرایی این كشور را در دست گیرد و تغییر قانون اساسی تنها راه باقی مانده برای وی در رسیدن به ریاست جمهوری است.
هر یك از دو مجلس نمایندگان و سنا میانمار كه در اختیار حزب جبهه ملی برای دمكراسی قرار گرفته باید یك نامزد را برای ریاست جمهوری معرفی كنند و نظامیان نیز نامزد سوم را برای این سمت تعیین می كنند.
مجلس جدید میانمار 30 ژانویه سال آینده ( 10 بهمن 94) تشكیل می شود و نخستین گام پس از آن، انتخاب رئیس جمهوری و دو معاون وی است.
دولت بعدی تا اول آوریل سال آینده (اواسط فروردین سال آینده) تشكیل نمی شود.
'سان سوچی' تلاش كرده است رویكرد آشتی جویانه ای پس از انتخابات در مقابل مخالفان داشته باشد و در همین راستا از رئیس جمهوری و فرمانده ارتش نیز پس از انتخابات هشتم نوامبر گذشته (17 آبان) درخواست مذاكره كرد.
ارتش نیز كه یك چهارم كرسی های پارلمانی و دیگر امتیازات سیاسی و اقتصادی را برای خود حفظ كرده است، متعهد به حمایت از انتقال قدرت شده است.
آساق**1611
كوالالامپور – ایرنا – كمیته ای هشت نفره به منظور تسهیل انتقال آرام قدرت در میانمار بین دولت نیمه نظامی كنونی و حزب 'جبهه ملی برای دموكراسی' كه با پیروزی در انتخابات سراسری قدرت را در اختیار می گیرد، تشكیل شد.