به گزارش ايرنا، حجت الاسلام والمسلمين محمدرضا قاسمي نيا روز شنبه در جمع خبرنگاران به سه دوره آموزشي كه هم اكنون در نهضت سوادآموزي در حال اجراست، اشاره كرد و گفت: نخستين دوره، سوادآموزي نام دارد كه در اين دوره فرد بي سواد 400 ساعت آموزشي را با هدف كسب مهارت هاي اوليه خواندن، نوشتن و درك مطلب و همچنين روخواني قرآن كريم مي گذراند.
وي اضافه كرد: امسال سه هزار و 225 تن در اين دوره شركت كردند كه يك هزار و 994 تن از اتباع بودند.
وي، دومين دوره آموزشي را دوره تحكيم سواد عنوان و بيان كرد: اين دوره شامل 800 ساعت آموزش و معادل پايان دوره ششم ابتدايي است كه امسال سه هزار و 110 تن در اين دوره شركت كرده اند.
قاسمي نيا دوره انتقال را سومين دوره آموزشي نهضت سوادآموزي بيان كرد و افزود: سوادآموزان در اين دوره با گذراندن 200 ساعت با هدف تعميق و تثبيت آموخته هاي افراد كم سواد تحصيل مي كنند كه امسال 720 تن در كلاس هاي اين دوره حاضر شدند.
وي در ادامه گفت: طبق آمار سرشماري سال 90، 94 درصد از جمعيت 10 تا 49 سال در اين استان با سواد هستند كه دو درصد بالاتر از ميانگين كشوري است.
وي اضافه كرد: طبق اين سرشماري، 87 درصد از جمعيت شش سال و بالاتر نيز در قم با سواد مي باشند.
معاون سوادآموزي آموزش و پرورش قم بيان كرد: بر اساس اين سرشماري 130 هزار تن از جمعيت شش سال به بالا در استان قم بي سواد و 44 هزار و 66 تن نيز از گروه سني 10 تا 49 سال بي سواد هستند.
وي با بيان اينكه 13 هزار و 800 تن از بي سوادان در گروه سني 10 تا 49 سال از اتباع هستند، گفت: امسال دو هزار و 767 تن از اتباع افغان در فعاليت هاي سوادآموزي شركت كردند.
وي با اشاره به اينكه فاصله باسوادي زنان و مردان استان سه درصد است، گفت: 96 درصد مردان و 93 درصد زنان در گروه سني 10 تا 49 سال باسواد هستند.
قاسمي نيا همچنين فاصله باسوادي در شهر و روستاهاي قم را شش درصد عنوان و اضافه كرد: 95 درصد جمعيت شهري و 89 درصد جمعيت روستايي در گروه سني 10 تا 49 سال باسواد هستند.
وي بيان كرد: امسال يك هزار و 100 تن به سوادآموزان استان آموزش داده اند كه مدرك تحصيلي 85 درصد از اين افراد، كارداني و بالاتر است.
وي با بيان اينكه از ابتداي تاسيس نهضت سوادآموزي تاكنون 370 تن تحت پوشش برنامه هاي اين نهاد قرار گرفته اند، گفت: تاكنون 100 تن از افرادي كه با شركت در كلاس هاي نهضت سوادآموزي به مدارج بالاي علمي در سطح حوزه علميه و دانشگاه رسيده اند، شناسايي شده اند.
قاسمي نيا به برخي چالش ها و موانع پيش روي نهضت سوادآموزي اشاره كرد و گفت: عدم استقبال بي سوادان از كلاس هاي سوادآموزي به ويژه در گروه سني زير 50 سال، مهاجرپذيري قم، ترك تحصيل در دوره ابتدايي و نبود محتواي خواندني ساده در انتشارات ويژه كم سوادان از جمله مشكلات پيش روي توسعه سوادآموزي است.
وي با اشاره به برنامه هاي هفته نهضت سوادآموزي، گفت: ديدار با خانواده شهيدان، ديدار با مراجع و مسئولان، برگزاري آيين كتابت قرآن مجيد و برگزاري مسابقه انشانويسي ويژه سوادآموزان از جمله برنامه هايي است كه براي اين هفته در نظر گرفته شده است.
پنجم تا 11 دي ماه هفته نهضت سوادآموزي نامگذاري شده است. ك/3
/2085/ 1175
قم - ايرنا - معاون نهضت سوادآموزي اداره كل آموزش و پرورش قم گفت: از ابتداي امسال، هفت هزار و 150 تن شامل شش هزار و 182 زن و 968 مرد در سه دوره كلاس هاي نهضت سوادآموزي در اين استان شركت كرده اند.