۲۸ آذر ۱۳۹۴، ۸:۳۳
کد خبر: 81884156
T T
۰ نفر
مهدوی:از عملكردم صد در صد راضی نیستم، از اینكه هندبالی ها پول خوبی نمی گیرند، ناراحتم

تهران- ایرنا- رئیس فدراسیون هندبال با بیان اینكه برغم اقدامات مفیدی كه در مدت مسئولیتش انجام داده هنوز از عملكردش راضی نیست، گفت: به جایی رسیده ام كه از خودم كارت زرد بگیرم و شاید روزی كارت قرمز هم به خودم بدهم.

به گزارش ایرنا،سید ابوالحسن مهدوی 25 بهمن 1393 با رای اعضای مجمع فدراسیون هندبال به ریاست این فدراسیون برگزیده شد. اتحاد و همدلی در خانواده هندبال شعار اصلی مهدوی در انتخابات و جذب حامیان مالی از وعده های مهم او بود. با این وجود پس از گذشت ده ماه از آغاز كارش در فدراسیون هندبال، این فدراسیون همچنان با مشكلات زیادی دست به گریبان است و انتقادات بسیاری از سوی منتقدان به عملكرد وی و همكارانش مطرح می شود.
مهدوی با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی به سوالات خبرنگار ایرنا درباره این انتقادات پاسخ داد. متن كامل مصاحبه رئیس فدراسیون هندبال با ایرنا را در زیر می خوانید:

** ایرنا: شعار اصلی شما در انتخابات فدراسیون، همدلی و اتحاد میان اهالی هندبال بود. پس از گذشت 10 ماه از پیروزی شما در انتخابات آیا شاهد این همدلی و اتحاد در میان خانواده این ورزش هستیم ؟

برای رسیدن به این هدف خیلی تلاش كردیم زیرا محور اصلی برنامه های ما بود اما واقعیت این است كه به آنچه خودم فكر می كردم هنوز نرسیده ایم. البته تا 70 یا 80 درصد در این زمینه موفق بوده ایم و احساس می كنم جامعه هندبال به خوبی متحد شده است. البته ممكن است به هر دلیلی مانند مسائل سیاسی، شخصی یا منافع برخی افراد، این اتحاد شكسته شده باشد. افرادی هم مغرضانه و بدون انصاف رفتارهایی كردند كه نتوانستم به 100 درصد آنچه دلخواهم بود، برسم.

** ایرنا: این سوال را از این جهت پرسیدم كه در این چند ماه كسانی را داشتیم كه با دلخوری از مجموعه فدراسیون جدا شدند كه نمونه آن هم مهدی اخوان و حسین دانش بودند. همین دلخوری ها می تواند همدلی را از بین ببرد.

این افراد در همان 20 تا 30 درصدی قرار می گیرند كه هنوز موفق نشده ایم همدلی را در میان آنان ایجاد كنیم. اخوان از نظر كمیته فنی سازمان تیم های ملی به عنوان مدیر فنی تیم ملی انتخاب شد و دو مرحله هم در كنار تیم حضور داشت اما عرفان اسماعیلاگیچ سرمربی تیم ملی گفت من موقعیتی به نام مدیر فنی نمی شناسم و چه كسی است كه در هندبال ایران بتواند از كار من ایراد بگیرد؟ در نهایت ما از اخوان خواستیم از سمت خود كنار برود كه در آن زمان هم خیلی ناراحت شد اما در یك ماه گذشته متوجه شده كه جریان كار چه بوده است و دیگر دلخوری ندارد.

** ایرنا: ولی آقای اخوان در آن زمان می گفتند كه از فدراسیون كسی به وی اعلام نكرده است كه از سمت خود بركنار شده است.

در آن زمان فرامرز می آبادی دبیركل فدراسیون را به اصفهان فرستادم تا این موضوع را به اخوان اعلام كند. مطمئن باشیداگر الان از اخوان سوال كنید دیگر دلخوری اولیه را ندارد.
در مورد كنار رفتن آقای دانش هم مشكلات كاری با هم داشتیم زیرا نتوانست برنامه های مورد نظر مدیریت فدراسیون را اجرا كند. در چند مورد با هم اختلاف داشتیم اما در اوج دوستی از یكدیگر جدا شدیم و وی دیگر مدیر روابط عمومی فدراسیون نبود. یكی از آخرین مواردی كه در كار با دانش به مشكل خوردیم مربوط به بازگشت تیم ملی از قطر بود. در فرودگاه بنری از عكس تیم نصب شده بود كه به جای 18 بازیكن، 14 بازیكن در آن حضور داشت. چهار بازیكن با ما تماس گرفتند و اعتراض كردند و یك طومار با 10 هزار امضا علیه ما امضا شد. از دانش هم می خواهم كه اگر انتقادی به عملكرد فدراسیون دارد حتما پیگیری كند اما منصفانه.

