محمدرضا نعمت زاده شامگاه چهارشنبه پس از امضای توافق نامه موقت تعرفه های ترجیحی بین ایران و اتحادیه اوراسیا، در پاسخ به خبرنگار ایرنا گفت: توافق نامه موقت تعرفه های ترجیحی، آغاز مذاكراتی جدی و انعقاد یك قرارداد تجاری بین ایران و اتحادیه اوراسیا است.
وی گفت: انعقاد یك قرارداد تجاری باعث می شود همه كشورهای عضو اتحادیه اوراسیا و ایران از تعرفه های ترجیحی و سایر تسهیلات تجاری برخوردار شوند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه كرد: وزیر امور تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا كه یكی از اعضای هیات مدیره اتحادیه اوراسیا نیز است، ایجاد یك همكاری درازمدت و توافق بلندمدت تجاری بین ایران و اتحادیه را دنبال می كند.
نعمت زاده تصریح كرد: ایران و همه كشورهای عضو اتحادیه اوراسیا علاقه مند هستند كه این توافق نامه به نتیجه برسد و هر چه سریعتر، همه از این توافق بهره مند شوند.
وی گفت: مقرر شده است كه ابتدا كار را بطور موقت در سطحی پایین شروع كنیم و به تدریج، به توافق نهایی دست یابیم كه امیدواریم رسیدن به توافق نهایی بدون تاخیر انجام شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاكید بر اینكه روابط ایران با كل كشورهای همسایه های شمالی كه اعضای اتحادیه اوراسیا هستند، بسیار استراتژیك است، تصریح كرد: داشتن یك توافق نامه محكم بین ایران و كشورهای عضو اتحادیه اوراسیا، علاوه بر این كه تحقق اهداف دراز مدت را میسر می كند، می تواند باعث تحكیم مناسبات در همه زمینه ها، به ویژه حوزه های اقتصادی و تجاری شود.
آندره اسلپنیوف، وزیر تجارت و عضو هیأت مدیره كمیسیون اقتصادی اوراسیا نیز هدف حضور هیاتی از اوراسیا به تهران را، تحقق توافق های انجام شده میان مقام های كشورهای عضو اوراسیا و ایران ذكر كرد و گفت : این دیدارها با هدف افزایش همكاری های اتحادیه اوراسیا و ایران انجام شده و در دستور كار قرار گرفته است.
وی امضای توافق نامه موقت تعرفه های ترجیحی، بین ایران و اتحادیه اورآسیا را آغازگر حركتی در زمینه تحقق تجارت آزاد توصیف كرد و گفت : قصد داریم كارمان را خیلی سریع و بلندپروازانه پیش ببریم.
وزیر تجارت كمیسیون اقتصادی اوراسیا افزود: وظیفه اصلی ما این است كه تمام موانع از جمله موانع گمركی دست و پاگیر را حذف و شرایط تولید محصولاتی رقابت پذیر در بازارهای جهانی را مهیا كنیم.
وی ادامه داد: هدف اصلی ما تنها امضای توافق نامه نیست، بلكه هدف، تحرك بخشیدن طرح ها و توسعه خطوط تجاری شمال جنوب است كه باید درمقیاس بزرگ به این كار نگاه كرد.
وی در پاسخ به سوال یك خبرنگار روس، مبنی بر این كه آیا عضو نبودن ایران در سازمان تجارت جهانی، در مناسبات تجاری ایران با اتحادیه تاثیری نخواهد داشت؟ گفت: وقتی دو طرف بخواهند با هم كار كنند، راهكارش را هم پیدا می كنند، بدون اینكه بخواهند قوانین را زیر پا بگذارند.
به گزارش ایرنا، محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت و آندره اسلپنیوف وزیر تجارت كمیسیون اقتصادی اوراسیا، شامگاه چهارشنبه توافق نامه موقت تعرفه های ترجیحی ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا را امضا كردند.
اتحادیه اقتصادی اوراسیا، با هدف تسهیل تجارت میان كشورهای استقلالیافته از اتحاد جماهیر شوروی، ابتدا با توافق سه كشور روسیه، قزاقستان و بلاروس ایجاد شد و اندكی بعد، جمهوری ارمنستان و جمهوری قرقیزستان نیز به این اتحادیه پیوستند.
اتحادیه اقتصادی اوراسیا درحال حاضر از كشورهای روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان تشكیلشده است؛ مجموع مساحت كشورهای این اتحادیه بیش از20 میلیون كیلومترمربع و جمعیت آنها بیش از180 میلیون نفر است و تولید ناخالص داخلی آنها در سال 2013 میلادی حدود چهار تریلیون دلار بود.
درچارچوب این اتحادیه، اعضای آن موافقت خود را با تردد آزاد كالا، سرمایه، نیروی كار و خدمات در مرزهای اوراسیا اعلام كردهاند. اعضای اوراسیا همچنین اعلام كردهاند كه سیاست مشتركی درزمینه انرژی، صنعت، كشاورزی و وسایل نقلیه خواهند داشت.
شبك(2)**9189** 1064
امضای توافق نامه تجاری ، آغاز گام جدی مناسبات اقتصادی ایران واتحادیه اوراسیا
۳ دی ۱۳۹۴، ۳:۲۲
کد خبر:
81892070
تهران - ایرنا - وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه امضای توافق نامه موقت تعرفه های ترجیحی بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گفت: جمهوری اسلامی ایران در مناسبات اقتصادی خود، همكاری های بلندمدت را دنبال می كند و با انعقاد قرارداد تجاری گامی جدی بین ایران و اتحادیه اوراسیا آغاز شد.