۱۳ دی ۱۳۹۴، ۱۳:۴۹
کد خبر: 81904983
T T
۰ نفر
مديركل مديريت بحران استانداري قم: بخش جعفريه قم 30 بار لرزيد

قم- ايرنا- مديركل مديريت بحران استانداري قم گفت: از ساعت 7:30 صبح امروز تا ساعت 11، بخش جعفريه اين استان، 30 بار لرزيده است.

به گزارش ايرنا، محسن اوروجي روز يكشنبه در همايش «بررسي بحران خشكسالي و ريزگردها در استان قم»، افزود: نخستين زمين لرزه 3.6 بوده و آخرين آن تا چهار ريشتر اتفاق افتاده است و اكنون تمام مردم شهر جعفريه در دلهره هستند كه اميدواريم اتفاق ناگواري رخ ندهد.
زمين لرزه اي با قدرت 4 درجه در مقياس امواج دروني زمين (ريشتر) روز يكشنبه شهر جعفريه در استان قم را لرزاند.
اين زلزله ساعت هشت و 52 دقيقه و شش ثانيه صبح امروز(يكشنبه) در حوالي شهر جعفريه استان قم رخ داد.
كانون اين زلزله در موقعيت 34.766 عرض جغرافيايي و 50.434 طول جغرافيايي ثبت شده است.
شهر جعفريه بعنوان مركز بخش جعفريه در فاصله 35 كيلومتري از مركز شهر قم قرار دارد.
وي در ادامه گفت: ايران جزو كشورهاي حادثه خيز دنياست و از اين لحاظ رتبه دهم را در دنيا و رتبه چهارم را در خاورميانه دارد.
وي با بيان اينكه حادثه هايي همچون سيل، زلزله و خشكسالي در ايران به صورت مستمر اتفاق مي افتد، اضافه كرد: زلزله يكي از اصلي ترين حادثه هايي است كه هر سال اتفاق مي افتد و خسارتي را به بارمي آورد.
اوروجي با بيان اينكه حادثه ها به خودي خود خسارت به بار نمي آورد، بيان كرد: اقدام هاي انساني است كه باعث مي شود با وقوع يك حادثه طبيعي، خسارت هاي جاني و مالي گريبان گير جامعه شود.
وي افزود: اگر ساختمان ها بر اساس استانداردي نظام مهندسي و با نظارت شهرداري و راه و شهرسازي احداث مي شد، با زلزله چهار ريشتر نگران نمي شديم.
وي ساختمان هاي غيرمقاوم و سدسازي بالاي دست رودخانه ها را از عوامل ايجاد بحران در زمان وقوع حادثه هاي طبيعي عنوان و بيان كرد: در طول سال معمولا كاهش بارندگي نداريم، بلكه كاهش آورد رودخانه ها از جمله در قره چاي و قمرود كه حاصل عوامل انسان ساز است، باعث خشكسالي شده است.
مديركل مديريت بحران استانداري قم اضافه كرد: اگر وضعيت به اين صورت ادامه يابد، در آينده محيط زيست قابل زندگي كردن نيست.
اوروجي بر ارائه طرحي جديد براي مقابله با حادثه هاي طبيعي تاكيد كرد و گفت: بايد بافت هاي فرسوده ساماندهي و مقاوم سازي شود تا شهري مقاوم در برابر زلزله و حادثه هاي بلاياي طبيعي داشته باشيم.
وي به مشكل ريزگردها در استان قم اشاره كرد و افزود: با توجه به بارندگي كه در اوايل مردادماه و همچنين مهر و آبان در استان صورت گرفت، گرد و غباري در استان نداشتيم.
همايش «بررسي بحران خشكسالي و ريزگردها در استان قم» در سالن همايش هاي اداره كل محيط زيست قم برگزار شد. ك/3
/2085/ 1175