** ایرنا: نظیر چنین اتفاقی برای بازیكنان نیز افتاده است. برخی بازیكنان نیز پس از سال ها حضور در جمع ملی پوشان دیگر جایی در تیم ملی ندارند. غیر از ایمان جمالی كه شرایطی متفاوت دارد و مهدی بیجاری كه به دلیل مسائل انضباطی از تیم ملی كنار رفت، جلال كیانی، میلاد مسائلی و محمدرضا رجبی هم در اردوی جدید، در فهرست نفرات تیم ملی جایی ندارند. مسائلی پیش از این بهترین گوش راست آسیا در رده های سنی نوجوانان و جوانان شده و در چند سال اخیر یكی از بازیكنان اصلی تیم ملی بوده است. رجبی هم كاپیتان تیم ملی بود كه با وجود مصدومیت پیش از مسابقات انتخابی المپیك و حضور نداشتن در تمرینات، در نهایت در تیم اعزامی حضور داشت. با این شرایط چطور می توانیم بپذیریم كه كنار رفتن این سه بازیكن به دلیل مسائل فنی بوده است؟

كاپیتان تیم ملی بودن دلیلی بر انتخاب قطعی در هر دوره نیست. خود من هم درباره خط خوردن مسائلی و رجبی از اسماعیلاگیچ سوال كردم اما وی پاسخ داد كه من فیلم بازی های آنها را آنالیز كردم و نمره منفی آنها بالای 90 درصد است. رجبی در كل مسابقات 11 دقیقه بازی كرده و 3 بار توپ را لو داده، 2 شوت اشتباه داشته و هر چه گل خورده ایم به دلیل اشتباهات او بوده است. از نظر عرفان، محمدرضا رجبی نقطه ضعف تیم ملی در حمله و دفاع است. درباره مسائلی هم معتقد است كه در نیمه اول مسابقه با قطر هشت منفی داشت بدون یك مثبت. وقتی من هم فیلم این مسابقه را دیدم متوجه شدم درست می گوید. چهار گل در این نیمه از روی دست مسائلی خوردیم، دو پنالتی خراب كرد و دو شوت و چند پاس اشتباه داشت. نمره منفی بازیكن ملی نباید از نمره مثبت او بیشتر باشد اما بازهم من اصرار داشتم كه بازهم بررسی كند و اگر در رقابت های قهرمانی آسیا به تیم كمك می كنند، آنها را بازهم به تیم ملی دعوت كند. قطعا سرمربی تیم ملی هم دوست دارد تیمش موفق باشد.
بعضی ها می گویند این بازیكنان به دلیل مسائل انضباطی خط خورده اند اما من قاطعانه می گویم چنین چیزی نیست. البته بازیكن دیگری هم بوده است كه خود من شخصا به دلیل بی انضباطی و ترك كردن شبانه اردو، او را از تیم ملی اخراج كرده ام. سایر بازیكنان نیز متوجه شدند كه من درباره مسائل انضباطی هیچ تعارفی ندارم.

** ایرنا: مسئله ای كه به عنوان علت خط خوردن این سه بازیكن در رسانه ها مطرح می شود این است كه این بازیكنان از نگرفتن پول تو جیبی در اردوی تیم ملی و عدم پرداخت مطالبات از تیم هیات تهران كه در واقع خود فدراسیون آن تیم را برای حضور در لیگ برتر آماده كرد ناراحت بودند و به این دلیل شما آنها را از تیم ملی كنار گذاشتید.

