به گزارش ايرنا، حسن رحيم پور ازغدي شنبه شب در نشست بازخواني وقايع انقلاب اسلامي در مشهد مربوط به واقعه 23 آذرماه كه در حسينيه آيت الله خامنه اي برگزار شد، اظهار كرد: نهضتي كه از 15 خرداد سال 1342 آغاز و در سالهاي 1356 و 1357 به اوج خود رسيد، اقدام عظيم مردمي بود كه منجر به انقلاب شد و مسير جهان اسلام و بشريت را تغيير داد.
وي با بيان اينكه انقلاب اسلامي باعث شد كه امروز اسلام مساله نخست جهان شود، افزود: هيچ كسي گمان نمي كرد كه انقلاب اسلامي پيروز شود و تا قبل از تاسوعا و عاشوراي حسيني سال 1357 در كشور هنوز اميد در بين سردمداران براي باقي ماندن رژيم پهلوي وجود داشت.
وي گفت: در واقع راهپيمايي عظيم مردم در تاسوعا و عاشورا و اربعين بود كه كمر پهلوي را شكست و حتي تحليل گران سازمان جاسوسي آمريكا در آن زمان نشان مي دهد كه بعد از تظاهرات مردم در تاسوعا و عاشورا، آمريكا به سقوط رژيم پهلوي مطمئن شد.
اين استاد دانشگاه اظهار كرد: هر اتفاق مطلوبي كه در جهان اسلام رخ دهد و منجر به پيروزي مسلمانان شود از بركات تاسوعا و عاشورا و عنايت امام حسين (ع) است.
رحيم پور ازغدي گفت: راهپيمايي بي سابقه جمعيت 20 ميليون نفري در اربعين حسيني امسال نشان دهنده قدرت عشق به امام حسين (ع) براي براندازي حكومت جور است و همان طور كه سيدالشهدا (ع) آمريكا و صدام را شكست داد، داعش و وهابيون را نيز از بين مي برد.
وي بيان كرد: برخي اعتراض مي كنند كه امام حسين (ع) و كربلا و امام زمان (عج) را وارد مسائل سياسي نكنيم، اما واقعه تاسوعا و عاشورا ماهيت سياسي دارد و از شخص مهدي موعود (عج) سياسي تر در دنيا وجود ندارد.
وي اظهار كرد: عزاداري براي واقعه عاشورا و اميد به ظهور منجي عالم بشريت مهدي موعود (عج) با سياست آميخته است و نمي توان آن را جدا از سياست دانست.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به حوادث سال 1357 در مشهد گفت: رژيم پهلوي گمان مي كرد كه با كشتار عظيمي كه در 17 شهريور ماه سال 57 در تهران براه انداخته است ديگر مردم از ايجاد تظاهرات گسترده بيم دارند.
رحيم پرو ازغدي افزود: هرچند قيام مردم انقلابي مشهد در 17 شهريور 1357 به بزرگي قيام مردم تهران در همان تاريخ نبود اما مبارزات گسترده مردم اين شهر به رهبري آيت الله خامنه اي، شهيد هاشمي نژاد و بسياري از روحانيون مبارز ديگر از همين تاريخ آغاز شد.
وي بيان كرد: تا قبل ماه هاي محرم و صفر، تظاهرات ضد رژيم مردم مشهد به صورت پراكنده انجام مي گرفت و اغلب با تانك و مسلسل سربازان حكومتي از هم گسيخته مي شد اما همزمان با تاسوعا و عاشوراي حسيني كه مقارن با آبان و آذر1357 بود بزرگترين تظاهرات عليه رژيم پهلوي توسط مردم انقلابي اين شهر رقم خورد.
اين استاد دانشگاه اظهار كرد: در اين تظاهرات براي نخستين بار انتظامات حضور داشتند و از بيان شعارهاي غيرضرور خودداري مي شد و مردم برخلاف انتظار رژيم، انتقام كشتار انقلابيون در 17 شهريور را گرفتند به طوري كه حكومت عقب نشست.
رحيم پور ازغدي با اشاره به واقعه خونين 23 آذر در مشهد گفت: بعد از تظاهرات گسترده مردم در تاسوعا و عاشوراي حسيني، پزشكان و برخي از اعضاي هيات علمي و اساتيد دانشگاه علوم پزشكي مشهد موضع خود را دربرابر رژيم علني كردند و اقدام به نصب عكس ها و پرده نوشته هايي عليه شاه و به پيروي از امام خميني (ره) نمودند.
