سورنا ستاری روز دوشنبه در آیین اعطا سومین دوره جایزه مصطفی (ص) در تالار وحدت افزود: هر جا که جوان حضور دارد، نشاط و سرزندگی و ارتباط راهگشا نیز حاکم خواهد بود. امت اسلامی با جانمایی شایسته این گنج بی پایان خود یعنی نیروی انسانی جوان، میتواند راه رابطه علمی کشورهای اسلامی را پررونق و شکوفا کند.
وی بیان کرد: تبادلات علمی بین کشورهای اسلامی مانند پلهای سترگ و برقراری است که با جابجایی دولتها و طوفانهای بزرگ سیاسی در جامعه جهانی پابرجا باقی میماند و سبب نزدیکی روزافزون ملتهای اسلامی خواهد شد.
ستاری گفت: جایزه علمی و فناوری مصطفی(ص) بهانهای است مقدس برای کنار هم نشاندن امتی که ناروا و به اجبار، چندصباحی از هم دور افتادهاند. ما باور داریم که جهان اسلام، میتواند بر صدر دنیای دانش جلوس کند، در فناوریهای آینده ساز (Disruptive technology)، هوش مصنوعی، واقعیت مجازی، کلان داده، فناوری فضایی، زیست فناوری، نانو، سلولهای بنیادی، فناوری های همگرا و... سرآمد شود.
وی افزود: این جایزه قابل توجه، پاسداشت شایستگانی است که با نقشآفرینی در توسعه مرزهای دانش برای رفاه عمومی، همتی شایسته را در ایفای مسئولیتهایی اجتماعی تصویر میکنند و نمادی درخور از عالِمی ارزشمند را در اجتماع فراهم میسازند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: ما با اعطای جایزه جهانی مصطفی(ص) بهعنوان یکی از نمادهای مهم شایستگی و برتری علمی و فناوری در سطح جهان تجلیل میکنیم تا ضمن توسعه علم و فناوری، ارزشهای والای انسانی و بشری، همچنان رواج یابد و رفاه، امنیت و سلامت در جهان هستی تضمین شود.
وی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران بهعنوان بزرگترین تولیدکننده دانش در جهان اسلام و قدرتی برتر در حوزه فناوریهای پیشرفته و اکوسیستم دانشبنیان، با تکیه بر جوانان اندیشمند و خستگیناپذیرش، امروز به یکی از پتانسیلهای جهان اسلام تبدیل شده و در بسیاری از زمینههای تولید علم همچون پزشکی و فنی - مهندسی، صاحب آمارهای درخشان بینالمللی است که به عنوان عضوی از جهان بزرگ اسلام، افتخارآفرین است.
ستاری افزود: جوانان دانشمند و کارآفرینان موفق ما میتوانند بهخوبی در تبادل با کشورهای اسلامی به توانمندسازی آنها یاری رسانند و دست برادری اش را گرم تر از گذشته در دستان امت اسلامی بفشارند.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران با همت جوانان توانمندش، توانسته است در عرصه علوم نوین و پیشرفته همچون نانو، زیست فناوری و سلول های بنیادی، با قدرتهای غربی برابری کند یا در برخی موارد از آنان نیز پیشی بگیرد. این افتخار و جایگاه نه با تکیه بر نفت و منابع زمینی بلکه با اتکا به نیروی انسانی و ایمانی کسب شده است و همین الگو میتواند در سراسر جهان اسلام به کار گرفته شود.
ستاری افزود: اقتدار اسلامی که بر پایه انسانیت و شرافت انسانی بنا شده است، با همکاری علمی و دانشی همه مسلمانان در همه جهان برقرار خواهد شد و تسری خواهد یافت.
رئیس شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی اضافه کرد: خانواده علم و فناوری امت اسلامی که در سراسر آفرینش و در میان همه ملتها و جوامع، جای خود را باز کرده، بر همین اساس است که مسلمانان و شهروندان جهان اسلام به درستی میدانند بازگشت به دوران درخشان گذشته در حوزه علم و فناوری با تغییر رویههای موجود در نظام کشورداری میسر است و مهمتر آنکه میباید به نیروی انسانی خلاق، جوان و بینظیری که در اختیار دارد، ارج نهد و بهایی فراتر از گذشته اعطا کند.
وی افزود: بنابراین حضور تاریخساز این نسل جوان در حوزههای علم، فناوری و کارآفرینی، هنگامی محقق میشود که تغییراتی اساسی در فرهنگ و نظام کسب و کار و علم و فناوری روی دهد. کشورهای اسلامی باید بدانند در صورتی پیشرفت خواهند کرد که از نوآوریهای نسل جوانشان حمایت کنند و محیط امنی برای بروز این نوآوریها در اختیار ایشان قرار دهند.
ستاری تاکید کرد: اینک در دورانی به سر میبریم که حرکت چرخهای توسعه دنیای غرب به کندی و کاستی گراییده است، اما امروز میبینیم که دنیای اسلام با وجود همه فتنههای وارداتی و جنگهای استعماری که بر دامانش افتاده، همچنان تاثیرگذار است.
نظر شما