هر كسی می گوید بازیكنان تیم ملی پول تو جیبی نگرفته اند، دروغ می گوید. من از بازیكنان رسید دارم كه هر نفر در قطر 500 دلار پول تو جیبی گرفته است. كدام فدراسیون در یك سفر به بازیكنانش بیش از این مقدار پول می دهد؟ شب قبل از رفتن بازیكنان به قطر هم یك میلیون تومان به حساب هر بازیكن واریز كردیم. همچنین ملی پوشان را از پرداخت 10 درصد مالیات قرارداد به فدراسیون معاف كردیم. از لژیونرها نیز پولی بابت صدور ITC نمی گیریم. آیا این كارها نباید دیده شود؟

** ایرنا: این مسئله هم مطرح است كه این بازیكنان چون از پرداخت نشدن مطالباتی كه از تیم هیات تهران دارند ناراضی هستند از تیم ملی خط خورده اند.

تیم تهران هیچ ارتباطی به فدراسیون ندارد. از سوی دیگر آنقدر دلم برای بازیكنان هندبال می سوزد كه پول كمی دارند. هندبالیست ها با وجود اینكه به اندازه یك فوتبالیست یا بسكتبالیست زحمت می كشند درآمد به مراتب كمتری از ورزشكاران این رشته ها دارند.

** ایرنا: بازیكنان تیم ملی را عرفان اسماعیلاگیچ انتخاب می كند یا فرد دیگری؟

سرمربی تیم ملی با اختیار كامل، تیم بازیكنان را بر می گزیند.

** ایرنا: از آغاز حضور اسماعیلاگیچ در تیم ملی گفته می شود برخی بازیكنان به دلیل اخلاق تند او دچار مشكل شدند. شما پس از بازگشت تیم ملی از قطر گفتید این مسئله به دلیل یك اختلاف فرهنگی بوده كه رفع شده است اما الله كرم استكی در مصاحبه جدیدی از اخلاق سرمربی تیم ملی گلایه كرده است.

اگر استكی این حرف را زده باشد باید به اخلاق حرفه ای او انتقاد وارد كرد. ورزشكار باید تابع مربی باشد. حتی اگر یك چوب خشك سرمربی باشد بازیكن حق ندارد از فرمان مربی سرپیچی كند. اگر هم بازیكنی درد دلی دارد باید این مسئله را به مسئولین منتقل كند نه اینكه در مصاحبه ها بیان شود. اسماعیلاگیچ مربی منتخب فدراسیون است و افتخار می كنیم كه او را به عنوان مربی تیم ملی انتخاب كرده ایم زیرا به كارش بسیار اعتقاد داریم و صد در صد تا اردیبهشت هم در تیم ملی می ماند زیرا قرارداد دارد. عملكرد او هم در نتیجه ای كه تیم ملی در رقابت های انتخابی المپیك گرفت مشخص است.

** ایرنا: انتخاب سرپرست تیم ملی به كجا رسید؟

سرپرست تیم ملی از آغاز تشكیل اردوهای تیم ملی تا پایان مسابقات قهرمانی آسیا 'اصغر سهمی' است اما به دلیل اینكه وی نتوانست در كنار تیم ملی حضور داشته باشد مجبور شدیم در هر اردو یك فرد دیگر را برای این سمت انتخاب كنیم. سهمی از دو هفته پیش و پس از مسابقات انتخابی المپیك به فدراسیون بازگشته و كارش را آغاز كرده است.

** ایرنا: یك وعده مهم شما در انتخابات سال گذشته جذب حامیان مالی برای هندبال بود اما در حال حاضر به نظر می رسد همچنان فدراسیون هندبال شرایط مالی مناسبی ندارد.

