پایگاه اطلاع رسانی «وانگ یی» در گزارشی با اشاره به رشد مناسبات استراتژیك اسلام آباد - پكن در حوزه نظامی در سال های اخیر از حضور چند فروند كشتی جنگی و رزمناو پاكستانی در بندر شانگهای خبر داد و نوشت: این كشتی ها در چند روز اخیر همراه با نیروی دریایی چین مانور مشترك برگزار می كنند.
رسانه چینی در گزارش خود نوشت كه ناوگان نیروی دریایی ارتش پاكستان از روز گذشته - جمعه - در سواحل شانگهای پهلو گرفته تا در دیداری هفت روزه از مناطق آبی چین، رزمایشی را با ناوگان نیروی دریایی چینی انجام دهد.
از جمله كشتی های نظامی پاكستان برای حضور در این ماموریت كه «دوستی با چین» عنوان شده، ناوچه معروف «شمشیر» محصول مشترك چین و پاكستان و كشتی پشتیبان «نصر» است.
در همین حال اعلام شد كه از ناوگان نیروی دریایی چین نیز دو رزم ناو «شوجو» و «یانگ جو» در این رزمایش شركت دارند.
بر اساس این گزارش، این رزمایش كه به تاریخ دقیق آن اشاره نشد، اما گفته می شود در هفته جاری انجام خواهد شد، بر مقابله با زیردریایی های دشمن فرضی متمركز خواهد بود و چهار كشتی جنگی، سه بالگرد و پنج تیم كماندویی در آن حضور دارند.
قرار است در طول مدت دو روز برگزاری این رزمایش كه در آب های شرقی چین برگزار می شود، عملیات اسكورت دریایی، حمله علیه زیردریایی دشمن فرضی و مانوردهای امداد و نجات تمرین شود.
«شو های خوآ» فرمانده ناوگان دریایی چین كه در این رزمایش مشترك با پاكستان حضور دارد، برگزاری چنین رزمایشی را در راستای تبادل تجربیات حرفه ای دو طرف و نمایشی از ورود مناسبات دریایی اسلام آباد - پكن به سطحی جدید اعلام كرد.
پكن و اسلام آباد در راستای همكاری های نظامی و به منظور تبادل تجربیات، پیشتر نیز رزمایش های مختلفی بویژه رزمایش مشترك ضد تروریسم برگزار كرده بودند كه آخرین مورد آن اواسط آذر ماه سال جاری در ناحیه كوهستانی «چینگ تونگ شیا» در استان خودمختار «نینگ شیا» در شمال چین بود.
چین و پاكستان با داشتن بیش از 500 كیلومتر مرز مشترك، مناسبات دفاعی چشمگری در چند سال اخیر داشته اند و در حال حاضر، پكن بزرگ ترین صادركننده تجهیزات نظامی به پاكستان است.
علاوه بر همكاری های نظامی، دو كشور همكاری های اقتصادی خوبی نیز با یكدیگر دارند، پاكستان اصلی ترین متحد چین در میان كشورهای جنوب آسیا است و چین نیز بزرگترین شریك اقتصادی و تجاری این كشور است.
چین به عنوان بزرگترین شریك تجاری پاكستان، در سال گذشته میلادی چندین توافقنامه مهم به ویژه در زمینه های عمرانی با پاكستان امضا كرده كه قرارداد احداث فرودگاه در بندر «گوآدر» در جنوب غربی پاكستان، قرارداد ساخت چند نیروگاه برق، احداث چند بزرگراه مهم و ایجاد مراكز تحقیقاتی مشترك در زمینه فناوری تولید انرژی برق آبی، تنها بخشی از همكاری های فی مابین است.
دولت چین همچنین اعلام كرد در هفت سال آینده قصد دارد 32 میلیارد دلار در بخش های زیرساخت و تولید انرژی در پاكستان سرمایه گذاری كند.
آساق**231**1597**1545
پكن - ایرنا - یك رسانه چینی روز شنبه نوشت: پكن - اسلام آباد با برگزاری یك رزمایش مشترك دریایی، بر توسعه بیش از پیش مناسبات نظامی در سال 2016 میلادی تاكید كردند.