۲۱ آذر ۱۳۹۴، ۱۹:۳۷
کد خبر: 81874906
T T
۰ نفر
نشست دانشجویان ایرانی با دبیر كل آموزش عالی مالزی/ طرح تبعیض های ناروا

كوالالامپور – ایرنا – جمعی از دانشجویان ایرانی دانشگاه های مالزی با دبیر كل وزارت آموزش عالی این كشور جنوب شرق آسیا دیدار و در خصوص مهمترین مشكلات و دغدغه های دانشجویان ایرانی از جمله مشكل حساب های بانكی٬ تبعیض های ناروای صورت گرفته علیه ایرانیان و فرایند تحصیلی و طولانی شدن آن، بحث و تبادل نظر كرده و خواستار حل این مشكلات شدند.

به گزارش ایرنا ٬ دیدار روز جمعه گروهی از دانشجویان ایرانی دانشگاه های مالزی با پروفسور داتوك 'اسماء اسماعیل' كه در ساختار وزارت آموزش عالی مالزی نقش معاون دانشجویی و مسئول امور دانشگاه های این كشور محسوب می شود، به مناسبت روز 'دانشجو' در ایران و با هماهنگی رایزنی علمی ایران در شرق آسیا انجام شد.
بیش از 20 دانشجوی ایرانی دانشگاه های مختلف مالزی را در این دیدار كه برای نخستین بار انجام می شد، عباس قنبری باغستان، رایزن علمی ایران در شرق آسیا و دو تن از اساتید ایرانی مقیم مالزی سرپرستی می كردند.
'فرزاد حجازی' استاد دانشگاه 'پوترا' مالزی در این دیدار به نقش دانشجویان ایرانی در توسعه جایگاه علمی این كشور جنوب شرق آسیا از طریق انتشار مقالات ٬ ثبت اختراعات و كسب جوایز و مدال های ارزشمند در محافل علمی اشاره كرد و خواستار كمك و توجه بیشتر دانشگاه ها به این دانشجویان، به خصوص با توجه به مشكلات عدیده ای كه در دو سه سال اخیر با آن مواجه شده اند، شد.
'سیدرضا حسنی' از دانشگاه ملی مالزی (یو.كی.ام) نیز با بیان برخی مشكلات مرتبط با پایان نامه دانشجویان در جلسه دفاع ٬ گفت كه جلسه دفاع محل و زمان بیان مشكلات در مورد بخش های مهمی از پایان نامه نیست كه اساتید راهنما و مشاور به یقین نسبت به آن ها اشراف دارند.
وی گفت: این گونه موارد در برخی از دانشگاه های مالزی مشاهده شده و متاسفانه نظام نظارتی و یا سیستمی كه براساس آن استاد راهنما و مشاور مورد سئوال قرار گیرند و مسئول شناخته شوند، وجود ندارد.
وی گفت: فراهم كردن تجهیزات برای تحقیق كه در برخی موارد تا دو سال زمان می برد و فراهم نبودن تجهیزات آزمایشگاهی از جمله مهمترین مشكلات دانشجویان ایران است كه باعث طولانی شدن فرایند فارغ التحصیلی آن ها تا چند سال می شود.
حسنی همچنین مشكل حساب بانكی دانشجویان را به بهانه برخی تحریم های یكجانبه غرب مورد اشاره قرار داد و گفت كه بازكردن حساب بانكی حق اولیه و نیاز دانشجو است كه نباید مورد غفلت قرار گیرد این در حالی است كه بانك های مالزی یكی پس از دیگری در حال بستن حساب های بانكی ایرانیان هستند و توجیهی هم برای آن ارائه نمی كنند.
دبیر كل وزارت آموزش عالی مالزی در پاسخ به مشكل بانكی دانشجویان ٬ گفت كه نمی داند كه مشكل بانكی در چه سطحی اتفاق افتاده، با اینحال وعده داد كه خود مستقیم از طریق بانك مركزی این موضوع را پیگیری كند.
نماینده دانشجویان ایرانی در ادامه مشكل تبعیض علیه دانشجویان كشورمان را یادآور شد و گفت: چگونه ممكن است در بزرگترین و معتبرترین دانشگاه مالزی تبعیضی آشكار علیه دانشجویان ایرانی در بدو ورود (مرحله پذیرش) صورت گیرد و هیچ فردی واكنشی به آن نشان ندهد.
وی با ارائه چند فیش پرداختی دانشجویان ایرانی به دانشگاه دولتی یو.ام، افزود: در حالی كه هزینه ثبت نام برای تمامی دانشجویان خارجی در حدود 60 دلار است، چگونه این دانشگاه به بهانه 'ارزیابی مدارك' از دانشجویان ایرانی 250 دلار دریافت می كند.
نماینده دانشجویان گفت: این آشكارا تبعیض وزارت آموزش عالی مالزی است كه باید به آن رسیدگی شود.
