۱۲ دی ۱۳۹۴، ۱۴:۳۵
کد خبر: 81903452
T T
۰ نفر
انفجار نانوحباب حاوي دارو درون تومور سرطان كبد

تهران - ايرنا - پژوهشگران دانشگاه ايلينويز آمريكا موفق به ارائه روشي جديد براي درمان سرطان كبد شدند.

به گزارش گروه علمي ايرنا از ستاد توسعه فناوري نانو ،محققان شركت اكوستيك مدي‌سيستم (Acoustic MedSystemm) با همكاري پژوهشگران دانشگاه ايلينويز موفق به ارائه روشي جديد براي درمان سرطان كبد شدند.
در اين روش، داروي شيمي‌درماني درون نانوحباب‌هايي قرار داده شده و پس از رسيدن نانوحباب به تومور، توسط امواج اولتراسونيك منفجر مي‌شود كه موجب رسيدن دارو به تومور به شكل مؤثري مي‌شود .
در همكاري اخير دانشگاه با صنعت، پژوهشگران موفق به كار روي نوعي داروي ضدسرطان مورد تأييد سازمان غذا و داروي آمريكا شدند به گونه‌اي كه به‌صورت ويژه براي درمان تومور سرطان كبد مورد استفاده قرار گيرد.
اين روش كه به 'ترفند سه گانه' شهرت يافته است تركيبي از شيمي‌درماني، روش گرمايي و رنگ‌بري گرمايي است كه به‌صورت هدفمند بافت سرطاني را هدف قرار داده اما حالت تهاجمي بسيار كمي دارد.
اين دارو كه به 'بكساروتني' شهرت دارد به صورت نانوحباب‌هايي در آمده و به صورت مستقيم درون تومور وارد مي‌‌شود. با اعمال امواج اولتراسونيك، حباب مي‌تركد و دارو رهاسازي مي‌شود.
ديپانجان پن از محققان دانشگاه ايلينويز در اين باره مي‌گويد: در اين پژوهش، ما از داروي بكساروتني كه در حال حاضر به صورت محدود در درمان عفونت‌هاي لمفاوي سلول‌هاي T استفاده مي‌شود، براي از بين بردن تومورهاي صلب سرطاني استفاده كرديم كه براي اين كار نانوحباب‌ها خودآرايي داده و به شكل حامل در مي‌آيند. اين نانوحباب‌ها با استفاده از داروي شيمي‌درماني پر شده و اين دارو درون سلول‌هاي سرطان كبد رهاسازي مي‌شود. از آنجايي كه رهاسازي به‌صورت انتخابي انجام مي‌شود، اثرات جانبي دارو به حداقل مي‌رسد كه اين موضوع موجب امنيت سلول‌هاي سالم مي‌شود.
سانتوش ميسرا از محققان اين پروژه مي‌گويد: تقابل با سرطان كبد بسيار دشوار است و نياز به جراحي دارد. در اين پروژه ما با موفقيت اين دارو را بسته‌بندي كرده و درون نانوحباب‌هايي قرار داديم. سپس نانوحباب به صورت هدفمند به درون تومور وارد مي‌شود كه براي اين كار از نوعي رشته‌هاي انعطاف‌پذير استفاده شد. اعمال امواج اولتراسونيك موجب انفجار حباب‌ها و رهاسازي دارو مي‌شود.
در اين پروژه محققان شركت اكوستيك مدي‌سيستم (Acoustic MedSystemm) نيز شركت داشتند و ادوات اولتراسونيك درماني و تجهيزات تصويربرداري سه بعدي اولتراسونيكي خود را به اشتراك گذاشتند.
نتايج اين پروژه در قالب مقاله‌اي با عنوان “Trimodal Therapy: Combining Hyperthermia with Repurposed Bexarotene and Ultrasound for Treating Liver Cancer,” در نشريه ACS Nano منتشر شده‌است.
علمي **1354**1440
۰ نفر