به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا علي اكبر صالحي شامگاه جمعه در حاشيه مراسم نخستين دوره اعطاي جايزه مصطفي(ص) در تالار وحدت در جمع خبرنگاران افزود: جايزه مصطفي جايزه اي است كه در درون ملت ايران جوشيده و مي خواهد احياي تمدن اسلامي را كه براي چندين سال پس از هجرت عصر طلايي در دنيا رقم زد، ايجاد كند.
جايزه مصطفي (ص)، جايزه عالي علم و فناوري است كه به احترام نام پيامبر اعظم اسلام و به دليل تاكيد بسيار آن حضرت به علمآموزي، به نام يكي از القاب ايشان، مصطفي، به معناي برگزيده نامگذاري شده است.
صالحي گفت: جهان اسلام پس از سالها شكوفايي، چندين سال است كه دچار افول شده است اما اكنون جوانه هاي رشد علمي و نحله هاي علمي را در كشورمان و در جهان اسلام مشاهده مي كنيم بنابر اين با اين جايزه مي خواهيم قدم بلندي در تشويق و پيشبرد علم و فناوري در كشورهاي اسلامي برداريم .
معاون رييس جمهوري افزود: اين حركت به مفهوم رقابت با ديگران از جمله با جايزه نوبل نيست بلكه جايزه اي است مستقل و برخاسته از اراده خودمان كه مي خواهيم در مسير اسلام و منبعث از مفاهيم اسلامي حركت كنيم.
وي اضافه كرد: مفهوم اين جايزه اين است كه علم و دين توام و در كنار يكديگر هستند ما علمي را مي خواهيم كه با معنويت و اخلاق يكي باشد و همانطور كه يك پرنده با دوبال سالم مي تواند اوج بگيرد جهان اسلام نيز زماني اوج گرفت كه علم و دين را يكي كرد ما نيز مي خواهيم اين دو بال را احيا كنيم .
جايزه مصطفي(ص)، جايزه عالي علم و فناوري است كه هر دو سال يك بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا مي شود.
جايزه مصطفي در چهار رشته «علوم و فناوري نانو»، «علوم و فناوري زيستي و پزشكي»، «علوم و فناوري اطلاعات و ارتباطات» و «طرح برتر دانشمند مسلمان» اعطا مي شود. برگزيدگان در هر رشته علاوه بر دريافت لوح و مدال مخصوص جايزه، مبلغ 500 هزار دلار جايزه ويژه نيز دريافت مي كنند.
جايزه مصطفي در سال 1391 به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي (مصوب جلسه 714 مورخ 30/3/1391) رسيده است.
شبس*اجتمام **3063**1708**1565
رييس سازمان انرژي اتمي:
جايزه مصطفي به دنبال احياي عصر طلايي شكوفايي علمي جهان اسلام است
۴ دی ۱۳۹۴، ۲۱:۳۳
کد خبر:
81894010
تهران – ايرنا-رييس سازمان انرژي اتمي گفت: جايزه مصطفي به دنبال رقابت با هيچ جايزه اي از جمله جايزه نوبل نيست بلكه جايزه اي مستقل است كه به دنبال احياي عصر طلايي شكوفايي علمي جهان اسلام است.