به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینتیفیك، فواید روغن ماهی بر كسی پوشیده نیست؛ ولی مطالعات جدید محققان ژاپنی نشان می دهد این ماده غذایی نقش موثری در كاهش وزن دارد. سلول های چربی سفید با ذخیره چربی، مهمترین عامل اضافه وزن، به ویژه در ناحیه شكم و پهلو ها هستند.
در مقابل سلول های چربی قهوه ایی سبب سوزاندن چربی و گرم شدن بدن می شوند. تمام مطالعاتی كه در زمینه چاقی انجام می شود، به دنبال مكانیسمی برای تبدیل سلول های چربی سفید به قهوه ای است كه دستاوردهای ارزشمندی نیز در زمینه انواع پروتئین، هورمون و عوامل محیطی داشته است.
مطالعات جدید نشان می دهد كه روغن ماهی با تحریك گیرنده های موجود در سیستم گوارشی، سیستم عصبی سمپاتیك را فعال می كند و سلول های سفید را به قهوه ای تبدیل می كند و سبب كاهش وزن می شود. از طرفی روغن ماهی مهمترین منبع اسید چرب امگا 3 است. برخی از مهمترین خواص روغن ماهی و امگا 3 عبارتند از :
-مصرف اسید امگا 3 خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سندرم حاد كرونر و مرگ و میر ناشی از حملات قلبی را كاهش می دهد.
-اسید چرب امگا 3 از بروز بیماری های زوال شناختی و مخصوصا آلزایمر جلوگیری می كند.
-اسید چرب امگا 3 خطر بروز سكته مغزی را به میزان قابل توجهی كاهش می دهد.
-یكی از مهمترین اثرات مصرف روغن ماهی، تاثیر آن بر روی متابولیسم گلوكز است. این ماده غذایی حساسیت بدن نسبت به انسولین را افزایش می دهد و قادر به كنترل قند خون است؛ با این اوصاف احتمال بروز دیابت نوع 2 كاهش می یابد.
-روغن ماهی چربی خون و كبد را كاهش می دهد و مانع از انباشتگی پلاك و لخته در داخل شریان ها می شود. این ماده غذایی باعث كاهش كلسترول بد و افزایش كلسترول خوب می شود.
-درمان بیماری ورم مفاصل با استفاده از این ماده غذایی ممكن است.
-بسیاری از اختلالات پوستی با استفاده از روغن ماهی قابل درمان هستند.نتایج این تحقیقات در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
تهران-ایرنا-مطالعات محققان نشان می دهد روغن ماهی با تبدیل سلول های ذخیره كننده چربی به سلول های سوزاننده چربی، سبب كاهش وزن می شود.