به گزارش ايرنا از دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، در هشتمين كنگره تازه هاي نوين باروري و ناباروري سخنراني هايي در مورد مسائل جدي جامعه از جمله سياست گذاريهاي كشوري در جهت نيل به جامعه اي پويا و بالندگي كشور، روشهاي تشخيص ناهنجاريها قبل از تولد؛ نقش آلاينده هاي محيطي در سرنوشت و نتيجه باروري صورت خواهد گرفت و مباحث علمي اين كنگره اغلب براساس نيازهاي جامعه برنامه ريزي شده و توسط اساتيد مجرب دانشگاههاي مختلف كشور ارايه خواهد شد.
دكتر ربابه طاهري پناه رئيس هشتمين كنگره تازه هاي نوين باروري و ناباروري يكي از مباحث بنياني در علم باروري را مشكلات و مسائل اخلاقي برشمرد و گفت:در برخي از موارد پيشرفت علم و امكانات علمي با مسايل اخلاقي تداخل دارد واجماع و نظر دانشمندان مي تواند راهگشاي حل مسايل و تهيه قوانين كشوري باشد.
اين فوق تخصص ناباروري افزود: يكي از اين مسايل، روشهاي درمان ناباروري و استفاده از تخمك و جنين اهدايي است كه هرچند امروزه در كشور بصورت متداول انجام مي شود ولي از هيچ قانوني برخوردار نيست و هيچ محلي براي ثبت اين موارد وجود ندارد كه اين مساله در آينده نزديك مشكلات بزرگي را براي جامعه فراهم مي آورد.
طاهري پناه با ذكر نمونه اي از مسايل اخلاقي اين حوزه گفت: گرچه امكان بارداري در سنين بالا براي زنان (حتي بالاي 50 سال) وجود دارد، اما آيا از نظر اخلاقي اين اجازه را داريم؛ درصورت بارداري چه تهديداتي براي سلامتي مادر ايجاد مي شود؟ آيا نوزاد بدنيا آمده از تصميم ما رضايت خواهد داشت؟ آيا حقوق اين نوزاد هم رعايت شده است؟ و... اميداوريم بتوانيم در پانل اخلاق به اين سوالات پاسخ داده و ابهامات موجود در اين خصوص را برطرف كنيم و در سياستگذاري كشوري تاثيرگذار باشيم.
معاون پژوهشي مركز تحقيقات بهداشت باروري وناباروري دانشگاه گفت: با توجه به نياز به تجويز دارو براي رسيدن به باروري،آيا هر دارويي بايد تجويز شود و راه حل منطقي تجويز داروها، كاهش مصرف دارو و استفاده بجا از آن نيز از پانلهايي است كه مي تواند در سياست گذاري كشوري موثر واقع شود .
وي اضافه كرد :در اين همايش درخصوص سياست هاي موجود، اقدامات پيشگيرانه و راه حلهاي آن، روشهاي درمان طبي و جراحي پيشرفته، نقش طب مكمل در سلامت خانواده و در نهايت چگونگي حفظ باروري در مردان و زنان در معرض خطر به تفصيل بحث و سخنراني انجام مي شودكه با بهره جويي از نظرات و تجارب علمي اساتيد بزرگوار، حضور فعال جامعه پزشكي و بهداشتي كشور و مسوولان سياستگذار و برنامه ريز كلان كشور گامي كوچك در ارتقاي سلامت جامعه برداريم.
وي گفت :مركز تحقيقات باروري و ناباروري دانشگاه علوم پزشكي شهيدبهشتي به منظور اجرايي كردن بندهاي مختلف سياستهاي جمعيتي ابلاغ شده از سوي مقام معظم رهبري، اقدامات موثري را براي بهبود نرخ باروري انجام داده است.
طاهري پناه افزود: هميشه پيشگيري هزينه كمتري از درمان را به خود اختصاص مي دهد؛ بنابراين اگر با دلايل و شواهد علمي به افراد جامعه نشان دهيم چگونه مي توانند از سلامت بهتر روحي، رواني و جسمي برخوردار شده و شرايط مناسبي براي ايجاد خانواده سالمتر را فراهم آورند در راستاي ارتقاي سلامت و بهداشت جامعه گامي موثر برداشته ايم.
دكتر آزاده اكبري دبير علمي اين كنگره نيز با اشاره به مقالات ارسالي به دبيرخانه كنگره گفت : مقالات بسياري در زمينه هاي درمان ناباروري زنان و مردان، امبريولوژي، ژنتيك مولوكولي، كاربرد طب سنتي و مكمل در ناباروري اخلاق پزشكي و حرفه اي در ناباروري و سلامت زنان و خانواده و بهداشت باروري به دبيرخانه كنگره ارسال شد كه توسط كميته علمي كنگره 110 مقاله بصورت شفاهي و 350 مقاله به صورت پوستر ارايه خواهد شد و برترين پوستر ارسالي در پايان كنگره معرفي مي شود.
به گفته وي در اين كنگره سه روزه 9 پانل با هدف تمركز بر بهداشت سلامت و باروري و به روزترين يافته هاي علمي در زمينه درمان ناباروري زنان و مردان برگزار مي شود و شش سخنراني كليدي توسط مسوولان امر بهداشت باروري كشور و اساتيد برجسته اين زمينه ارائه خواهد شد.
هشتمين كنگره مركز تحقيقات بهداشت باروري و ناباروري دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي(تازه هاي علمي باروري و ناباروري) از 25 تا 27 آذرماه در مركز همايش هاي ابوريجان دانشگاه شهيدبهشتي برگزار مي شود.
علمي **1354**1440
تهران - ايرنا -در هشتمين كنگره تازه هاي نوين باروري و ناباروري ،روشهاي تشخيص ناهنجاري ها قبل از تولد، نقش آلاينده هاي محيطي در سرنوشت باروري و اخلاق در بارداري مورد بررسي قرار مي گيرد.