۱۰ دی ۱۳۹۴، ۱۳:۵۷
کد خبر: 81901368
T T
۰ نفر

250 هزار معلول خارج از چتر حمايتي بهزيستي

۱۰ دی ۱۳۹۴، ۱۳:۵۷
کد خبر: 81901368
250 هزار معلول خارج از چتر حمايتي بهزيستي

تربت حيدريه- ايرنا- رئيس سازمان بهزيستي گفت: بر اساس برآورد اين سازمان 250 هزار نفر معلول در كشور خارج از چتر حمايتي بهزيستي هستند.

انوشيروان محسني بندپي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در تربت حيدريه افزود: اين در حالي است كه يك ميليون و 250 هزار معلول زير پوشش خدمات رفاهي، توانبخشي، آموزشي و حمايتي بهزيستي قرار دارند.
وي عمده موارد معلوليت در ايران را ناشي از سه عامل بيماري، تصادفات و اختلالات ژنتيكي برشمرد و گفت: سزمان بهزيستي براي كاهش معلوليت هاي ناشي از اختلالات ژنتيكي يك برنامه عملياتي و يك برنامه مدون درازمدت تدارك ديده است.
محسني بندپي افزود: در بعد اجرايي غربالگري شنوايي براي 90 درصد از كودكان كشور امسال اجرا شد كه هدف گذاري ما براي سال آينده تمامي كودكان تازه متولد شده است.
وي گفت: غربالگري بينايي سنجي نيز هم اكنون براي 85 درصد كودكان 3 تا 6 سال اجرا مي شود زيرا علت اصلي نابينايي يا كم بينايي افراد زير 20 سال، تنبلي چشم است كه با شناسايي به موقع مي توان از ميزان آن كاست و اكنون در استان كرمان اين غربالگري اجباري است.
وي به برنامه مدون درازمدت اين سازمان براي كاهش معلوليت اشاره و اظهار كرد: در برنامه ششم توسعه نيز آمده است كه افراد با خطرپذيري بالاي اختلالات ژنتيكي به اجبار بايد آمايش هاي ژنتيكي قبل از ازدواج را انجام دهند.
رئيس سازمان بهزيستي در بخش ديگري به برنامه هاي سازمان متبوع خود در خصوص كاهش ميزان طلاق اشاره كرد و گفت: طبق تفاهم نامه اي با معاونت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضاييه، زوج هاي در آستانه طلاق بايد ابتدا به ساكن به كلاس هاي مشاوره مراجعه كنند.
محسني بندپي افزود: در مدت هشت ماهي كه از انعقاد اين تفاهم نامه گذشته، شاهد كاهش 33 درصدي آمار طلاق بين زوج هايي كه در اين كلاس ها شركت كرده اند، بوده ايم.
وي گفت: علاوه بر اين نيز هم اكنون در مدارس دخترانه بحث هاي مشاوره و آموزش زندگي اجتماعي دائر شده است و در مراحل بعد اين دوره هاي علمي در ساير مدارس دائر خواهد شد.
وي افزود: با معاونت پرورشي و فرهنگي وزارت آموزش و پرورش نيز تفاهم نامه اي به امضا رسيده كه بر اساس آن مدارس دوستدار زندگي را ترويج دهيم كه در اين مدارس زمينه تقويت و افزايش مهارت هاي اجتماعي دانش آموزان فراهم مي شود.
رئيس سازمان بهزيستي در بخش ديگري به سهميه 3 درصدي استخدام معلولان اشاره كرد و گفت: دولت لايحه اي را تقديم مجلس كرده و نمايندگان نيز قول داده اند تا خارج از نوبت به آن رسيدگي كنند كه در صورت تصويب دستگاه هاي دولتي موظف به رعايت دقيق اين سهميه خواهند شد.
محسني بندپي افزود: البته در كنار اين ضمن آنكه صندوق اشتغال بهزيستي مصوب و اجرايي شده است، كارفرماياني هم كه افراد معلول را به كار گيرند تا پنج سال از حقوق كارفرمايي معاف و هزينه آن را وزارت تعاون؛ كار و رفاه اجتماعي و بهزيستي خواهند پرداخت.
بازديد از موسسه خيريه زكيه، كارگاه توليدي تحت پوشش بهزيستي و ديدار با فرماندار و كاركنان بهزيستي تربت حيدريه از برنامه هاي سفر يكروزه رئيس سازمان بهزيستي به اين شهرستان بود.
هم اكنون چهار هزار و 644 معلول در شهرستان تربت حيدريه از خدمات اداره بهزيستي برخوردار هستند.
از اين تعداد هزار و 660 نفر معلول جسمي حركتي، هزار و 435 نفر ذهني، 616 نفر ناشنوا، 537 نفر نابينا و 257 نفر داراي مشكلات اعصاب و روان هستند كه براي نگهداري و ارائه خدمات به آنان چهار مركز نگهداري شبانه روزي و دو مركز آموزشي و توانبخشي روزانه فعاليت دارد.
مركز شهرستان 250 هزار نفري تربت حيدريه در 150 كيلومتري جنوب غربي مشهد قرار دارد.
5132/6121
۰ نفر