حامی مالی در رشته ای سرمایه گذاری می كند كه اعتبار زیادی در سطح آسیا و جهان داشته باشد. زمانی كه من فدراسیون را تحویل گرفتم هندبال ایران در حال از هم پاشیدگی بود اما حامیان مالی در این شرایط به فدراسیون آمدند كه این اتفاق هم به خاطر ارتباطات شخصی من رخ داد. در آن زمان فدراسیون هندبال یك میلیارد و هفتصد و بیست میلیون تومان بدهی داشت. با حامیان مالی نشستی برگزار كردیم و تقبل كردند كه در بخش های مختلف به ما كمك كنند. كرمان خودرو تعهد كرد تمامی هزینه های تیم ملی را بپردازد كه تا این لحظه هم این كار را انجام داده است.
بانك گردشگری هم اسپانسر لیگ شد و به تعهدات خود عمل كرد. موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج (ع) كتبا تعهد كرد كه هزینه های مسابقات بین المللی جام نهاد ریاست جمهوری را بپردازد اما از حدود یك میلیارد و هشتصد میلیون تومان فقط چهارصد میلیون پرداخت كرد و عملا حدود یك میلیارد و چهارصد تومان بدهی جدید به بار آورد. مبلغ بدهی كه قبل از حضور من وجود داشت به حدود 600 تا 700 میلیون تومان كاهش یافته اما با عمل نكردن موسسه ثامن به تعهداتش مجموع بدهی های فدراسیون به حدود دو میلیارد تومان رسید. هنوز در حال گفت و گو با مدیرعامل موسسه هستیم و ان شاءلله به تعهد خود عمل كنند.
تا به حال حدود دو میلیارد و هشتصد میلیون تومان برای تیم ملی هزینه كرده ایم و كرمان خودرو حدود 60 تا 70 درصد آن را پرداخت كرده و بقیه آن را هم می پردازد.

** ایرنا: قرار بود با یك شركت خارجی برای تامین لباس های تیم ملی قرارداد ببندید اما كیفیت لباس ها در مسابقات انتخابی المپیك بسیار پایین بود.

از چند ماه قبل با نمایندگی خاورمیانه شركت جیووا مذاكره كردیم. این شركت فردی را به عنوان واسطه و نماینده خود معرفی كرد و بدون قرارداد و فقط بر اساس دوستی متعهد شد كه یك سال البسه تیم ملی را رایگان تامین كند و ما در مقابل لباس دیگر تیم ها را از این شركت خریداری كنیم. جیووا یك شركت ایتالیایی معتبر است اما متاسفانه نماینده این شركت یك اشتباهی كرد. تمام لباس های تیم ملی از ایتالیا با كیفیت بالا وارد شده بود اما به دلیل ناهماهنگی لباس های مسابقه از ایتالیا وارد نشد و نماینده شركت به جای آن در داخل كشور و با كیفیت پایین این لباس ها را دوخت و بدون اینكه ما و مسئولین شركت بدانند آن را به تیم ملی تحویل داد. زمانی این مسئله را متوجه شدیم كه كار از كار گذشته بود و تیم ملی قصد ورود به میدان را داشت. پس از بازگشت به ایران یك نامه تند به نماینده شركت نوشتیم و كار به جایی رسید كه شركت از این فرد شكایت كرد. همین مسئله باعث شد از هم اكنون تمام لباس های تیم ملی با كیفیت بالا آماده شود. این لباس ها در حال حاضر در لهستان و هتلی است كه قرار است تیم ملی برای برگزاری اردوی تداركاتی در این كشور برود.

** ایرنا: پس از آغاز ریاست در فدراسیون از شیوه برگزاری لیگ برتر فصل گذشته انتقاد كردید و وعده دادید لیگ بعدی پویا و منظم برگزار شود اما امسال هم لیگ كیفیت و نظم متفاوتی با سال های گذشته ندارد. آنچه وعده داده بودید تغییر كند چه شد؟

