به گزارش گروه علمي ايرنا از شبكه خبري بي بي سي ،در اين روش سلولهاي سرطاني به نوعي به از بين بردن خودشان اقدام ميكنند كه اصطلاحا درمان از طريق خودكشي سلولها نامگذاري شده است.
محققان ميگويند با استفاده از اين روش شانس زنده ماندن بيماران شركتكننده در پژوهش بعد از پنج سال از آغاز درمان، نسبت به تحقيقات مشابه قبلي تا 20 درصد افزايش يافته است.
با وجود اين كارشناسان سرطان ميگويند تحقيقات بيشتري در مورد اين روش درماني جديد نياز است تا بتوان نتايج آن را به عموم تعميم داد.
نتايج اين مطالعه كه توسط محققان بيمارستان متديست هوستون ايالت تگزاس صورت گرفته، مدعي است چنانچه روشهاي پرتودرماني و درمان از طريق ژنهاي خودكشيكننده، با هم تركيب شوند ميتوان به درمان موفقتر سرطان پروستات در آينده تا حدود زيادي خوشبين بود.
در اين روش سلولهاي سرطان پروستات با استفاده از مهندسي ژنتيك اصلاح ميشوند به طوري كه بعد از بازگشت به بدن به سيستم دفاعي دستور ميدهند آنها را از بين ببرد؛ در حقيقت ميتوان گفت آنها فرمان قتل خود را صادر ميكنند.
سيستم دفاعي بدن معمولا غدد سرطاني را به عنوان عامل تهديدكننده هدف قرار نميدهد چرا كه اين غدهها از سلولهاي عادي بدن تشكيل ميشوند؛ سلولهايي كه سيستم دفاعي بدن آنها را 'سالم' ميشناسد. بنابراين، برخلاف هنگامي كه باكتري يا ويروسها در بدن عفونت ايجاد ميكنند، سيستم دفاعي براي از بين بردن سلولهاي سرطاني اقدام نميكند.
در حالي كه در اين تحقيق جديد، دانشمندان با استفاده از وارد كردن يك ويروس به سلول سرطاني، به سيستم دفاعي بدن سيگنال ميدهند كه زمان حملهاي بزرگ به اين گروه از سلولها (غده سرطاني) فرا رسيده است.
اين تحقيق در بيمارستان متديست هوستون به اين طريق صورت گرفت كه 62 بيمار در دو گروه قرار گرفتند. هر دو گروه پرتودرماني شدند اما گروه اول در طول مدت پژوهش دوبار تحت روش 'خودكشي ژني' قرار گرفت و در مورد گروه دوم كه سرطان اعضايش بدخيمتر تشخيص داده شده بود، سه بار از اين روش استفاده شد.
بعد از پنج سال، محققان دريافتند كه ميزان شانس زنده ماندن اين بيماران به ترتيب به 97 و 94 درصد رسيده است. اگر چه گروه گواه يا كنترلي در اين پژوهش وجود نداشته اما محققان ميگويند نتايج نسبت به تحقيقات قبلي در همين زمينه بين 5 تا 20 درصد بيشتر بهبودي نشان ميدهد.
نتايج نمونه برداري بيماران دو گروه بعد از دو سال از انجام اين تحقيق هم براي 83 درصد از اعضاي گروه اول و 79 درصد از اعضاي گروه دوم منفي بوده است.
دكتر برايان باتلر از اعضاي اين تيم تحقيقاتي ميگويد، استفاده از روش درماني 'خودكشي ژني' ميتواند دريچهاي جديد به سوي درمان سرطان پروستات باز كند.
وي افزودبا تزريق كردن ژنهاي اصلاح شده به بدن اجازه دهيم خودش با سرطان مبارزه كند و اگر غده سرطاني در آينده هم دوباره عود كند، سيستم دفاعي بدن خودبخود با آن مبارزه خواهد كرد.
با وجود اين، دكتر كوين هارينگتون متخصص درمان بيولوژيكي سرطان در موسسه تحقيقات سرطان لندن ضمن جالب توجه خواندن نتايج اين تحقيق ميگويد پژوهشهاي بيشتري بايد در اين زمينه صورت گيرد.
وي گفت : به نمونهبرداريهاي تصادفي بيشتري نياز داريم تا بتوانيم بگوييم اين روش از پرتودرماني صرف موثرتر است.
علمي **1354**1440
تهران - ايرنا -دانشمندان آمريكايي ميگويند، روش جديدي براي درمان سرطان پروستات كه شايعترين سرطان در ميان مردان است، پيدا كردهاند و در اين روش سلولهاي سرطاني به نوعي به از بين بردن خودشان اقدام ميكنند.