وي بيان كرد: رژيم پهلوي براي جلوگيري از اقدام پزشكان و مردم در آن ايام پروژه چماق به دستان را اجرايي كرد كه اين افراد شامل سارقين، افراد بي خانمان و بزهكاري بودند كه براي به دست آوردن پول حاضر به انجام هر كاري مي شدند.
وي اظهار كرد: اين افراد در حالي كه چماق به دست داشتند، در كوچه و خيابان به راه مي افتادند و اقدام به فحاشي و توهين به مسلمانان و انقلابيون مي نمودند اما در مقابل برخي از انقلابيون نيز اين چماق به دستان را تا حدي مورد حمله قرار دادند.
اين استاد دانشگاه گفت: در 23 آذر سال 1357 چماق به دستان به بيمارستان شاه رضا (امام رضا (ع) فعلي) در مشهد رفتند و با پزشكان و پرستاران در اين بيمارستان درگير شدند كه در اين بين سربازان حكومتي به صورت رسمي وارد عمل شدند و پزشكان و پرستاران را به گلوله بستند و بيمارستان را آكنده از گاز اشك آور كردند.
وي افزود: شماري از پرستاران و پزشكان و اساتيد دانشگاه به مركز نگهداري از كودكان بيمار در كنار بيمارستان فرار كردند اما سربازان حكومتي به آنان رحم نكرده و افزون بر كشتار آنها كودكان بيمار را نيز به شهادت رساندند.
رحيم پرو ازغدي ادامه داد: بعد از قضيه بيمارستان امام رضا (ع) و تاسوعا و شعارهاي حسيني، رژيم ديوانه شد و افزون بر شكنجه هاي رايج، حتي از دادن نفت به مردم خودداري كرد به طوري كه در آن زمان نفت كمياب شد و مردم مشهد در اين زمينه با مشكلات متعددي مواجه شدند.
وي بيان كرد: امام خميني (ره) كه در آن زمان در نوفل لوشاتو پاريس در تبعيد بسر مي بردند بعد از پي بردن به ماجراي كمبود نفت، دستور دادند تا همه بخاري ها در نوفل لوشاتو خاموش شود تا به نوعي با ملت مبارز خود همدردي كنند.
وي اظهار كرد: همين رفتارها و روحيات امام خميني (ره) بود كه ايشان را در بين ملت محبوب كرد زيرا تا زماني كه رهبر يك جامعه خود را همسطح مردم نكند و به فكر تامين منافع خود باشد هرگز مردم طرفدار وي نمي شوند و اگر اقدامي هم براي حفظ كشور انجام دهند قطعا براي اسلام خواهد بود.
اين استاد دانشگاه خاطر نشان كرد: اگر ملت ايران در كودتاي 28 مرداد خود را كنار كشيدند به اين دليل بود كه به منفعت طلبي هاي مسئولان پي بردند و آرمانهاي انقلاب را غيرشفاف يافتند لذا براي ادامه مبارزه بي انگيزه شدند.
رحيم پور ازغدي گفت: بعد از واقعه بيمارستان امام رضا (ع) در 23 آذر، اين مركز درماني براي 10 روز به مركز مبارزات مردم انقلابي مشهد تبديل شد به نحوي كه همه تظاهرات به آنجا ختم مي شد.
وي بيان كرد: كشتار مردم در بيمارستان امام رضا (ع) و تداوم مبارزات پس از آن منجر به وقوع حادثه خونين نهم ودهم دي 1357شد، اين دو روز از روزهاي خونين و فراموش ناشدني در تاريخ تحولات اجتماعي مشهد است كه بازتاب گسترده اي داشت زيرا دهها نفر از مبارزان مسلمان توسط نيروهاي رژيم پهلوي به خاك و خون كشيده شدند.
7489/1211
مشهد – ايرنا – عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: واقعه 23 آذرماه سال 1357 و به شهادت رسيدن جمعي از مردم در بيمارستان امام رضا (ع) توسط سربازان حكومتي رژيم پهلوي نقطه عطفي در تاريخ انقلاب و تحولات اجتماعي مشهد مقدس است.