۵ دی ۱۳۹۴، ۱۳:۳۳
کد خبر: 81894748
T T
۰ نفر
حدود 70 تا 80 درصد بیماری صرع به طور كامل درمان می شود

تهران- ایرنا- دبیر علمی دوازدهمین كنگره بین المللی صرع گفت: حدود 70 تا 80 درصد بیماری صرع پس از دو سال معالجه، به طور كامل درمان می شود و پزشك معالج می تواند داروی بیمار را قطع كند.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر 'احمد نگهی' امروز - شنبه - در نشست خبری دوازدهمین كنگره بین المللی صرع در جمع خبرنگاران افزود: صرع یكی از شایع ترین اختلال های سیستم عصبی (اختلال نورولوژیكی) است كه در آن فعالیت سلول های عصبی در مغز مختل و به تشنج منجر می شود كه طی آن رفتار، علائم و احساسات غیرطبیعی از جمله از دست رفتن هوشیاری رخ می دهد.
وی با بیان اینكه ژنتیك دخالت مستقیمی در ابتلا به بیماری صرع ندارد، اضافه كرد: بعضی از انواع صرع خفیف ژنتیك تا حدی می تواند تاثیر بگذارد اما در واقع ژنتیك به میزان 5 درصد در ابتلا به بیماری صرع نقش دارد.
نگهی ادامه داد: حدود 70 تا 80 درصد بیماری صرع پس از دو سال درمان به طور كامل برطرف می شود و پزشك معالج می تواند داروی بیمار را قطع كند، هر چند اختلالات ساختمانی مغز و بیماری های زمینه ای این زمان را طولانی تر خواهد كرد.
این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینكه بیماری صرع در مردان شایع تر از زنان است، اظهار كرد: صرع از بیماری هایی است كه شیوع جغرافیایی در هیچ جای دنیا ندارد و با توجه به آمارهای موجود یك درصد جمعیت جهان (65 میلیون نفر) از این بیماری رنج می برند.
به گفته وی، در ایران آمار دقیقی از مبتلایان به این بیماری وجود ندارد.
این متخصص مغز و اعصاب گفت: شیوع بیماری صرع 4 تا 6 نفر در هر هزار نفر و در كودكان شایع تر است، البته این بیماری در همه سنین ممكن است اتفاق بیفتد.
نگهی با بیان این كه در بسیاری از بیماران عامل تحریك كننده مشخصی برای ایجاد تشنج وجود ندارد، گفت: عواملی از جمله بی خوابی، استرس، اضطراب، خستگی، گرسنگی طولانی و هیجانات باعث كاهش مقاومت بدن شده و احتمال بروز تشنج را افزایش می دهد.
دبیر علمی دوازدهمین كنگره بین المللی صرع افزود: عوامل ایجاد كننده صرع بین افراد متفاوت است اما در میان كودكان در سال های اول زندگی، حملات تشنج به احتلالات ساختمانی مغز و متابولیك بستگی دارد و در افراد در سنین 60 و بالاتر، بیماری الزایمر و سكته مغزی نیز می تواند از عوامل ایجاد كننده این بیماری محسوب شود.
نگهی در پاسخ به این سوال كه تغذیه چه نقشی در ابتلا به بیماری دارد، ادامه داد: تاكنون تحقیقات علمی نشان نداده است كه تشنج به دلیل مصرف غذاهای خاصی مانند ماست و پنیر به وجود می آید و باورهای غلط نباید باعث محرومیت بیمار از مصرف برخی از غذاها شد.
وی در باره آلودگی هوا در تشدید حملات صرع گفت: در مجموع آلودگی هوا طولانی مدت ممكن است در تشدید حملات صرع موثر باشد اما تاكنون هیچ تحقیق علمی در این زمینه در جهان و ایران صورت نگرفته است.
دبیر علمی دوازدهمین كنگره بین المللی صرع جراحی را آخرین خط درمان بیماران صرعی دانست و افزود: بیمارانی جراحی می شوند كه صرع غیر قابل كنترل دارند و به درمان دارویی به خوبی جواب نمی دهند، در این صورت پزشك معالج مجبور به جراحی می شود .
به گفته نگهی، حدود 20 تا 30 درصد از بیماران صرعی به دارو جواب نمی دهند.
این متخصص مغز و اعصاب در باره داروی این بیماران توضیح داد: حدود 95 درصد از داروهای صرع در كشور تولید می شود و در این زمینه كمبودی وجود ندارد، داروهای تولید داخل تحت حمایت پوشش بیمه ای است اما داروهای وارداتی تحت پوشش بیمه قرار نگرفته اند.
وی اضافه كرد: تمامی روش های درمانی صرع در كشور به خوبی قابل انجام است و ما همگام با سایر كشورهای پیشرفته از تمامی روش های درمانی بهره مند می شویم.
نگهی گفت: روش درمانی با دستگاه VNS باعث كاهش آستانه تحریك سلول مغزی بیمار است و كمك می كند كه تحریك پذیری مغزی كمتری در بیماران صورت گیرد.
به گفته این متخصصی مغز و اعصاب، با پیشرفت های علمی و پزشكی و امكانات تشخیصی این بیماری قابل تشخیص و درمان است.
نگهی یادآور شد: اغلب افراد مبتلا به صرع می توانند ازدواج كنند، فرزندان سالم به دنیا بیاورند، زندگی عادی داشته باشند و مشاوره قبل از ازدواج و بارداری در این افراد ضروری است .
وی ادامه داد: در دوازدهمین كنگره بین المللی صرع، تاره های درمان بیماران شبه صرعی و آخرین روش های درمانی به مخاطبان ارائه خواهد شد و در موضوعاتی چون توانبخشی در صرع، درمان دارویی، صرع اطفال، سایكولوژی درمان جراحی و صرع، داروهای ضد تشنج، روش های پیشگیری از صرع، راهكارهای بهبود كیفیت زندگی در افراد مبتلا به صرع و فارماكولوژی بالینی در صرع بحث و بررسی می شود.
این متخصص مغز و اعصاب گفت: در این كنگره درباره بیمار تشنجی در فاز حاد و داروهای تزریقی و سرعت فرم تزریقی داروها در این بیماران بررسی می شود.
نگهی اظهار كرد: حدود 140 مقاله به دبیرخانه این كنگره ارسال شده است كه 40 مقاله به صورت سخنرانی و سایر مقالات به صورت پوستر ارائه می شود.
دوازدهمین كنگره بین المللی صرع با حضور محققان ایرانی و خارجی در روزهای 30 دی ماه تا دوم بهمن در سالن همایش رازی برگزار می شود.
علمی **1354**2017
۰ نفر