۵ دی ۱۳۹۴، ۱۰:۴۴
کد خبر: 81894374
T T
۰ نفر
كشورهای اسلامی باید تفكراتشان را درباره توسعه تغییر دهند

تهران - ایرنا -معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری تصریح كرد : در كشورهای اسلامی باید به دنبال این باشیم كه تفكرات قبلی خود را كنار بگذاریم و به گونه دیگری به توسعه كشورهایمان بنگریم.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، سورنا ستاری شامگاه جمعه در حاشیه اعطای اولین دوره جایزه مصطفی (ص) در جمع خبرنگاران درباره تاثیر این جایزه در رشد و توسعه علم و فناوری جهان اسلام گفت: آنچه اهمیت دارد این است كه ما چه هدفی را دنبال می كنیم و باید فكر كنیم كه چگونه می توانیم جایگاه قبلی مان را در جهان به دست آوریم.
وی افزود: ما باید به منابع رو زمینی و نیروی انسانی خود اهمیت بدهیم و درواقع اینگونه است كه می توانیم در علم و فناوری، پیشرو باشیم و در این مسیر، هزینه های جدی بكنیم.
رئیس شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) تاكید كرد: از طریق توسعه اقتصاد دانش بنیان می توانیم به نیروی انسانی تحصیلكرده اهمیت دهیم و این حركت باید در جهان اسلام اتفاق بیافتد كه خوشبختانه اكنون بارقه هایی از امید دیده می شود.
وی به سابقه علمی درخشان جهان اسلام در قرن های گذشته اشاره كرد و یادآور شد: ما زمانی خوارزمی ها و ابن هیثم ها و ابوعلی سینا را داشتیم ولی بعد از آن دیگر نتوانستیم این دانشمندان را پرورش دهیم و تفكر غلطی كه طی قرون گذشته در جهان اسلام به وجود آمد موجب این اتفاق شد.
ستاری اضافه كرد: همیشه افتخار می كنیم كه اروپا را از قرون وسطی خارج كردیم ولی خودمان به قرون وسطی رفتیم و این امر متاسفانه در تاریخ جهان اسلام اتفاق افتاد.
وی با بیان اینكه جایزه ای مانند جایزه مصطفی (ص) به گونه ای طراحی شده كه این اهداف را دنبال می كند، توضیح داد: بنیاد جایزه مصطفی یك بنیاد كاملا وقفی است و تمام هزینه ها و جایزه های آن از محل وقف در جهان اسلام تامین می شود و به جز جمهوری اسلامی ایران، بانك توسعه اسلامی، كمیته همكاری های علمی و فناوری سازمان همكاری های اسلامی (كامستك) و موسسات علمی جهان اسلام در برگزاری این جایزه كمك و همكاری كردند.
معاون علمی رئیس جمهوری تصریح كرد: جایزه مصطفی (ص) در آینده قطعا یكی از تكیه گاه های دانشمندان اسلامی برای توسعه كار تحقیقاتی و پژوهش خواهد بود.
جایزه مصطفی (ص)، جایزه عالی علم و فناوری است كه هر دو سال یك بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اعطا می شود.
این جایزه به احترام نام پیامبر اعظم اسلام (ص) و به دلیل تاكید بسیار آن حضرت به علم آموزی، به نام یكی از القاب ایشان 'مصطفی' به معنای برگزیده نام گذاری شده است.
اعطای این جایزه با هدف ترویج و تشویق علم آموزی و پژوهش در كشورهای عضو سازمان همكاری های اسلامی (OIC) صورت می گیرد.
جایزه مصطفی (ص) پیشگام توسعه روابط نهادهای علمی و فناوری در كشورهای عضو OIC است و با تقویت ارتباط میان دانشمندان و پژوهشگران به تعالی علمی این كشورها كمك خواهد كرد.
برگزیدگان جایزه مصطفی، مبلغ نیم میلیون دلار جایزه ویژه دریافت می كنند كه مبلغ آن از محل موقوفات جایزه تأمین می شود.
شورای سیاستگذاری جایزه، متشكل از استادان دانشگاه ها و مراكز علمی بزرگ ایران و 57 كشور عضو سازمان همكاری های اسلامی، بر روند اعطای این جایزه نظارت داشته است.
این جایزه به طرح هایی تعلق می گیرد كه زمینه ساز بهبود زندگی بشر بوده و در آن ها محققان دست به نوآوری های مشهود در مرزهای دانش و فناوری زده یا روش های علمی جدیدی ارائه كرده باشند.
در اولین دوره جایزه مصطفی (ص) حدود 100 اثر ارسالی به دبیرخانه در جمع برترین ها قرار گرفتند كه پس از داوری آثار در چهار حوزه علوم و فناوری های ارتباطات و اطلاعات، علوم و فناوری های زیستی و پزشكی، علوم و فناوری های نانو و اثر برتر در رشته های عمومی، دو دانشمند به عنوان برگزیدگان نهایی انتخاب شدند.
براساس رای كمیته داوران، پروفسور 'جكی یینگ' مدیرعامل و عضو هیات علمی موسسه نانو فناوری و مهندسی زیستی از سنگاپور و پروفسور 'عمریاغی' از كشور اردن، رئیس موسسه علوم نانو انرژی كاولی و عضو هیات علمی دانشگاه بركلی آمریكا به ترتیب در حوزه های اثر برتر در علم و فناوری نانو زیستی و علوم و فناوری نانو جایزه مصطفی(ص) را به خود اختصاص دادند.
جوایز این دو دانشمند مسلمان ، شامگاه جمعه در محل تالار وحدت با حضور 'عبدالسلام المجالی' رئیس آكادمی علوم جهان اسلام، 'سورنا ستاری' معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) و همچنین 'علیرضا مرندی' رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، حدود 60 دانشمند مسلمان از 28 كشور به آنان اعطا شد.
علمی**1055**1440
۰ نفر