۲ دی ۱۳۹۴، ۱۰:۳۷
کد خبر: 81890658
T T
۰ نفر
استحصال فلزات گرانبها ازپسماندهاي الكترونيكي تا توليد كربن فعال

تهران-ايرنا-معاون پژوهشي و فناوري جهاد دانشگاهي گفت: استحصال فلزات گرانبها از پسماندهاي الكترونيكي، استخراج فلزات با ارزش از كاتاليست هاي مستعمل پالايشگاه هاي نفت و پتروشيمي و احداث واحد پايلوت توليد كربن فعال با پايه قير طبيعي از جمله طرح هاي مهمي است كه در اين نهاد در حال اجرا مي باشد.

دكتر حميد امين اسماعيلي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: اين فعاليتهاي پژوهشي با توان و ظرفيت محققان اين مجموعه براي رفع مشكلات و بهره گيري از منابع كشور در دست اجرا است.

** استحصال و بازيابي فلزات گران بها از پسماندهاي الكترونيكي
وي يكي از طرح هاي در دست اجراي اين مجموعه را استحصال و بازيابي فلزات گران بها از پسماندهاي الكترونيكي در مقياس نيمه صنعتي اعلام كرد و گفت: واحد جهاد دانشگاهي دانشگاه تربيت مدرس در حال سامان دادن اين موضوع است.
اسماعيلي با اشاره به اينكه اين فلزات گران بها مانند طلا، نقره، پالاديوم و مس است كه در پسماندهاي الكترونيكي وجود دارد، اظهار كرد:متاسفانه در حال حاضر استفاده مناسبي از اين فلزات نمي شود.
معاون پژوهشي و فناوري جهاد دانشگاهي با اشاره به اينكه در حال حاضر اغلب اين پسماندها بلااستفاده هستند، بيان كرد: بخشي از آنها هم به عنوان ضايعات به فروش مي رسند كه به خارج از كشور منتقل و فلزات گران بها را در اين كشورها استخراج مي شود.
وي تاكيدكرد: محققان ما براي اولين بار در حال اجراي پروژه اي هستند تا بتوانند اين كار را در داخل كشور انجام دهند و ارزش افزوده مناسب آن در داخل كشور بماند.

**استخراج فلزات با ارزش كاتاليست هاي مستعمل پالايشگاههاي نفت و پتروشيمي
وي به طرح مهمي ديگري كه در اين مجموعه در دست اجرا است اشاره كرد و گفت: استخراج فلزات با ارزش مانند كبالت، موليبدن و نيكل از كاتاليست هاي مستعمل پالايشگاه هاي نفت و پتروشيمي در دست اجرا مي باشد.
وي اين فعاليت را كاري با ارزش دانست و افزود: درحال حاضر كاتاليست هائي كه مورد استفاده قرار مي گيرد نهايتا بلااستفاده مي شوند در حاليكه مواد و عناصر با ارزشي در آنها وجود دارد.
اسماعيلي تاكيد كرد : اين طرح حدود 8 ماه است كه در بخش صنايع نوين وزارت صنعت، معدن و تجارت آغاز شده و تا حدود شش ماه آينده نيز به نتيجه مي رسد.

** دستيابي به دانش فني و احداث واحد پايلوت توليد كربن فعال با پايه قير طبيعي
وي طرح ديگري را كه واحد كرمانشاه اين مجموعه با حمايت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در حال انجام است را دستيابي به دانش فني و احداث واحد پايلوت توليد كربن فعال با پايه قير طبيعي با ظرفيت 100 تن در سال اعلام كرد.
معاون پژوهشي و فناوري جهاد دانشگاهي با اشاره به اينكه استان كرمانشاه مهمترين مركز قير طبيعي در كشور است، گفت: از اين قير طبيعي استفاده هاي ثانويه نمي شود و ارزش افزوده قابل توجهي به آن تعلق نمي گيرد.
وي ادامه داد: اين طرح را واحد كرمانشاه ما پيشنهاد داده است و پس از كسب اين فناوري، واحد توليدي و كارخانه اي با ظرفيت 100 تن در سال در كرمانشاه ايجاد خواهد شد.
علمي ** 1201 **1440
۰ نفر