۲۴ آذر ۱۳۹۴، ۱۸:۱۴
کد خبر: 81879610
T T
۰ نفر
انجمن دوستی سن پترزبورگ وایران گشایش یافت

مسكو- ایرنا- انجمن دوستی سن پترزبورگ و ایران در نشست علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با شخصیت های علمی، فرهنگی، اصحاب رسانه، ایرانشناسان، اساتید و دانشجویان زبان و ادب فارسی روسیه و دانشجویان ایرانی به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، گشایش یافت.

به گزارش ایرنا، در این نشست كه در محل انستیتو نسخ خطی شرقی و با حضور مهدی سنایی سفیر و رضا ملكی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه برگزار شد، جنتی ضمن ارزشمند خواندن حضور فرهیختگان در سن پترزبورگ، با اشاره به پیشینه و ظرفیت گسترده فرهنگی تمدنی این شهر، تاثیر آن را بر تاریخ و فرهنگ روسیه، گسترده و با اهمیت خواند.
بنا به اعلام امروز (سه شنبه) بخش دیپلماسی رسانه ای سفارت ایران در مسكو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به پیمان خواهر خواندگی اصفهان و سن پترزبورگ اشاره كرد و وجود مراكز علمی- دانشگاهی در حوزه اسلام و ایران از جمله انستیتو نسخ خطی و دانشكده شرقشناسی را در این شهر بسیار با اهمیت شمرد.
جنتی در ادامه ضمن اشاره به وجود ده ها انجمن دوستی و نمایندگی سیاسی كشورهای دیگر در سن پترزبورگ، به ضرورت توسعه روابط بویژه علمی، فرهنگی و هنری با این شهر، ایجاد انجمن دوستی سن این شهر و ایران را اقدامی با ارزش محسوب كردند كه می تواند نقطه عطفی در این روابط باشد.
وی ضمن تقدیر از تلاش های خانم نرگس احدوا رئیس این انجمن حمایت از آن را مورد تأكید قرار دادند.
جنتی همچنین به سفر اخیر فرهیختگان سن پترزبورگ در قالب هیاتی متشكل از بخش های فرهنگی و رسانه كه به دعوت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به ایران انجام گرفت اشاره و از حضور آنان در این جلسه تشكر كرد.
سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز اهمیت فرهنگ و رخدادهای فرهنگی در سن پترزبورگ یادآور گردید و ارتباط سازنده و دوستانه بین فرهیختگان، ایرانشناسان و ایران دوستان و تشكیل انجمن دوستی سن پترزبورگ و ایران را از شاخصه های علاقمندی به توسعه روابط خواند.
در این نشست مفاخر و مسئولین برجسته حوزه ایران و اسلام از جمله پرفسور پروزورف معاون انستیتو نسخ خطی شرقی، پیلوین رئیس كرسی زبان فارسی در دانشگاه سن پترزبورگ، راویل پنچایف امام جماعت مسجد جامع، پاول لوریه كارشناس ارشد موزه ارمیتاژ، «یفیم رضوان» معاون موزه مردم شناسی، نماینده استانداری، نماینده پارلمان، رئیس بنیاد فرهنگی سن پترزبورگ و رئیس اتحادیه انجمن های دوستی، سخنرانی كردند.
پیش از این نشست، جنتی با حضور در انستیتو نسخ خطی با مسئولین این گنجینه عظیم به بحث و گفتگو پرداخت.
«استانیسلاو پروزروف» معاون علمی این انستیتو ضمن خیر مقدم به تاریخچه نسخ خطی در پترزبورگ و سوابق آن پرداخت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این بازدید با اشاره به توان جمهوری اسلامی ایران در این حوزه از جمله دایره المعارف اسلامی در بخش اسلام شناسی و تحقیقات انستیتو نسخ خطی سن پترزبورگ، اظهار كرد: همكاری فی مابین می تواند شناخت بهتری را از تاریخ و ریشه های اسلامی و ایرانی به این موسسه ارائه كند.
پروزروف هم با ارزشمند خواندن همكاری سفارت و رایزنی فرهنگی ایران در سال های اخیر، ارتباط با بنیاد مطالعات اسلامی روسیه در شناخت و ارتباط با منابع اسلامی و ایرانی را بسیار موثر خواند.
جنتی كه برای شركت در چهارمین همایش فرهنگی بین المللی سن پترزبورگ به مناسبت هفتادمین سالگرد تاسیس سازمان جهانی یونسكو در سن پترزبورگ بسر می برد، همراه هیات همراه از مسجد جامع این شهر و موزه ارمیتاژ بازدید كرده است.
اروپام*391**1516