ایران در حوزه علوم اعصاب سلولی مولكولی، رفتاری و زیستی رتبه 23 جهان را دارد

تهران- ایرنا- رئیس انجمن علوم اعصاب ایران گفت: كشور در حوزه علوم اعصاب سلولی مولكولی، اعصاب رفتاری و علوم عصاب زیستی از تركیه و كره جلوتر و در كل رتبه بیست و سوم دنیا را در اختیار دارد.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر محمدتقی جغتایی روز چهارشنبه در چهارمین كنگره علوم اعصاب پایه و بالینی اظهار كرد: بر اساس آمار منتشرشده در اسكوپوس، ایران در حوزه علوم اعصاب رفتاری رتبه هفدهم، در بایولوژی نوروساینس رتبه هجدهم و در حوزه نوروساینس سلولی و مولكولی رتبه بیستم دنیا را دارد.
وی افزود: همچنین در آسیا بعد از ژاپن و چین رتبه سوم را در حوزه علوم اعصاب داریم.
جغتایی ادامه داد:‌ به‌رغم تمام پیشرفت‌هایی كه در این حوزه صورت گرفته است، در حوزه نوروساینس تكاملی و علوم اعصاب شناختی تا حدودی از كشورهای دنیا عقب هستیم كه لازم است در حوزه اقتصاد شناختی و مدیریت، این بحث را دنبال كنیم تا در این زمینه نیز به پیشرفت‌های لازم دست یابیم.
به گفته رئیس كنگره علوم اعصاب پایه و بالینی، یك سوم مقالات منتشر شده در حوزه پزشكی در دنیا مربوط به علوم اعصاب است و در ایران نیز بیشترین مقالات علمی پزشكی منتشر شده مربوط به این حوزه می‌باشد.
جغتایی اظهار كرد: از حدود 20 سال پیش كه فضای دانشگاهی كشور به سمت تحقیقات تغییر جهت داد، توانستیم حوزه دانشگاه را علمی‌تر و تحقیقاتی‌تر كنیم و در نتیجه آن به دستاوردهای زیادی در این زمینه دست یافته‌ایم.
جغتایی ادامه داد: از نظر تولید مقالات علمی، رتبه 17 دنیا را داریم و به همین ترتیب در حوزه علوم اعصاب نیز اقدامات موثری صورت گرفته است تا رتبه علمی ایران در این زمینه بیش از پیش ارتقا یابد.
وی افزود: از جمله این اقدامات می توان به تاسیس پژوهشگاه ها، موسسه ها و مراكز تحقیقاتی مختلف در حوزه علوم اعصاب در استان هایی مانند تهران، شیراز و كرمان و تلاش برای توسعه آنها در سایر استان های كشور اشاره كرد.
جغتایی از تاسیس دانشكده های مختلف در رشته های مرتبط با علوم اعصاب مانند رشته های روانشناسی به عنوان دیگر برنامه های اجرا شده در این زمینه نام برد و گفت: رشته های زیرمجموعه رشته علوم اعصاب در حوزه تحصیلات تكمیلی نیز در كشور گسترش زیادی یافته است كه از جمله آن می توان به راه اندازی رشته های علوم اعصاب شناختی و زبان شناختی اشاره كرد.
وی تاسیس انجمن علوم اعصاب ایران را نیز در كنار تاسیس مراكز مرتبط با این حوزه از دیگر اقدامات در زمینه رشد و توسعه رشته علوم اعصاب در كشور برشمرد.
چهارمین كنگره علوم اعصاب پایه و بالینی امروز دوم دی ماه با حضور جمعی از متخصصان داخلی و خارجی در مركز همایش های بین المللی رازی آغاز به كار كرد. این همایش تا چهارم دی ماه ادامه دارد.
علمی ** 1834** 3053**2017
۰ نفر