من به شیوه برگزاری لیگ های گذشته و حتی زمانی كه خودم مسئول كمیته مربیان و سازمان تیم های ملی بودم انتقاد داشتم. اگر لیگ پویا و رقابتی برگزار شود قطعا باعث ارتقای هندبال می شود. فصل گذشته لیگ به بدترین شكل ممكن برگزار شد. باید شرایط زمان را در نظر بگیرید. امسال از نظر مالی مشكلات زیادی در كشور وجود داشت. البته به زودی و با قطعی شدن اجرای برجام جهش زیادی خواهیم داشت و در دهان دلواپسان نیز خواهیم زد.ان شالله در سال های آتی بزرگ خواهیم شد و از نظر اقتصادی حركت های مهمی در كشور رخ خواهد داد اما نتیجه شرایط مالی گذشته به تیم های هندبال نیز رسید.
امسال در حركتی بی سابقه مراسم بزرگی برای قرعه كشی لیگ برتر برگزار كردیم و پیشرفت هندبال را نشان دادیم. 14 تیم در آن قرعه كشی حضور داشتند اما ناگهان تیم های ثامن الحجج مشهد و سبزوار كنار كشیدند. این مسئله به دلیل مسائل مالی اتفاق افتاد نه برنامه ریزی فدراسیون. انتقاد من از گذشته نسبت به برنامه ریزی فدراسیون بود.
فدراسیون امسال اقتدار داشت. در سال های گذشته باشگاه ها برای فدراسیون تصمیم می گرفتند اما امسال این اتفاق نیفتاد. متاسفانه تیم های ثامن الحجج و سبزوار با وجود اینكه ورودی خود را نیز واریز كرده بودند، پس از قرعه كشی از لیگ برتر كنار كشیدند. چند تیم دیگر از تیم هایی كه در حال حاضر در لیگ هستند نیز انصراف داده بودند اما شخصا با مسئولین آنها وارد مذاكره شدم تا راضی به حضور در لیگ برتر شدند.
انصراف تیم ها در كار ما خلل ایجاد كرد اما خواهید دید در دور دوم لیگ برتر، هشت تیم صعود كرده همگی مدعی قهرمانی خواهد بود. نقطه قوت لیگ ما این است كه معلوم نیست چه تیمی هشتم و چه تیمی اول می شود اما در سال های گذشته پیش آغاز مسابقات، قهرمان مشخص بود.

** ایرنا: پس از آغاز لیگ با 11 تیم، بسیاری از بازیكنان كه بسیاری از آنها ملی پوش بودند بدون تیم ماندند. فدراسیون نیز تیمی با نام هیات تهران تاسیس كرد تا آنها نیز در لیگ برتر شركت كنند اما هنوز به این بازیكنان پولی پرداخت نشده است.

فدراسیون این تیم را تشكیل نداد. اسماعیلاگیچ گفته بود من بازیكنانی را می خواهم كه در یك تیم باشگاهی حضور داشته باشند و به این دلیل هم ما از هیات تهران خواستیم یك تیم تشكیل بدهد. از آغاز كار هم به بازیكنان اعلام شده بود كه این تیم هنوز حامی مالی ندارد و خودم هم به آنها گفتم كه اگر از تیم دیگری پیشنهاد دارید به آن تیم بروید. نه تنها این تیم برای فدراسیون نیست بلكه بازیكنان را تشویق می كردیم كه به تیم های دیگر بروند. با این وجود برای پیدا كردن حامی مالی پیگیری می كنیم و امیدوارم به زودی این اتفاق بیفتد.

** ایرنا: ولی شایعاتی وجود دارد كه این تیم به احتمال فراوان منحل می شود.

اگر حامی مالی برای این تیم پیدا نشود ممكن است منحل شود ولی ما تلاش می كنیم حامی پیدا كنیم.

** ایرنا: ولی اگر این اتفاق بیفتد بسیاری از بازیكنان بازهم بدون تیم می شوند.

بله اگر تیم تهران منحل شود خیلی حیف است.

** ایرنا: پس از حضور در فدراسیون فوتبال سه برنامه بزرگ برگزار كردید. آیا گردهمایی خانواده هندبال، قرعه كشی لیگ برتر و جام نهاد ریاست جمهوری دستاوردی برای هندبال ایران داشته است؟

جشن بزرگ و هم اندیشی خانواده هندبال به اتحاد و همدلی در این ورزش كمك زیادی كرد. جام نهاد ریاست جمهوری هم چشمه خفته هندبال را به جوشش در آورد. اگر فدراسیون هزار نقطه ضعف داشته باشد همین مسئله نقطه قوت كار ماست. این مسابقات حركت بزرگی ایجاد كرد. 240 مربی در حاشیه این مسابقات زیر نظر مدرس فدراسیون بین المللی با روش های روز آشنا شدند. تیم های شركت كننده در جام نهاد ریاست جمهوری از نظر كمیت و كیفیت سطح بالایی داشتند. پس از آن هم در مسابقات نونهالان قهرمانی كشور، 208 تیم در سراسر كشور شركت كردند. واقعا از این برنامه های بزرگ دستاوردهای بزرگی هم گرفتیم.

