۱۰ دی ۱۳۹۴، ۱۰:۵۵
کد خبر: 81901057
T T
۰ نفر
چاقي زمينه ابتلا به بيماري ها را در افراد فراهم مي كند

سنندج- ايرنا- كارشناس و مشاور تغذيه بيمارستان توحيد سنندج با اشاره به اينكه مصرف غذاهاي پرچرب سبب اضافه وزن و چاقي مي شود، گفت: چاقي زمينه ابتلا به بسياري بيماري ها را در افراد فراهم مي كند.

زاهد مفاخري روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا با اشاره به اينكه داشتن تغذيه مناسب مي تواند سلامتي افراد را تضمين كند افزود: تغذيه نامناسب زمينه ساز ابتلا به بيماري را در افراد فراهم مي كند.
وي ادامه داد: غذاهاي پركالري و پرچرب با انرژي بالا سبب اضافه وزن و چاقي در افراد مي شود.
وي انواع سرخ كردني و كنسروها، غذاهاي آماده و فست فود كه در فرآوري آنها از روغن استفاده شده، آبميوه هاي صنعتي و گازدار، تنقلات پرچرب، چيپس و پفك را جزو غذاها و نوشيدني هاي پركالري دانست.
به گفته وي مصرف اين گونه غذاها و در كنار آن كم تحركي سبب اضافه وزن و چاقي مي شود.
مفاخري افزود: چاقي زمينه ابتلا به بيماري هاي مزمن، سندرم متابوليك، چربي خون، قند خون، ديابت، پرفشاري خون، بيماري قلبي عروقي، سكته هاي مغزي، انواع سرطان ها، بيماري هاي دستگاه گوارش و بيماري اسكلتي عضلاني را فراهم مي كند.
كارشناس و مشاور تغذيه بيمارستان توحيد سنندج با اشاره به اينكه مصرف غذاهاي سنتي مانند آش ها، خورشت هاي كم چرب، غذاهاي بخار پز و آب پز شده كالري كمتري جذب بدن مي كند گفت: با اصلاح روش هاي تغذيه و مصرف غذاهاي سنتي و آب پز شده مي توان از اضافه وزن و چاقي پيشگيري كرد.
وي ضمن تاكيد بر پرهيز از غذاهاي نمك سود، دودي، غذاهاي پرچرب و سرخ شده و غذاهاي صنعتي فرآوري شده، بر داشتن رژيم غذايي متعادل و كم چرب و منابع غذايي حاوي ضد سرطان مانند انواع مغزها، آجيل هاي خام، ميوه جات، سبزيجات به صورت چهار واحد در روز و مصرف زياد آب آشاميدني تاكيد كرد.
مفاخري بهترين راهكار پيشگيري از ابتلا به سرطان را داشتن رژيم غذايي مناسب دانست و گفت: رژيم غذايي نامناسب زمينه ساز اضافه وزن و چاقي مي شود.
مفاخري افزود: مصرف بيش از اندازه نمك چهار برابر سيگار مي تواند ريسك بيماري هاي قلبي را در افراد افزايش دهد.
كارشناس و مشاور تغذيه بيمارستان توحيد سنندج با اشاره به اينكه برخي بيماري هاي شايع در زنان با چاقي و اضافه وزن ارتباط دارند گفت: افزايش شيوع بيماري هاي اسكلتي ناشي از چاقي، ديابت و فشار خون است.
7352/6108/1904