این دانشگاه در زمان حاضر 520 دانشجوی ایرانی در مقاطع مختلف دارد و پرونده بیش از یكهزار و 300 دانشجوی ایرانی در این دانشگاه بسته شده است.
دبیر كل آموزش عالی مالزی با ابراز تعجب از این موضوع، گفت: درست است كه ما تا حدودی به دانشگاه ها اختیار و استقلال داده ایم، ولی این موضوع تبعیض است و تبعیض نیز در كشور مالزی اصطلاحی 'كثیف' محسوب می شود لذا دانشگاه یو.ام باید به آن پاسخگو باشد.
دبیر كل آموزش عالی مالزی البته گفت: چنین رویه ای ممكن است در دانشگاه های خصوصی وجود داشته باشد، چراكه آن ها كمتر از بودجه دولتی استفاده می كنند، اما به یقین در مورد دانشگاه های دولتی از جمله یو.ام چنین رویه ای ممنوع است.
وی همچنین گفت: براساس رویه آموزشی در مالزی، دانشجویان تحصیلات تكمیلی باید درخواست پذیرش خود را به صورت مستقیم به بخش ها و واحد های مربوطه ارائه دهند تا نسبت به پذیرش آن ها تصمیم گیری شود و در صورت پذیرش، روادید دانشجویی صادر می شود. هیچ واسطه ای نیز در این فرایند نباید حضور داشته باشد.
'زهرا محرر' دانشجوی دانشگاه 'پوترا مالزی' (یو.پی.ام) نیز خواستار توضیح در خصوص پرداخت حقوق دستیار تحقیق به دانشجویان ایرانی شد كه مقام بلندپایه وزارت آموزش عالی مالزی٬ گفت با توجه به مشكلات مالی این كشور، اولویت این پرداخت ها دانشجویان مالایی است و اگر چنین شرایطی در ایران نیز وجود داشت ٬ تصمیم مشابه ای اتخاذ می شد.
اسماء اسماعیل در خصوص تلاش این وزارتخانه برای كمك مالی به دانشجویان خارجی و مجوز كار ٬ گفت: مجوز كار تاكنون تنها در تعطیلات بین دو نیم سال تحصیلی به دانشجویان بین المللی داده می شد٬ اما اكنون در تلاش هستیم این دانشجویان بتوانند هفته ای كمتر از 20 ساعت كار كنند.
این مقام آموزش عالی مالزی همچنین تاكید كرد پرداخت یارانه به دانشجویان خارجی به دلیل مشكلات مالی وجود ندارد٬ اما همچنان فرصت های دریافت بورسیه از طریق برخی نهادها وجود دارد كه بسیار رقابتی است و نیازمند بررسی توسط كمیته تصمیم گیرنده است.
وی همچنین با تاكید بر اینكه دانشجویان دوره تحصیلات تكمیلی برای سرگرمی و تفریح به مالزی سفر نمی كنند٬ از دانشجویان دوره ای دكتری و فوق لیسانس خواست اولویت های تحقیقاتی دانشگاه های مالزی را پیش از ورود به دانشگاه ها مورد توجه قرار دهند.
بیان مشكلات مربوط به فعالیت های اجتماعی دانشجویان٬ وجود برخی موانع و ناهمخوانی سیاست های داخلی مالزی در اعطای كمك هزینه تحصیلی و شكل گیری چالش های استخدامی و موضوع قاچاق 'مواد مخدر و مصرف آن' در بین دانشجویان خارجی در برخی از دانشگاه های مالزی كه به نظر می رسد توسط باندهای بین المللی به صورت منظم صورت می گیرد، از جمله دیگر مشكلاتی بود كه دانشجویان ایرانی آن را در این نشست مطرح كردند.
در پایان این نشست، دبیركل آموزش عالی مالزی با بیان اینكه به عنوان یك مسئول بلندپایه برای نخستین بار با دانشجویان خارجی در ارتباط مستقیم قرار می گیرد، از دانشجویان ایرانی به خاطر حضور در این وزارتخانه تقدیر كرد.
وی همچنین وعده داد كه به زودی نشستی با روسای دانشگاه های مالزی برگزار می كند و این موضوعات و دغدغه ها را با آن ها در میان خواهد گذاشت.
هم اكنون حدود پنج هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه های مالزی تحصیل می كنند و تاكنون پرونده بیش از 15 هزار دانشجوی ایران در دانشگاه های این كشور در سطوح دكترا، كارشناسی ارشد و كارشناسی بسته شده است.
به اذعان مقامات آموزش عالی مالزی و نیز روسای دانشگاه های مالزی، دانشجویان ایرانی جزء سرآمدترین و فعال ترین دانشجویان بین المللی بوده و نقش عمده ای در توسعه آموزش عالی مالزی و نیز ارتقای بین المللی دانشگاه های این كشور داشته اند.
آساق**241**1611