**‌ ایرنا: آیا از بازیكنان حاضر در جام نهاد ریاست جمهوری بازیكنان با استعدادی نیز كشف شد؟

یك كارگروه 24 نفره این مسابقات را بررسی كرد و 87 بازیكن را انتخاب كرد. انتخاب این بازیكنان نیز بسیار سخت بود زیرا اعضای این كارگروه اعتقاد داشتند كه تعداد بازیكنان با استعداد بسیار بیشتر است. علاوه بر این بازیكنان نیز 83 بازیكن منتخب از تیم های شركت كننده در رقابت های نونهالان كشور در حال حاضر در اردو هستند.

** ایرنا: یكی از برنامه های شما در فدراسیون هندبال گرفتن میزبانی مسابقات بین المللی بود. پیش از این می گفتید كه مسئولین كنفدراسیون آسیا قول داده اند میزبانی قهرمانی آسیا به ایران داده شود اما این میزبانی به بحرین رسید. این بار هم گفته اید كه مسئولین فدراسیون بین المللی قول میزبانی ایران در رقابت های انتخابی المپیك را داده اند. آیا این قول هم به سرنوشت قبلی دچار نمی شود؟

در سطح آسیا كشورهای عربی تصمیم گیر هستند و به این دلیل میزبانی قهرمانی آسیا به بحرین داده شد. درباره مسابقات انتخابی المپیك هم خودم با مسئولین فدراسیون بین المللی صحبت كردم و قول دادند شرایط میزبانی ایران را بررسی كنند.

** ایرنا: یكی از برنامه های شما ساخت سالن اختصاصی هندبال با كمك حامیان مالی بود. این برنامه در چه مرحله ای است؟

همچنان برای پیدا كردن زمین ساخت این سالن دچار مشكل هستیم. در جلسه ای كه هفته گذشته با آیت الله اكبر هاشمی رفسنجانی داشتیم هم درخواست كردیم در این زمینه به ما كمك كنند. چند حامی مالی هم به ما قول داده اند در صورتی كه زمین در اختیارشان بگذاریم، ساخت سالن را بر عهده بگیرند. حتی با محمدرضا داورزنی و محمود مشحون روسای فدراسیون های والیبال و بسكتبال هم مذاكره كردم تا این كار را به صورت گروهی پیش ببریم و یك سالن برای سه رشته ساخته شود اما از ساخت سالن مشترك استقبال نكردند. در مجموع ساخته نشدن سالن یك نقطه منفی در كارنامه من است.

** ایرنا: زمانی كه رئیس فدراسیون شدید گفتید كه پس از شش ماه اگر عملكرد فردی از مسئولین فدراسیون از جمله خودم كارایی نداشته لازم را باشد باید از سمت خود كنار برویم. پس از گذشت 10 ماه به سید ابولحسن مهدوی در سمت ریاست فدراسیون هندبال چه نمره ای می دهید؟

اگر از منظر یك هندبالی نگاه كنم باید بگویم كه متاسفانه جامعه هندبال به من نمره خوبی دادند اما اگر از دید مهدوی به موضوع نگاه كنم نمره خوبی به خودم نمی دهم و خودم را متهم به كم كاری می كنم. توانایی های بیشتری وجود داشت كه باید استفاده می شد اما روزمره گی ها اجازه نداد. به نقطه ای رسیده ام كه به خودم كارت زرد بدهم و شاید روزی برسد كه كارت قرمز هم به خودم بدهم زیرا هیچ وابستگی جز احساس تكلیف ندارم. خدا شاهد است كه من از همه چیزم برای هندبال گذشتم.

** ایرنا: آیا از ارتباطات گسترده سیاسی و اقتصادی خود توانستید به خوبی برای هندبال استفاده كنید؟

نه نتوانسته ام و این نقطه ضعف كارنامه ام است.

** و حرف پایانی.

از روز اول حضورم در فدراسیون دنبال جمله خوبی برای عملكرد رسانه ها بودم و آن را در شعار نمایشگاه مطبوعات كه 'انتقاد منصفانه، پاسخ مسئولانه' بود پیدا كردم اما برخی رسانه ها منصفانه انتقاد نمی كنند و بدنبال تخریب هستند به این دلیل نمی توان پاسخ مسئولانه نیز به آنها داد.
ورزشی** 2024** 1701
۰ نفر